artist NSFW, un job în 2023

Desen grafic cu doi băieță care se sărută pe un fundal roz, sunt bruneți și asiatici.

Povestea creatoarei de fanarturi erotice, cunoscută sub numele de Subby Bunny, a început în luna noiembrie a anului 2021 pe Twitter, platforma care i-a servit drept debut, până în prezent atingând uimitorul numărul de 30 de mii de urmăritori datorită proiectelor sale artistice.

30 de mii de urmăritori în abia un an poate părea șocant în momentul în care nu cunoaștem povestea din spatele acesteia. Cum a început totul atât de brusc?

Totul a început pe site-ul de povestiri Ao3, unde Subby Bynny a experimentat pentru prima dată expunerea publică a ideologiilor erotice pe care le deținea, combinând materialul scris cu propriile lucrări astfel încât să continue firul narativ. Aceasta a atras atenția cititorilor curând, scriind până în momentul de față, după care s-a hotărât că a venit mmentul pentru ceva mai personal. Ceva ce urma să o reprezinte pe ea ca artist, ceva ce putea vorbi de la sine fără a fi nevoie de a comunica o poveste scrisă. Twitter, 21 noiembrie 2021.

NSFW(…)not safe for work/ nu este sigur pentru muncă: termen folosit atunci când sunt partajate materiale pe internet care ar trebui să fie privite doar în privat, deoarece conțin unele elemente, de exemplu imagini cu persoane goale, care ar putea fi ofensatoare.

Cambridge Dictionary
Game night, 3 aprilie 2022

Arta erotică până acum…

Nuditatea artistică. Asociată de culturile antice grecești și asiatice drept o legătură cu supranaturalul, o punte comună între omenire și supremația cerească, reprezintă în prezent modul în care libidoul omului de rând este transpus în vizual pentru a oferi împlinire din punct de vedere sexual.

Arta. Conexiunea puternică pe care omul o realizează cu vizualul creat de altcineva, fiind de o frumusețe și însemnătate neinimaginabilă pentru privitorul implicat. Însă când vine vorba despre artist, principalele perspective din care acesta este privit sunt limitate: drept muritor de foame care încearcă să își indeplinească dorința de a fi fericit prin muncă, sau drept cel ce vede lumea într-un mod atât de deosebit încât devine apreciat, dar neînțeles.

Când vine vorba despre pasiunile noastre, poate deveni felul în care le asociem cu ceea ce vrem să practicăm în viitor. Domeniul artistic este deseori privit drept un hobby, o pasiune care trebuie exploatată în timpul liber pentru a ne conferi confort și siguranță, dar pe cât anii au trecut, pe atât oamenii au învățat cum să îmbine ceea ce iubesc sî facă cu ceea ce trebuie să facă, astfel încât sî obțină un job stabil, dar și plăcut. Jobul de artist în anul 2023? Mai bine zis jobul de a crea fanarturi erotice în 2023.

Fac asta pentru distracție și depun mult efort pentru cei cărora le place, cei care nu-mi apreciază arta nu sunt importanți pentru mine

Tinerii artiști ajung să fie supuși unei serii de supoziții bazate bazate pe influențele sau genele artistice preluate din cadrul familial, însă în cazul de față, familia a reprezentat un viitor sprijin al ramurii artistice nonconvenționle ce urma să fie abordată. Acum, frageda vârstă de 27 de ani este cea ce accentuează evoluția rapida a unei tinere artiste care a fost introdusă în lumea artelor vizuale încă de mică. În drumul său, tehnicile de pictură au costat într-o continua descoperire ce ducea spre a deveni un mare artist. Dar totul a început de la hârtie, acesta fiind cel mai comun material pentru orice copil creativ, care pe parcurs a fost înlocuită de tableta grafică prin intermediul căreia iau viață proiectele artistice de care ne putem bucura astăzi. “A fost mereu relaxant pentru mine, pictura a fost o ușă deschisă în care să mă scufund atunci când eram copleșită de împrejurimile mele.”.

Un important punct de pornire în viitoarea carieră de artist l-a reprezentat finalizarea studiilor în cadrul facultății de Arte și design din Elveia, timp de 6 ani de zile. Aceasta are oginini în sudul Peninsulei Balcanice, de unde reiese dragostea față de întuneric, față de acea tristă melancolie ce ne acoperă pe toți, de aerul sumbru cu iz de comunism ce circulă prin aer de decenii. Dar ea îl întelege și îl atrage spre sine, fapt contrastant cu creațiile sale artistice ce denotă o senzualitate aparte. Cu toate că identitatea sa este ascunsă, tlentul său vorbește de la sine. Prin utilizarea culorilor vii și stridente aflate într-o permanantă opoziție cu negrul pe care îl poartă mereu și cu tatuajele pe care este mândră să le poarte, Subby Bunny emană un optimism ce poate schimba orice chip trist. Arta a însemnat viitorul său încă de mică, iar ceea ce i-a schimbat viața a fost în tocmai momentul publicării proiectelor sale pe platformele de socializare, momentul permanentizării influenței sale în domeniul eroticului.

