9 motive pentru care ai vrea să te asemeni mai mult cu pisica ta

pisică drăguță tigrată

Luați-vă un minut din ceea ce faceți și observați ce face pisica dumneavoastră. Pare că nu are nicio problemă. Ea nu trebuie să meargă la serviciu, nu trebuie să ia în considerare posibilele probleme pe care i le rezervă viitorul, probabil nici nu i-a trecut prin cap să se gândească la cele mai noi știri legate de viața politică. Cu siguranță, pisicile au o viață mult mai plăcută decât oamenii. Calitățile pe care pisicile le dețin, atitudinea și obiceiurile lor, toate acestea sunt atuuri care adunate formează ceva asemănător unui „secret” al traiului liniștit și al capacității de a fi fericit. Stéphane Garnier ne prezintă în cartea sa, Acționează și gândește ca o pisică. Liber, calm, demn, atent, încrezător, elegant, independent, câteva aspecte din viața unei pisici și care adesea sunt absente în cea a omului. Iată mai jos 9 motive pentru care ai vrea să te asemeni mai mult cu pisica ta:

1.Pisica este liberă

Cu toate că mulți visăm la această libertate pe care o are pisica, puțini o au. Paradoxal, tot noi suntem cei care manifestăm o înclinație pentru acumularea de obstacole în drumul nostru spre libertate. Pisica nu are probleme cu creditele la bancă și nu va face lucruri care să o oblige să muncească mai mult decât trebuie. Străduiește-te să-ți recâștigi măcar un strop de independență pe toate planurile, iar în acest fel, îți vei cuceri libertatea. Ca o pisică, fii liber și nu face decât ceea ce ai ales să faci.

via GIPHY

2.Pisica ta este mereu în centrul atenției

Chiar dacă nu se chinuie să atragă atenția asupra ei, (culmea!), este mereu în centrul atenției. Pisica se face remarcată în momentul în care intră într-o cameră prin mersul ei, prin prestanța ei, iar mulțumită carismei pe care o emană în tot ceea ce face, și fără a cerși atenție, atrage privirile tuturor celor din jur. Pentru a atrage aprecierea tuturor fii sincer, fii izvor, fii centru de gravitație pentru toți apropiații tăi. Comportă-te firesc și fii tu însuți, indiferent de situație.

via GIPHY

3.Pisica se pune mereu pe primul loc

Cu siguranță, uneori avem tendința de a spune „da” tuturor apropiaților noștri. Fie că ne cere bunica să o ajutăm cu făcutul prăjiturilor, fie că ne sună un prieten că a făcut pană și ne cere să mergem să-l tractăm, e greu să spunem nu. Dacă ne încărcăm singuri programul, uneori ajungem să ne simțim copleșiți. Pisicile nu întâmpină această problemă, deoarece pentru ele, cea mai importantă ființă sunt tot ele! Așadar, gândește-te întâi la tine însuți, la starea ta de bine și ai grijă de tine, pentru că nimeni nu o va face mai bine și nimeni nu va face mai multe pentru tine decât tu însuți. Învață să spui „NU”, măcar din când în când.

via GIPHY

4.Pisica se acceptă și se iubește pe sine așa cum este

„Specia umană este singura căreia îi este greu să se accepte ca specie. Pisica nu pare să aibă vreo problemă cu a fi pisică. Se pare că pisicile nu au niciun complex, nicio ambivalență, niciun conflict interior și nu dau niciun semn că și-ar dori să fie, mai degrabă, câini.” – Abraham Maslow. Sigur ați auzit măcar o dată ideea care spune că pentru a fi iubit, trebuie să începi prin a te accepta și a te iubi pe tine însuți. Pisicile nu au această problemă. Ele se iubesc oricum ar fi.

