Născută și crescută în Suceava, Anca Broască poate fi considerată una dintre veteranii rețelelor de socializare din România. Aceasta a început să creeze conținut în urmă cu aproximativ 11 ani, pe diverse platforme digitale precum Youtube, Instagram, Facebook și ulterior, TikTok. După finalizarea studiilor liceale în 2016, aceasta a plecat în Cluj cu aspirații mari, unde a început studiile la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. „Am studiat Comunicare și Relații Publice la nivel de licență, apoi am făcut master tot în Relații Publice și Advertising dar în engleză. La master am decis să plec un semestru în străinătate cu un proiect Erasmus în Katowice, Polonia mai exact, unde am studiat film și televiziune.”

Anca Broască, creator de conținut, februarie 2019

După cum am menționat și mai sus, prima apariție a Ancăi în mediul online a fost pe data de 12 iulie 2012 pe platforma Youtube. „M-am apucat de Youtube când aveam 15 ani,în vara de dinaintea începerii liceului. Mi s-a părut o modalitate foarte faină de exprimare. Aveam nevoie de ceva care să mă scoată și pe mine din zona de comfort.” Anca cea de atunci era o fire foarte timidă, însă expunerea sa pe Youtube, locul care i-a fost ca o a doua casă, i-a oferit oportunitatea de a crește ca persoană. „Acesta a fost unul dintre factorii care m-au făcut mai îndrăzneață.” Ea a continuat să creeze conținut, extinzându-se astfel și pe alte platforme, precum Facebook, Instagram, ca mai târziu să fie prezentă și pe TikTok.

Râzând, Anca mi-a dezvăluit că nu și-a dorit să creeze conținut dintotdeauna. „Nu am vrut mereu să fac asta. La momentul respectiv, când mi-am început cariera de creator de conținut, îl percepeam ca un hobby. Nu m-am gândit nici o secundă că o să fie o activitate long-term.” Acest hobby nesemnificativ pentru micuța Anca, a devenit ulterior un business și o carieră plină de suprize pentru Anca cea matură.

Înainte de aparițiile ei pe Youtube, tânăra creatoare de conținut era foarte diferită față de persona care este astăzi. „Anca Broască pe care o vedeți astăzi este diferită față de Anca Broască de anul trecut. Lucrurile evoluează constant. Eram o copilă mică și timidă dar foarte colorată și foarte energică, care pe parcurs, a trecut prin foarte multe stadii de la a se vrea fi la a fi cu adevărat.” Spațiul online a contribuit la evoluția ei ca și persoană, ajutând-o în a deveni o fire mai extrovertită, dar la fel de colorată și energică.

Anca Broască, creator de conținut, mai 2019

Fără nicio ezitare, Anca a spus că vrea să continue cu crearea de conținut pe platformele de socializare: ,,Da, cu siguranță voi continua, însă vreau să adaptez conținutul în funcție de trenduri, de platformele sociale și de zonele în care activez.” Deși se simte foarte bine în această arie de creare de conținut, consideră că are nevoie de o schimbare. ,,În perioada asta învăț foarte mult pentru zona de film-making pentru a reuși să unesc partea de influencer cu cea legată de filmologie.”

În timpul liber, Anca din mediul offline învață și mai mult despre domeniul de film-making dar încearcă de asemenea, să-și îmbunătățească competențele legate de editare video. De asemenea, creează concepte pentru viitoarele clipuri și postări de pe canalele sale de comunicare. „Deși content-ul pe care îl creez este și un business, când vine vorba de partea creativă pot spune că este strict pasiune.” Ieșirile cu prietenii, dansul, cât și cititul sunt lucrurile care o fac să se deconecteze de la viața virtuală pentru a se focusa pe cea reală. Dacă o veți zări vreodată în autobuz, aceasta va fi pierdută, cel mai probabil, printre paginile unei cărți.

Din spusele ei, aceasta a avut parte de-a lungul anilor și de dificultăți. „O, dar stai… Câte dificultăți am avut pe tot parcursul, și încă am! Prima problemă a fost timiditatea. Îmi era greu să mă promovez din cauza ei, așteptam ca lumea să mă găsească ceea ce m-a făcut să pierd puțin din teren. Altă problemă a fost legată de zona de camere și pe lângă asta, mici scandaluri prin online.” Cu toate aceastea, Anca reușeste să mențină o atitudine pozitivă și să pășească înainte printre dificulțațile trecute și viitoare.

Anca Broască cu prietena ei, Octavia, în Budapest Sportaréna, la concertul lui Harry Styles

Cea mai importantă lecție învățată de Anca pe parcursul drumului său către succes a fost că trebuie să te desprinzi de tine, cel din online, pentru a-i face loc celui din mediul offline. „A trebuit să învăț să mă desprind de persoana mea din social media. Să trag linie între cine sunt eu și cum arăt pe social media, de cine sunt eu ca și persoană.” Totodată, Anca susține că spațiul virtual este forte neverosimil. ,,Nu tot ce vezi în social-media este real. Ce vezi acolo este foarte puțin și nu poți să cataloghezi o persoană sau să tragi niște concluzii despre ea în funcție de ce vezi acolo.”

Motivația Ancăi de a continua să creeze conținut sunt oamenii, în special cei care se regăsesc în povestea ei. ,,Oamenii sunt motivația mea! Nu neapărat cei care îmi spun că le place content-ul meu, ci oamenii care îmi spun că îi încurajez și că îi motivez să se iubească și să fie ok ei cu ei însiși. Mă bucur că pot fi o voce pentru oamenii ăștia! Cumva asta m-a motivat să abordez subiectele astea.” Anca, cea de la 16-17 ani, se confrunta și ea cu unele dintre problemele pe care le abordează în ziua de astăzi, însă nu avea pe nimeni în mediul online care să vorbească. „Nu aveam pe nimeni care să-mi zică că este normal să te confrunți cu asta. Nu aveam pe nimeni de la care să cer sfaturi. De asta fac ce fac în online, ca tinerii care se confruntă și ei cu probleme de genul ăsta să nu se simtă singuri.”

Anca Broască, creator de conținut, noiembrie 2021

Așadar, Anca este dornică să continue să învețe mai multe lucruri legate de cum evoluează rețelele de socializare, mai multe despre social-media și multe alte lucruri care să o ajute să își îmbunătățească constant contentul. Anca Broască are în plan să continue să facă conținut cu speranța că acesta va continua să ajute tinerii.