Fanart(…)art of any form, usually electronic or drawn free hand, that uses characters or settings from a popular television show, novel, cartoon, anime, or movie as the subject.

Urban Dictionary
Cherry blossom musk, 4 septembrie 2022

Subby Bunny a trecut printr-o serie de evoluții artistice, mărturisind faptul că o multitudine de aspecte s-au schimbat precum „alegerea gamei de culori”, a ipostazelor care „au devenit mai dinamice” sau a pasului în care lucrează, aceasta finalizând lucrările într-un pas mai rapid care variază în funcție de detalii și de împrejurimi, de la 6 la 20 de ore. Când vine vorba despre valul de popularitate ce a venit pe urma lucrărilor sale, artista nu I acest eveniment drept faimă: “Nimic nu s-a schimbat pentru mine, am fost doar surprinsă că oamenilor le-au plăcut lucrările mele și că am primit destul de mulți urmăritori și fani într-un timp foarte scurt.”

Dar uneori nu este ușoară trecerea de la un artist începător care abia a pășit în lumea înfometată a iubitorilor de fanarturi, la un creator de conținut urmărit de mii de oameni. Cu toate acestea, Subby Bunny nu consideră că drumul a fost unul anevoios, străduindu-sea mereu să mergă înainte și să își finalizeze proiectele cu distracție, “dacă ceva nu funcționează, doar repet sau renunț puțin până îmi satisfac alte nevoi.”.

În spatele rețelelor de socializare

Arta din spatele rețelelor de socializare se bazează, de asemenea, doar pe creații NSFW. “Când fac lucrări în afara rețelelor sociale, îmi place în continuare să pictez tablouri atrăgătoare și senzuale. Mai ales realism și schițe clasice de nud.”. Când vine vorba de trăiri, nu se regăsește nicio diferență între sentimentele pe care aceasta le trăiește în timpul realizării postărilor publice și cele personale, fiecare opera de artă pe care o concepe este pentru ea, distribuind-o pe rețelele sociale doar pentru că îi place îndeajuns, “și nu pentru că cred că le-ar plăcea altora.”.

Artistul este cel care evită preconcepțiile sociale cu scopul de a crea ceva nou, ceea ce nu s-a mai văzut până acum cu scopul de a se elibera, de a impresiona sau de a crea o mișcare în ceea ce privește percepția asupra lumii. În acest caz, inspirațiile din spatele operelor sale sunt ideile pe care aceasta le creează în mintea sa, expunând eroticul sub formă artistică. Uneori, referințele căutate sunt de ajutor pentru a vedea dacă noi elemente interesante, cum ar fi detalii, poziții sau noi cadre de iluminare pot fi adăugate. Sursele sale de inspirație provin atât din siteurile cu conținut pornografic, cât și de pe Google sau Pinterest.

 Acum poate că arta NSFW pe care o creez vine însoțită de propriile mele interese.

Subby Bunny
Spicy dinner, 26 iunie 2022

Subby Bunny descrie modul în care figurile personajelor din mintea sa iau viață. Cum se lasă învăluită de ceea ce acestea exprimă, acestea permițându-i libertatea nelimitată de a explora lumea plină de culoare a Kink-urilor. Preferințele sale în materie de conținut NSFW sunt cele care au o influență puternică asupra proiectelor sale artistice, admirând teme care acoperă subiecte de nișă. În arta NSFW pe care o creează, artista incorporează unele dintre personaje ca pe un caracter sumbissive, în timp ce majoritatea ar opta pentru o dinamică diferită, mai populară. De asemenea, un aspect important al creațiilor sale este reprezentat de atenția pe care aceasta o dedică naturaleții corporale, precum unele părțile cu grăsime corporală, părul, vergeturile și diversitatea naturală, ceea ce este rar reprezentat în arta secolului XXI.

Despre Iubitorii de NSFW

Despre atitudinea oamenilor cu privire la lucrările NSFW, întotdeauna va exista o notă negativă asupra eroticului în lume, însă împrejurimile în care trăiește îi conferă un mediu pozitiv de lucru. “În ceea ce privește noile generații, o schimbare considerabilă este aceea că oamenii devin mai deschiși cu privire la activitățile sexuale, erotică și subiecte conexe, cum ar fi orientarea sexuală și identitatea de gen”, aspecte perfect portretizate în operele sale, abordând teme de la “reprezentarea întregii comunități lgbtq+, la lumea kinkurilor și cea a fetișurilor.”.

