Cu siguranță cu toții suntem obișnuiți cu sporturile frecvente din viața noastră, precum alergarea, fotbalul, baschetul sau tenisul. De mici ne-au fost prezentate astfel de sporturi, pe care toată lumea le practică, atât în școală, cât și în viața de zi cu zi. Totuși, în lume, unii oameni s-au gândit să fie originali, și să conceapă unele activități sportive ,,extravagante”.
Iată însă, câteva sporturi despre care cu siguranță nimeni nu ți-a vorbit:
1. Octopush
Ce se întâmplă daca combini hocheiul și înotul? Răspunsul este simplu-Octopush. Apărut în Portsmouth, Marea Britanie în anul 1954, acest sport se joacă între 2 echipe formate din 6 jucători și 2 rezerve. Asemenea hockeiului, obiectul central al jocului este un puc, iar scopul principal este de a înscrie mai multe goluri în poarta adversă față de oponenți. Cu toate acestea, crosele se deosebesc de cele normale, fiind alcătuite dintr-un lemn usor pentru ca acest sport să fie practicabil sub apă.
2. RollerDerby
Fiecare dintre noi știe cât de relaxant este mersul pe role în parc. Cu toate acestea, pentru adepții acestui sport, mersul pe role înseamnă mai mult decât atât. Originar în Statele Unite ale Americii, gândit în anii ’30, dar popularizat în anii ’40, RollerDerby este o competiție ce presupune viteză si coordonare, dar mai ales muncă în echipă, deoarece scopul este să înconjori în totalitate echipa adversă. Această misiune devine chiar mai complicată, deoarece numarul unei echipe este de 15 membri.
3. Ținerea dihorilor în pantaloni
Îți este frică de animalele sălbatice? Atunci îți recomandăm să nu încerci acest sport ce își are originile în anul 1970, conceput de minerii din Yorkshire, Regatul Unit. Motivele pentru care acei muncitori s-au gândit la a crea o asemenea competiție nu sunt cunoscute, dar probabil nu sunt mai surprinzătoare decât faptul că recordul, conform Guiness World Book of Records este de 5 ore și jumătate. Dacă te întrebi despre cum reușesc participanții să țină animalele în pantaloni, află ca pantalonii purtați sunt strânși legați la glezne, iar pantalonii sunt strânși legați cu o curea.
4. Boxul-șah
Un sport liniștit, ce presupune un efort intelectual mai mare decât cel fizic, în combinație cu unul de contact, agresiv, în care forța și viteza sunt un factor esențial. Ai crede că aceste 2 extreme nu sunt deloc compatibile. Totuși, londonezii anilor ’70 au făcut combinația dintre aceste 2 sporturi posibilă, regulile fiind chiar simple. Combatanții alternează între runde de box și șah-viteză, iar câștigătorul este stabilit decât prin knockout, sau șah mat. Totodată, jucătorii pot fi penalizați din cauza tragerii de timp, iar dacă meciul de șah înregistrează egalitate, asemenea sportului mamă, învingătorul poate fi ales de arbitri.
5. Kaninhop
Kaninhop, sau ,,Săritul iepurelui” este un sport care a devenit din ce în ce mai popular în toată Scandinavia. Sportul este prezent și în alte părți ale lumii, totuși, Scandinavia a progresat cel mai mult în găzduirea și organizarea celor mai mari evenimente. Istoria acestui concurs al cunoscutelor animăluțe simpatice începe în Suedia anului 1970, unde o crescătorie de iepuri a avut ideea unei întreceri a iepurilor proprii. Desigur, asemenea curselor de câini, aceștia sunt împărțiți în categorii după criterii de înălțime și greutate, iar gradul de dificultate al săriturilor este divizat în 5 standarde, de la 26cm pana la 80cm înălțime.
6. Quidditch
7. Cardboard Tube Fighting
Ții minte luptele cu săbii și scuturi de carton ale copilăriei? Dacă ești de părere ca aveai cele necesare pentru a deveni cel mai bun, află că acesta este chiar un sport în S.U.A. . Organizat de Cardboard Tube Fighting League anual, campionatul luptelor cu cutii de carton este practicat atât de copiii cât și de adulții din toată lumea, aceștia reunindu-se la Washington pentru a își arăta abilitățile de luptă dar și perspicacitatea în a concepe arme si armură din nimic mai simplu decât cutii de carton.
8. Monociclism montan
Cu toate că în acest sport practicanții au cu o roata mai puțin, monociclismul montan este de 2 ori mai greu. Jef Breeze a primit creditul inventării monociclului montan în anul 1978, și de atunci monociclismul montan a crescut în popularitate odata cu popularizarea sporturilor extrem. Ce face acest sport unic? Faptul că echilibrul este un atuu esențial, dar nu este lipsit de necesitatea unei forțe extraordinare în picioare. Totodata, față de motocicletă, este mai greu să mergi mai încet decât mai repede în pantă, deci nu te arunca cu picioarele înainte.