via GIPHY

5.Pisica știe să-și acorde timp pentru a se bucura de viață

Există o zicală care spune „Ți-ai acordat timp să te naști, acum acordă-ți timp să mori”. O pisică nu se va certa pe sine pentru că doarme, în loc să „muncească”. Se va bucura de acel somn (pentru că pisicile adoră să doarmă), după care își va relua treburile obișnuite de felină. Acordă-ți timp să faci și lucruri care îți plac fără a avea remușcări. Bucură-te de acel somn, de acea carte, de toate mărunțișurile care îți aduc fericire. Exact ca o pisică, acordă-ți timp să te bucuri de viață și de toate momentele ei.

via GIPHY

6.Pisica este un suport pentru ceilalți

De multe ori, o pisică ne poate face să ne simțim mai bine doar prin simplul fapt că ne lasă să o mângâiem. Simți că parcă ar spune ceva de genul: „Haide! Știu că poți!”. Ele reprezintă un suport moral pentru oameni, cu toate că nu fac prea multe. Ele doar sunt. Prezența lor aduce starea de bine. Natura lor le face să fie în acest mod. Menține mereu o atitudine fermă și binevoitoare, încurajează-i pe ceilalți din priviri și fii prezent. Dă tot ce ai mai bun, fără a te agita inutil.

via GIPHY

7.Pisica este un prieten sincer

Omul este în natura sa o fire socială, totuși, în unele cazuri este destul de dificil să facă alegeri când vine vorba de interacțiunea cu semenii. Din cauza diferitelor influențe, ajunge să aleagă anturanje nefavorabile, în detrimentul prietenilor mai vechi, dar adevărați. Înainte de a te alege, pisica îți va testa afecțiunea, fidelitatea și personalitatea. Va accepta să-ți fie alături dacă vrea ea, dacă simte că ești esențial în viața ei actuală și pe viitor. De asemenea, îți va rămâne fidelă, pentru că ea te-a ales. Alege-ți relațiile și alege-ți prietenii. Întreține legăturile de prietenie din viața ta, pentru că sunt cele mai de preț comori și nu le sacrifica sub niciun motiv.

via GIPHY

8.Pisica este un observator tăcut și este liniștită

Rareori vom vedea o pisică într-o mulțime agitată de oameni. Aceasta pentru că pisicile preferă tot timpul spațiile liniștite (unde probabil o să doarmă). A-ți crea sistematic condiții pentru o stare de liniște înseamnă a-ți crea condiții pentru o stare de bine. Probabil aceasta este cea mai bună soluție pentru evitarea suferințelor. De multe ori e mai bine să fii liniștit și să nu te agiți încontinuu. Învață să fii calm și învață să taci uneori, cu toate că instinctul îți spune altceva. Învățând să taci, înveți să nu mai fii în fiecare clipă buricul pământului. Ascultă ca să înveți și învață să taci, tocmai pentru a vorbi mai bine.

via GIPHY

9.PISICA ARE O MARE NEVOIE DE DRAGOSTE

Cu toții simțim nevoia de dezmierdări, de tandrețe, de mângâieri, de gesturi afectuoase sau de pupici. În timp ce mulți dintre noi nu ne manifestăm întotdeauna nevoia de iubire, pisica nu ezită niciodată, iar când simte nevoia de afecțiune, vine la noi pentru a și-o satisface. Pentru Freud, prima traumă pe care o trăim este tăierea cordonului ombilical la naștere. Legătura de dragoste permanentă cu mama este tăiată fizic, pentru totdeauna. O legătură de afecțiune pe care, ulterior, încercăm să o reconstruim prin intermediul celorlalți, în prietenie, în iubire. Toți avem nevoie de dragoste, numai că trebuie să știm să o oferim, pentru a o putea primi. Fie că suntem pisici, căței sau oameni, este o condiție esențială dacă vrem să fim fericiți.

via GIPHY

Bibliografie: Garnier S. , 2022, Acționează și gândește ca o pisică. Liber, calm, demn, atent, încrezător, elegant, independent