O întrebare a rezonat în mintea mea în legătură cu urmăritrii acesteia, respectiv dacă ea a întâlnit un tipar în ceea ce privește preferințele generale față de NSFW. Într-adevăr, artista a observat că le place arta hardcore, dar care are un fel de senzualitate în spate, și în plus, persoanele transpune în caractere submissive.

Cu toate că urmăritorii de fanarturi erotice împărtășesc pasiunea comună pentru lumea NSFW, aceștia au preferințe diferite în ceea ce privește arta pe care o apreciază.

          Acest grup este despre FANARTURI și orice postare care nu este în legătură cu acestea nu este aprobată.

Rosennae Elle, administrator de grup

Pe grupul public de Facebook “BTS fanarts and edits”, sunt împărtășite atât creații artistice proprii cât și creații găsite fără nume cu scopul de se identifica noi creatori de către oameni aflați pretutindeni. Cu un număr aproape de 1000 de membri activi strânși doar de la sfârșătul lunii mai a anului 2022, s-au adunat peste 1000 de postări, în special fanarturi. Discutând cu adminul grupului, aceasta a menționat faptul că timp de 4 ani de zile în care a ascultat K-pop, a ajuns să iubească  “tipurile de fanarturi mitice, care nu se aseamănă mult cu realitatea. O lucrare în care se poate spune o poveste întreagă fără cuvinte.” Dar tematicele bazate pe ilegalitatea senzuală din lumea mafiei sau pe misterul lumilor întunecate subterane sunt, de asemenea, preferate de aceasta. “Fanarturile sunt scurte forme ale fanficurilor. Cred că fanartul și fanficurile sunt legate între ele, iar dacă le alături, vei întelege mai bine ideea de ansamblu.”

Dar când vine vorba de reprezentarea erotică a caracterelor sau a persoanelor publice, grupul de Reddit “Jojo’s Bizarre Assventure” bazat pe animeul compus din 5 sezoane, Jojo’s Bizarre Adventure, apărut în anul 2012, acesta este un grup axat pe reprezentarea erotică a personajelor prticipante. Sunt partajate atât creații proprii, cât și cele ale artiștilor preferați, acumulând din 2017 până în prezent 85 de milioane de utilizatori. Când vine vorba despre cum este să fii un urmăritor al artiștilor de fanart-uri a răspuns adminul grupului, precizând că aspectele care îl atrag sunt calitatea lucrării, personajele participante, varietatea de culori și artiștii care au un stil specific.

Motivația pentru a începe noi proiecte este datorată și urmăritorilor acesteia. “Știu că există oameni cărora le plac lucrările mele și sunt fericiți să le vadă, așa că este evident un impuls suplimentar!” Și în plus, artista consideră această perioadă din viața ei una prosperă, mental aflându-se într-un loc bun și motivația ei este în continuă creștere de când a început munca pe Twitter și Patreon.

Cât despre preferatul publicului, fanartul intitulat Ride it a acumulat peste 7 mii de aprecieri și o mie de retweeturi, în decursul a 8 luni. Iar preferata artistei, “este lucrarea pe care am numit-o Cloud nine. Am încercat o nouă paletă de culori și am optat pentru o execuție mai romantică decât piesele mele obișnuite, foarte explicite.”

Ride it, 5 iunie 2022
Cloud nine, 7 decembrie 2022

Cuvinte cheie:

(Urban Dictionary)

BDSM- un joc de rol fizic, psihologic și de obicei sexual, cu participanți consensuali. Acronim american: Bondage, Discipline, Domination, Submission, Sadism & Masochism.

Submissive- o persoană (bărbat sau femeie) care face parte din subcultura BDSM, care participă la un schimb de putere (parțial sau total) în cadrul unei relații. Acest lucru nu trebuie să fie sexual – Relațiile Dom/sub pot exclude complet sexul. Persoana dominantă preia controlul asupracelei supuse, cum ar fi să-i spună cum să acționeze.

Dom- prescurtare pentru dominant. Persoana dominantă într-o relație sau întâlnire BDSM.

Fetiș- o formă de dorință sexuală în care satisfacția este legată într-un grad anormal de un anumit obiect, articol de îmbrăcăminte, o parte a corpului.

Kink- este un tip de preferință sexuală. A avea o preferință care se referă la sadomasochism, BDSM și agresiune sexuală.