7 stiluri de dans pe care le poți face din sufrageria ta

Dansul este un limbaj de socializare cu alte persoane, dar și de armonizare cu corpul nostru. Acasă, te poți desfășura, dansând în plină libertate, fără vreo constângere din partea unor factori exteriori. Dacă ești genul de persoană care vrei să înveți cum să se te miști pe muzică sau cauți să-ți petreci timpul altfel, sper să rezonezi cu unul din stilurile de dans, de mai jos.

Beneficiile dansului:

  1. ajută la pierderea în greutate – odată ce începi să-l practici, de cel puțin două ori pe săptămână, vei observa că silueta ți se subțiază, capeți rezistență și flexibilitate.
  2. contribuie la îmbunătățirea stimei de sine – poate ai auzit că dansul e o terapie, în acest sens când te simți sufocatat de stări anxioase, fă efortul de a te mișca liber/ă pe o melodie, în casă. O să observi o schimbare radicală a stării de spirit;
  3. stimularea memoriei – dansul încetinește pierderea în volum a regiunii cerebrale, numită hipocampus, responsabil cu memoria. Așadar, acest tip de mișcare previne categoria adulților cu vârste înaintate care sunt expuși cazurilor de demență sau forme ale tulburărilor de memorie.

Hai la dans!


Atenție!

Încălzirea are un rol important în pregătirea corpului pentru mișcare și prevenirea rănirilor. În lipsa ei riști să ai dureri lombare, leziuni la nivelul genunchilor, umerilor sau a vertebrelor cervicale, care pot duce la complicații.

O încălzire corectă este atunci când simți că te-a luat sudoarea înainte de a începe să dansezi.

1Dansul popular

Niciodată nu e prea târziu să te apuci de dansuri populare. Într-un context social, mereu observi varietatea de vârste care iese la o horă ori o sârbă, pe ringul de dans.

Dacă te simți neintrodus/ă în specificul acestui dans, acesta poate fi un moment prielnic de a încerca.

2Popping

O subramură a streetdance-ului, popping-ul este un stil de dans complex, în care execuția mișcărilor oferă privitorului senzaționalul.

Principiul de bază al acestui stil de dans este contracția și relaxarea mușchilor în ritm.

3Dansuri pe tocuri

Dansul pe tocuri a început să fie cunoscut în România, datorită câștigătorului de la Românii au talent 2018, Emil Rengle.

Tocurile le asemănăm cu feminitatea, dar când e vorba de dans atitudinea e la înățime.

4Belly dance

Dansul oriental te ajută să-ți dezvolți potențialul interior, să simți energia feminină și să înveți cum să o gestionezi.

Pentru a te simți mai conectată în ceea ce faci încearcă să respecți codul vestimentar al dansatoarelor din buric.

5Tik-tok

Una dintre cele mai utilizate aplicații în momentul de față dă șansa tuturor celor pasionați de dans să se exprime. Cum orice melodie poate fi virală și tik-tokul lansează challange-uri tuturor celor care „pot reproduce dansul” sau crea unul ca un trend periodic.

Astfel, cântecul Unholy de Sam Smith este unul dintre exemplele cunoscute ale anului. Flexibilitatea e mare când te gândești „unde pot face următorul tik-tok?”. Surprinde-ne!

Cum să tratezi febra musculară?

  • Cui pe cui se scoate! trebuie să faci în continuare mișcare, nu e loc de pauză;
  • hidratează-te;
  • fă o baie caldă cu sare (petrece aproximativ 20 min în cadă);

6Dance workout

Acest dans dinamic are rolul de a înlocui antrenamentul standard: ca mișcările de la sol sau abonamentul de la sală. Acesta pune accentul pe reproducerea fidelă a mișcărilor și mai puțin pe coordonarea pe muzică, astfel încât să simți grupele de mușchi pe care le lucrezi.

Dacă îl vei testa, așteaptă-te la febra musculară de a doua zi.

7Just Dance

Just dance are rolul de a dezinhiba oamenii, pentru că odată ce ai de reprodus mișcările pe care ți le arată, n-ai timp să te gândești în altă parte.

Just dance e o soluție optimă pentru o persoană, două sau în jur de șase, care vor să danseze în același timp.

https://www.youtube.com/watch?v=lQxj2JcHEso

În final, te îndemn să îndrăznești să experimentezi această artă a dansului, prin care te poți exprima, îmbunătății starea spirituală te pregătește cu entuziasm pentru o nouă tură.

Dansul este o formă de mișcare recomandată persoanelor de toate vârstele, beneficiile acestuia fiind vizibile atât la nivelul corpului cât și al minții.