Ca orice început bun, totul a pornit de la un vis care în timp s-a materializat într-o pasiune arzătoare: dansul. Aşa a fost şi în cazul Mariei.

   Maria Pop este o adolescentă ca oricare alta, copleşită de rutina zilnică, dar în momentul în care urcă pe scenă se simte liberă. S-a născut în Cluj Napoca într-o familie iubitoare, dar în care arta nu este văzută ca o posibilă carieră. Părinţii au încurajat-o să urmeze educaţia, însă Maria nu a renunţat la pasiunea sa. Mai mult decât atât, Maria a urmat cursurile unuia dintre cele mai bune licee din Cluj-Napoca, Gheorghe Şincai, iar mai apoi, a optat pentru specializarea Media-Digitală din cadrul FSPAC.

“Nu pot să fiu eu însămi decât atunci când dansez.”

https://www.youtube.com/watch?v=o79unnYmKYU

Trupa Kid A

Maria face parte din una din cele mai cunoscute trupe de dans din Cluj-Napoca. Din 2016, împreună cu trupa, aceasta participă la tot felul de spectacole şi competiţii. Unul din cele mai importante momente din cariera Mariei a fost spectacolul de la deschiderea Centrului de artă Tic-Tac din Bruxelles din 2018. Aceştia s-au remarcat prin faptul că erau cei mai tineri performeri dintre participanţi.

Trupa Kid A înainte de spectacolul de la Bruxelles 

Maria se lasă purtată de pasiunea ei prin diverse părţi ale lumii: de la Casa de cultură a studenţilor din Cluj, până la Centrul de artă din Bruxelles.

Locaţiile evenimentelor

Acum, Maria este cu câţiva paşi mai aproape de a-şi împlini visul.