Care sunt reacțiile publicului la o săptămână după apariția lungmetrajului “Capra cu trei iezi”, regizat de Victor Canache

La o săptămână de la apariția lungmetrajului “Capra cu trei iezi” în cinematografe, reacțiile publicului sunt împărțite, balanța înclinând asupra reacțiilor pozitive.

poster film Capra cu Trei Iezi
Poster oficial / Sursa: Social Media

Premieră

Lungmetrajul a debutat pentru prima dată la la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), iar premiera în cinematografele românești a avut loc vineri, 28 octombrie. De asemenea, în cadrul aceluiași festival a câștigat și Premiul Publicului pentru Cel Mai Popular Film Românesc de la TIFF.

Povestea din spatele ecranului

“Capra cu trei iezi”, lungmetrajul de debut al lui Victor Canache, este o adaptare după povestea lui Ion Creangă, care dăinuie de mai bine de 150 ani.

Lungmetrajul, un “horror-light”, a fost filmat în mijlocul pădurii, cu un buget infim și cu o recuzită realizată de la 0 de către echipa de producție. Este un lungmetraj cu 5 actori, Maia Morgenstern în rolul “caprei”, Marius Bodochi în rolul “lupului” și cei 3 “iezi”.

Una dintre fricile cele mai mari ale regizorului, Victor Canache, a fost să lucreze cu cei 3 copii, copiii satului care a găzduit filmările lungmetrajului.

Discuții cu Maia Morgenstern

Maia declară într-un articol marca hotnews.ro că “Dacă nu mi-ar fi teamă de cuvinte aș spune că da, o experiență totală.” De asemenea, ea consideră că este un lungmetraj intens, misterios și chiar curajos, care vorbește despre o temă actuală ieri, azi și zilele următoare.

Toți actorii au jucat în straie tradiționale, în condiții meteorologice defavorabile, dar în final a meritat tot efortul.

Reacțiile publicului

  • Filmul a fost livrat cu subtitrări în limba engleză, iar acest lucru a răpit din experiența consumatorului.
  • Sunetul este bun, au reușit de-a dreptul să creeze suspans prin muzică.
  • Toate detaliile tehnice, de la edit, la sunet și cadrele filmate, te fac să crezi că nici nu ar fi un lungmetraj românesc.

Concluzie

Lungmetrajul “Capra cu trei iezi” a fost primit cu entuziasm de către public, acest fapt arătând că este nevoie de acest gen de proiecte în cultura cinematografică română.

De asemenea, lungmetrajul nu pune în lumină răzbunarea, ci restabilirea echilibrului. Acest fapt ieșind în evidență în principal în ultima replică a Maiei: “Moarte pentru moarte, arsură pentru arsură!”

Aici puteți viziona trailer-ul oficial al lungmetrajului