Fie că vrem sau nu, trebuie să recunoaștem că serialele vechi au un farmec aparte și că nu sunt chiar așa de ușor de șters de pe retină. Chiar dacă vorbim de cele din anii 2000 sau chiar mai vechi, serialele erau acel lucru care reunea întreaga familie în fața televizorului în fiecare weekend, sau chiar în fiecare seară. Așadar, îți prezint 7 seriale vechi care au fost reluate sau reinterpretate în ultimii ani, cu care îți poți aduna familia în serile de toamnă, ca pe vremuri.

1. Dynasty

Dinastia este un serial american care a fost difuzat în perioada 1980 – 1989, și surprinde viața unei familii influente de bogătași. Serialul s-a bucurat de o popularitate extraordinară cu primele episoade, însă începând cu ultimele 2 sezoane, acesta și-a pierdut din farmec iar acest lucru a dus la anularea sa. 

3 decenii mai târziu, cei de la The CW în colaborare cu platforma de streaming Netflix, s-au decis să-l readucă la viață. Așadar, au restabilit familia Carrington, având-o ca actriță principală pe Elizabeth Gillies în rolul lui Fallon Carrington. Această reinterpretare are la bază aceleași particularități cu serialul original, dar cu mici excepții cum ar fi locul acțiunii, care a fost mutat din Denver, Colorado în Atlanta, Georgia, dar și personajul Sammy Jo, care este transformat din femeie în bărbat homosexual. În orice caz, acțiunea a rămas la fel de incitantă, creând astfel o plăcere nevinovată de a trăi la rândul tău, viața familiei Carrington.

2. Rebelde

Rebelde este un serial mexican, marca Televisa, cu un număr impresionant de episoade, 440 la număr, care s-a derulat între anii 2004 și 2006. Serialul este plasat în Ciudad de Mexico, la „Elite Way School”, un prestigios liceu în care învață copiii unor familii foarte înstărite dar și copii cu o inteligență remarcabilă, bursieri. Acțiunea prezintă în paralel întâmplări din viața copiilor dar și a părinților acestora. Elementul specific a acestui serial, îl reprezintă folosirea limbii spaniole dar și a limbii engleze, în paralel.

Reboot-ul serialului Rebelde este disponibil pe Netflix și a avut premiera în 2022, iar acțiunea se petrecere în același loc, la Elite Way School, sub aceeași formă. Elementul captivant  este faptul că elevii de atunci, au devenit părinți la rândul lor. Așadar, după cum este tradiția, și-au înscris copiii la aceeași școală, loc unde au avut parte de cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Acest serial creează dependență încă de la primul episod și aprinde în tine un spirit latin, greu de stăpânit.

3. iCarly

iCarly, după cum e și numele, o are ca personaj principal pe Carly Shay, o tânără de doar 13 ani care se decide să-și deschidă o emisiune online doar și pentru tineri. Totul pornește cu o sesiune de detenție, în timpul căreia, ea și prietenii ei Sam și Freddy, trebuie să țină audiții pentru un spectacol de talente din școala lor. Întregul serial, marca Nickelodeon, a căror personaje principale au fost Miranda Cosgrove, Janette McCurdy și Nathan Kress, s-a bucurat de o popularitate excepțională în rândul copiilor în perioada 2007 – 2012. 

În 2021, cei de la Paramount+, au readus la viață serialul, păstrând aceeași temelie, adaptându-l firește, la vremurile de acum. Din păcate, personajul Samantha Puckett, cunoscută adesea sub numele de Sam, nu mai este prezent și în acest reboot. Actrița Jennette McCurdy a refuzat să facă parte din acest proiect datorită traumelor pe care aceasta le-ar fi trăit în timpul filmărilor primei versiuni, datorită directorului Dan Schneider. Aceasta a scris o carte intitulată „I’m glad my mom died” în care povestește despre toată perioada în care a fost actriță în cadrul proiectelor „iCarly”, ”Victorious” și „Sam & Cat” și nu numai. Așadar, lăsând toate acestea la o parte, acest mini-serial a readus o mică bucurie în sufletele celor ce și-au petrecut copilăria în fața micilor ecrane.

4. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars sau mai bine spus „Micuțele mincinoase” este un serial american inspirat din romanele cu același nume, scrise de Sara Shepard avându-le în rol principal pe Lucy Hale, Shay Mitchell, Troian Bellisario, Ashley Benson și Sasha Pieterse. Serialul a luat naștere sub îndrumarea producătoarei Ina Marlene King și s-a derulat în perioada 2012 – 2017. Acesta urmărește viețile a cinci prietene care iau o întorsătură drastică după dispariția uneia dintre ele. Un an mai târziu de la plecarea misterioasă a prietenei lor Alison, cele 5 prietene Aria, Spencer, Hanna și Emily sunt reunite de A, o persoană anonimă care le amenință că le va dezvălui cele mai intime secrete. La început, erau doar mesaje inofensive, dar cu trecerea timpului, aceste mesaje se materializează. Așadar, serialul începe să fie presărat cu o serie de întâmplări care le pune pe personaje în ipostaze nefavorabile sau chiar dureroase. De la simple certuri amoroase, la accidente, furt de probe, răpiri, ba chiar la crime.

În 2019, aceeași producătoare a dorit o continuare și a realizat un spin-off al serialului, intitulându-l „Pretty Little Liars: The Perfectionists”. Din păcate, doar Sasha Pieterse și Janel Parrish și-au păstrat locul în serial, în rolul acelorași personaje, Alison DiLaurentis, respectiv Mona Vanderwaal. Această versiune păstrează aceeași continuitate a versiunii originale, A fiind de nelipsit. Toată acțiunea este mutată la Beacon Heights University din Oregon, unde Alison este noua profesoară de literatură. Aceasta spera că totul s-a sfârșit și că va putea începe o nouă viață, departe de Rosewood, însă s-a înșelat. O nouă serie de întâmplări este declanșată de dispariția fiicei decanului, Taylor Hotchkiss. Din nefericire, producerea acestui spin-off a fost întreruptă după doar 10 episoade și un sezon, fără un motiv concret.

O nouă reinterpretare a serialului a avut premiera în data de 28 iulie 2022, sub numele de „Pretty Little Liars: Original Sin”. Momentan, serialul se întinde pe 1 sezon, care cuprinde 10 episoade, și este disponibil pe HBO Max. Acest reboot are același tipar ca celelalte două versiuni a serialului: un grup de 5 prietene (Imogen, Tabby, Faran, Mouse și Noa), multe secrete murdare și un A furios și însetat de răzbunare. Acesta a primit un feedback pozitiv din partea telespectatorilor după doar 1 sezon, și este așteptat un nou sezon o dată cu începerea anului 2023.

5. Gossip Girl

Este sfârșitul anului 2007 iar „Gossip Girl” își face apariția pe micile ecrane ca și producție a canalului The CW. Gossip Girl: Intrigi la New York, este un serial american care a fost difuzat în perioada 2007 – 2012. Serialul prezintă viața copiilor de bani gata din Uper East Side și nu numai. O dată cu reîntoarcerea Serenei van der Woodsen, interpretată de Blake Lively, dintr-o misterioasă vacanță în Connecticut, liniștea este zdruncinată. Acesta este momentul în care Blair Waldorf, regina liceului Constance Billard, se simte amenințată iar totul o ia razna. Acesta este, de asemenea, și momentul în care Gossip Girl își face simțită prezența mai tare ca oricând. Gossip Girl, după cum ii e și numele, este acea persoană care știe tot ce se întâmplă pe teritoriul lui „Queen B” și nu ratează nici o șansă de a mai lansa încă o bârfă pe cel mai vizitat site de bârfe din întreg Manhattan-ul. 

