7 Trupe și artiști români care erau faimoși acum 20 de ani

old ipods

взять займ без процентов через интернет

Cu toții ne aducem aminte cu drag de melodiile care ne-au făcut copilăria mai plăcută. Această listă conține artiștii populari ai generației Z. Sper să vă întoarcă în timp când ieșeam afară cu prietenii și făceam „mâncare” din frunze și noroi și abia așteptam să lanseze Simplu o melodie să o descărcăm pe telefonul cu clapetă.


1. O Zone

O Zone este o trupă din Republica Moldova formată din Dan Bălan, Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș. Aceștia au fost considerați cea mai populară formație din anul 2005, eu aveam 3 ani atunci :).

Cea mai de succes melodie a lor și prima lansată a fost hitul „Dragostea din tei”, dar și „Despre tine„ ambele fiind difuzate la radio și mai târziu postate pe Youtube.

2. Celia

Cristina Ioana Socolan alias Celia este o artistă româncă. Ea și-a început cariera făcând parte din trupa Elegance, iar abia după a ales o carieră solo și pseudonimul „Celia”.

Cântăreața a avut succes în România, dar și în SUA, cu melodia „My Story” tradusă din română „Povestea Mea”. A colaborat cu Shaggy (da, acel Shaggy), Mohombi și Costi Ioniță.

3. Simplu

Trupa „Simplu” a fost înființată în 2000 și a fost alcătuită din două trupe rivale de break-dance: „Mesaj Nou” din care făceau parte Eduard Andreianu alias CRBL , Viorel Alexe alias Francezu, Ionuț Dumitru alias PiticuLaurențiu Ionescu alias Omu Negru și „Extreme” din care făceau parte Vaceff Braun Alexandru alias Taz și Dumitriu Constantin Mircea alias Bebico.

Mai târziu Andrei Maria alias Smiley, s-a alăturat trupei și au avut parte de multe colaborări nume mari precum Loredana, Delia Matache, Marius Moga, Alex Velea și Don Baxter.

Printre hiturile formației „Simplu” se număra „Ofcial îmi merge bine”, „Am bani de dat”, „Mr. Originality”, „O secundă” etc.

4. Alex Velea

Alexandru Ionuț Velea este un faimos cântăreț român cunoscut în special în ziua de azi pentru inventarea „Trapanelelor” încercând să combine trapul cu manelele așa cum sugerează și numele, dar să ne întoarcem în trecut când a lansat „Secret”, „Când noaptea vine”, „Selecta” cu Anda Adam, „Minim Doi”, „Yamasha” etc.

Cântarețul și-a înființat în 2014 propria casă de discuri „GoldenBoy Society” prin care a atras artiști tineri precum Mario Fresh, Lino Golden, Zanni cu care a semnat contracte de când erau mici.

5. Puya

Dragoș Gărdescu alias Puya a devenit cunoscut prin intermediul trupei sale și a lui Tudor SișuLa Familia”, cântând rap, hip-hop. Acesta s-a născut în București în cartierul Balta Albă, unde și-a descoperit stilul „de stradă”.

Prin rapul său atrage atenția asupra realității din România și a multor probleme cu care se confruntă populația, precum corupția, prostituția, drogurile, sărăcia…etc.

6. Morandi

Morandi a fost o trupă formată din Marius Moga și Andrei Ștefan Ropcea alias Randi. Aceștia au avut foarte mare succes în țară, dar și în restul Europei. Au fost nominalizați pentru EMA (European Music Awards) și au și azi foarte multe vizualizări pe YouTube, cum ar fi „Angels” cu 35,150,051 vizionări sau „Beijo” cu 2,071,024 vizionări.

Melodiile lor sunt încă ascultate pretutindeni și comentariile de pe YouTube sunt pline de feedback pozitiv din partea românilor, dar și a altor naționalități.

7. Cargo

Trupa a fost înființată la Timișoara în anul 1985. Din aceasta au făcut parte inițial:  Carol Bleich la baterie, Octavian Iepan la chitară, Tibi Gajdo la chitară bass, Dinel Tollea la clape, Nae Ionel Tarnotzi voce și Adrian Bărar la chitară.

Adrian Bărar a fost fondatorul trupei rock care a murit recent fiind infectat cu Covid, la 61 de ani. Formația Cargo a trecut prin mai multe schimbări pe parcursul anilor, solistul a fost înlocuit cu Leo Iorga care mai apoi a făcut parte din trupa „Compact”.

În urma organizării unui concurs pentru postul de solist, Cargo l-au descoperit pe Ovidiu Ioncu alias Kempes, care era solist într-o trupă din Arad cu care au lansat melodiile: „Povestiri din gară”, „Ziua vrăjitoarelor” „Destin”.

Cargo își păstrează activitatea și în prezent, iar membrii sunt Adrian Igrișan voce și chitară, Octavian Pilan la baterie, Ionut Carja la clape și Alin Achim la bas, niciunul fiind în trupă de la începutul acesteia.


Surse: Wikipedia