Ceaiuri calde pentru zile reci

De când zilele sunt tot mai scurte și mai friguroase, o mare parte din timp o petrecem înăuntru, mai ales că acum e vremea perfectă pentru povești la gura sobei, jocuri de societate, șosete groase și pături pufoase, asortate cu o carte bună, iar ceaiul cu siguranță nu 
poate lipsi din acest scenariu

O cană de ceai cald, îndulcit cu miere de albine și aromat cu zeamă de lămâie e mereu binevenită, mai ales că are și beneficii minunate asupra dispoziției și tonusului, simțitor afectate de variațiile de temperatură și de schimbările de program din această perioadă a anului.

Iată 3 motive pentru care ar trebui să incluzi acum ceaiul în ritualul tău de zi cu zi:

Dimineți mai energice

Dimineața poate fi dificil să găsiți resursele necesare pentru o nouă zi, însă o ceașcă fierbinte de ceai negru aromat vă va binedispune repede.

Optați pentru o infuzie de Darjeeling, un ceai clasic indian fin și deosebit de apreciat. Este puțin condimentat, puțin floral, puțin citric – are un gust cu adevărat memorabil. Vă revigorează cu delicatețe încă de la începutul zilei.

Savurați-l fierbinte și de ce nu, adaugați și un strop de lapte, pentru
un gust catifelat. La micul dejun, poate fi însoțit de minune cu câțiva biscuiți din ovăz integral sau cu turtă dulce.

Hidratare și echilibru

Specialiștii ne recomandă să bem 8 pahare de apă pe zi, însă nu toți reușesc să respecte această normă și cu atât mai mult iarna, când senzația de sete apare mai rar. Deshidratarea nu doar că ne face să arătăm mai tern, dar ne face mai morocănoși și mai obosiți.

Dezvoltați un obicei nou: preparați-vă zilnic o infuzie de fructe pe care să o aveți mereu la dispoziție și să o consumați pe durata zilei.
O variantă potrivită ar fi Peppermint Lime  – un mix de lemongrass, 
frunze de mure, mentă, bucăți de pomelo și lime, care poate fi băut și cald, și rece, la orice oră. 

Calm și detașare

Seara, când ajungeți acasă, detașați-vă de energiile negative și acordați-vă timp pentru sine. Puneți apa la fiert, lăsați telefonul deoparte, și pregătiți o ceașcă de ceai din plante cu proprietăți calmante precum Winter Fairy Tale – o infuzie foarte plăcută, bucăți de mere, flori de hibiscus,
măceșe, scorțișoară, cuișoare si aromă de vanilie.

Aceste plante-minune reechilibrează sistemul nervos și chiar vă pot ajuta să dormiți mai bine dacă îl consumați regulat. Este lejer, plăcut la gust și poate fi consumat până seara târziu, pentru că nu conține niciun gram de cofeină.