Deși serialul a avut un sfârșit foarte bine definit, Joshua Safran, a simțit nevoia de un reboot al acestui serial. Așadar, în 2021, pe data de 8 iulie, Gossip Girl a fost readus în atenția telespectatorilor, păstrând elementul fundamental: bârfa. Datorită evoluției internetului, site-ul de știri a lui Gossip Girl a fost mutat pe cea mai populară platformă de social networking din prezent, și anume Instagram. Acest reboot readuce în vizorul abonaților, un alt grup de prieteni, care va fi zdruncinat de postările lui Gossip Girl. Toată acțiunea le are ca protagoniste pe Jullien Calloway și pe Zoya Lott, două surori care și-au păstrat relația de prietenie ascunsă foarte mulți ani, datorită neînțelegerilor dintre tații lor. Deși în versiunea originală, identitatea lui Gossip Girl este ținută ascunsă până la finele serialului, în această versiune aflăm încă din primele episoade cine e responsabil de toate dramele liceenilor din Uper East Side. Obosită de bullying-ul pe care profesorii îl primesc, Kate Keller, profesoara de engleză, unește un grup de profesori și o reînvie pe ceea ce cândva le făcea zile grele elevilor de Constance Billard: Gossip Girl. Serialul cuprinde deocamdată 12 episoade și este disponibil pe HBO Max.

6. Queer as folk

Queer as Folk este un serial de televiziune de tip dramă, care a avut o durată de 5 ani, și s-a produs în perioada 2000 – 2005. Bazat pe serialul britanic cu același nume, Queer as Folk surprinde viața unui grup de 5 prieteni queer, Brian, Justin, Michael, Emmett și Ted, care locuiesc în Pittsburg. Acesta își propune să prezinte viața realistă a homosexualilor, plină de sex, droguri, aventură și iubire într-o manieră nesuperficială.

Reboot-ul lansat pe data de 9 iunie 2022 plasează acțiunea în New Orleans, și are același fundament ca cel din anii 2000. Aici însă, pe lângă distracții, droguri și sex, personajele se luptă și cu vulnerabilitatea și durerea unor relații eșuate la un contrast mult mai înalt. Din păcate, acesta nu s-a bucurat de o popularitate extraordinară, fiind anulat după doar un singur sezon. Acesta este disponibil doar pe Peacock, în Irlanda, Germania, Austria, Italia și Elveția.

7. How I meet your mother

How I meet your mother sau „Cum am cunoscut-o pe mama voastră” este un serial american care a rulat între anii 2005 – 2014 pe postul celor de la CBS. Acesta a fost creat de Craig Thomas și Carter Bays, și urmărește viața socială și romantică a protagonistului Ted Mosby, interpretat de Josh Radnor, și a prietenilor săi Marshall, Robin, Lily și Barney. Un element special al acestui show este prezența narațiunii în ramă care plasează acțiunea în două timpuri total opuse, cu o diferență temporală de aproximativ 20 de ani. În principal, acțiunea este dată de poveștile pe care Ted Mosby le spune copiilor săi, cu privire la amintirile pe care le are cu mama acestora. „Cum am cunoscut-o pe mama voastră” a avut un mare succes datorită tipului de umor folosit și a structurii sale.

Spin-off-ul acestui serial se intitulează „How i meet your father” și o are ca protagonistă pe Hillary Duff, în rolul lui Sophie. Acțiunea este foarte asemănătoare, singurul lucru care este diferit fiind sexul personajului din rolul principal. Serialul o prezintă pe Sophie și pe grupul său de prieteni, care îi povestește fiului său, după 50 de ani, cum l-a cunoscut pe tatăl său. Această reproducere, dar dintr-un punct de vedere feminin, a fost de un succes impresionant, ceea ce a dus la un nou sezon (sezonul 2) care se speculează că ar avea un număr de 20 de episoade. Acesta și-a făcut debutul pe data de 15 februarie 2022 și poate fi vizionat pe Hulu.