când adrenalina întâlnește zăpada

Într-o vacanță de iarnă, pe o pârtie de schi plină de viață, îl observ pe Victor, un băiat de 20 ani, cu părul ciufulit și ochii plini de nerăbdare. Este îmbrăcat într-un echipament de snowboard colorat, gata să se arunce în aventură pe zăpadă.

Italia – Dolomites 2022

Victor emană o energie juvenilă și un aer de încredere, iar când îl abordez, îmi zâmbește cu un entuziasm molipsitor.

“Snowboardingul este totul pentru mine! Este pasiunea mea, libertatea mea și o modalitate de a mă exprima. Nu există nimic mai palpitant decât să te arunci pe pârtie și să simți adrenalină în fiecare celulă a corpului.” Privindu-l vorbind despre pasiunea sa, gesturile lui Victor devin expresive și dinamice. Mâinile sale se mișcă într-un mod coregrafic, evocând mișcările grațioase pe care le face pe snowboard. Poate simți deja gustul zăpezii și freamătul vântului pe față. Specific gustul zăpezii deoarece snowboarding-ul este un sport greu de practicat, mai ales la început când ești mai mult prin zăpadă decât pe zăpadă.


cum și-a descoperit pasiunea

“Am început să practic snowboardingul când aveam doar 9 ani și de atunci, nu am mai putut să mă opresc. Îmi place senzația de libertate pe care o simt când alunec pe pârtie. În acele momente, totul dispare, grijile, stresul, toate devin neimportante. Sunt doar eu și zăpada.”

Victor îmi dezvăluie că fiecare coborâre pe pârtie este o experiență unică. Îi place să exploreze diverse terenuri și să se îndrepte către pârtii mai provocatoare, unde își poate testa limitele și își poate îmbunătăți abilitățile. Cu fiecare salt și fiecare derapaj, el își dezvoltă tehnicile și își perfecționează stilul personal.

“Snowboardingul este despre provocare și progres. Îmi place să mă împing mereu mai departe, să descopăr noi trucuri și să încerc să le stăpânesc. Este o călătorie continuă de autodepășire și de a mă confrunta cu frica. Dar asta face ca fiecare reușită să fie și mai dulce.”

Cu ochii strălucitori de bucurie, Victor își amintește momentele de încercare și reușită. El își face un scop din a-i inspira și încuraja pe alții să se alăture acestui sport palpitant. Împărtășește sfaturi și trucuri cu începătorii și îi încurajează să își găsească propriul drum pe snowboard.

“Snowboardingul m-a învățat multe lecții importante – despre determinare, perseverență și încredere în sine. Este o comunitate plină de entuziasm și solidaritate, unde fiecare îl susține celălalt și împărtășește aceeași pasiune pentru zăpadă și libertate.”

Victor este un tânăr curajos și pasionat, pentru care snowboardingul nu este doar un sport, ci un mod de viață. El se îndreaptă spre pârtia următoare, pregătit să își împărtășească zâmbetul și să își descopere noi limite pe zăpadă.

În timp ce Victor se îndreaptă către pârtie, înconjurat de alți iubitori ai snowboardingului, privirea lui se îndreaptă către vârfurile mărețe ale munților acoperiți de zăpadă. Își simte inima bătând puternic în piept, emoțiile crescând odată cu fiecare pas înainte.

În momentul în care își fixează placa de snowboard și se pregătește să se arunce în jos, lumea din jurul lui dispare. Este doar el și momentul prezent, într-o armonie perfectă cu natura. În timp ce coboară pe pârtie, fiecare mișcare devine o expresie a pasiunii și talentului său. Își lasă sufletul să zboare, își simte corpul îmbrățișând curbele și reliefurile zăpezii, iar timpul pare că stă pe loc.

Privindu-l de pe margine, admirându-i mișcările grăbite și elegante, realizezi că pentru Victor snowboardingul este o formă de artă. El dansează pe zăpadă, combinând viteza și echilibrul cu grația și stilul său unic. Este ca un pictor care își crează propriul tablou, folosind placa de snowboard drept pensulă și zăpada ca pânză.

Pe măsură ce își croiește drum prin pârtie, Victor resimte o bucurie profundă și o stare de libertate totală. Nu există nimic altceva în lume care să-l facă să se simtă mai în viață decât acele clipe pe zăpadă. Este ca și cum ar atinge vârful unui munte imaginar, cu toate limitările și îndoielile sale lăsate în urmă.

Cu fiecare salt și fiecare rotire, Victor își manifestă curajul și determinarea de a se ridica din nou atunci când cade. Eșecurile nu-l descurajează, ci îl motivează să continue să se perfecționeze și să-și îmbunătățească abilitățile. Pentru el, snowboardingul nu se rezumă doar la momentele de triumf, ci și la înfruntarea provocărilor și depășirea limitelor personale.

La finalul unei coborâri spectaculoase, Victor se oprește și privește în urmă, bucurându-se de propria sa realizare. Zâmbetul său larg și ochii săi strălucitori spun povestea unei pasiuni care îl definește și care nu se va estompa niciodată.

Pentru Victor, snowboardingul este mult mai mult decât un simplu sport de iarnă. Este o călătorie de autodescoperire și o modalitate de a se conecta cu natura și cu sine însuși. Este o călătorie în care se pierde și se găsește în același timp, experimentând un sentiment unic de libertate și împlinire.

Astfel, în fiecare zi de iarnă, Victor se aruncă pe pârtie cu aceeași pasiune și entuziasm, explorând noi terenuri și împărtășind bucuria snowboardingului cu alții. El este un adevărat artist al zăpezii, iar fiecare coborâre este o nouă capodoperă în evoluția sa pe snowboard.

El nu adoră doar sportul în sine, ci și bucuriile si activitățile care vin odată cu mersul la munte. Peisajele superbe și unice care nu sunt la fel niciodată, băuturile fierbinți și totodată party-urile care sunt o experiență total diferită la munte. Așa a început sa iubească iarna, iar în momentul în care ai toate aceste plăceri, frigul nici nu mai contează.

“Mi-ar plăcea ca într-o zi să pot să îi învăț și pe alții să practice acest sport, să descopere plăceriile iernii și ale frigului”.