7 seriale coreene pe care trebuie să le vizionezi in 2021

fată ce mănăncă popcorn la cinema

Cea mai populară piesă de divertisment din lume în acest moment este o serie distopică sud-coreeană despre inegalitatea veniturilor, ,,Squid Game”. Serialul urmărește povestea a 456 de jucători, toți având datorii financiare profunde, care își riscă viața pentru a juca o serie de jocuri mortale, pentru a câștiga un premiu final de 45,6 miliarde won.

Dincolo de povestea remarcantă înfățișată de ,,Squid Game”, există o întreagă industrie plină cu romanțe-demne-de-leșin, thrillere, filme științifico-fantastice incitante și multe altele. Există ceva pentu fiecare! банки рефинансирование кредитов онлайн заявки

În continuare este o listă de 7 seriale coreene ce nu trebuie să le ratezi în 2021:

1. Itaewon class (2020)

Bazat pe webtoon-ul cu același nume, cu actorii cunoscuți Park Seo-joon și Kim Da-mi în rolurile principale, ,,Itaewon class” e sigur că te va ține lipit de ecran.

Datorită unui accident care i-a ucis tatăl, Park Sae-ro-yi (Park Seo-joon) încearcă să-l omoare pe Jang Geun-won (Ahn Bo-hyun), fiul faimosului fondator a Grupului Jangga. El ajunge să fie închis în închisoare pentru tentativă, iar în timp ce e închis, femeia pe care acesta o iubea, Oh Soo-ah (Kwon Na-ra), devine șef de planificare strategică al grupului Jangga.

După eliberarea sa din închisoare, Park Sae-ro-yi înființează „Danbam” în Itaewon, cu dorința de a se răzbuna pe Grupul Jangga. Cu toate acestea, nu este capabil de a-și gestiona afacerea.

Apoi o întâlnește pe Jo Yi-seo (Kim Da-mi) și totul se schimbă.

Vizionează aici: Netflix

2. Crash Landing On You (2019)

O femeie de afaceri sud-coreeană, în timp ce călătorea cu parapanta în Seoul, Coreea de Sud, este prinsă într-o furtună neașteptată și se prăbușește în porțiunea nord-coreeană a DMZ-ului.

În urma prăbușirii, îl întâlnește pe unul dintre căpitanii de armată a armatei Nord-Coreene, iar acesta decide că o va ajuta să se ascundă.

De-a lungul timpului, ajung se se îndrăgostească, în ciuda diviziunii și disputei dintre țările din care aparțin.

Vizionează aici: Netflix

3. Strong Girl Bong-Soon (2017)

Do Bong-soon (Park Bo-young) s-a născut cu o forță supraomenească. Puterea ei este ereditară și transmisă numai femeilor din familia ei. Visul ei este să creeze un joc video cu ea însăși ca personaj principal.

Datorită puterii ei, ea obține o slujbă ca gardă de corp pentru moștenitorul bogat Ahn Min-hyuk (Park Hyung-sik), directorul general al companiei de jocuri Ainsoft.

Când o serie de răpiri au loc în Dobong-dong, districtul în care locuiește Bong-soon, ea este hotărâtă să-l prindă pe vinovat. Cu ajutorul lui Min-hyuk, ea reușește să-și controleze puterea în scopul de a identifica inculpatul și a ajuta comunitatea.

Pe parcursul poveștii, Min-hyuk și Bong-soon realizează că relația lor treptat devine tot mai mult, iar urmărirea răpitorului îi apropie tot mai tare.

Vizionează aici: RakutenViki

4. Kingdom (2019)

Plasat în timpul dinastiei Joseon din Coreea, la trei ani după Războiul Imjin, primul sezon din Kingdom urmărește povestea prințului moștenitor Lee Chang (Ju Ji-hoon) și a subalternilor săi, care descoperă, în mijlocul investigațiilor despre o conspirație politică, o ciumă nefirească și periculoasă- aceasta are puterea de a învia morții.

În mijlocul haosului și morții cauzate de ciumă, Chang întâlnește aliați care încearcă să adopte o poziție în orașul-stat Sangju pentru a preveni ciuma din a se răspândi. Cu oroare, aceștia descoperă că ciuma s-a adaptat deja și e treptat mai greu de oprit.

Vizionează aici: Netflix

5. Weightlifting Fairy Kim Bok-joo (2016)

Kim Bok joo (Lee Sung-Kyung), o tânără care își urmează visul de a ridica greutăți într-un campus universitar dedicat atleților, se îndrăgostește de fratele mai mare al prietenului ei cel mai bun, Jung Joon-Hyung (Nam Joo-Hyuk).

La început, Joon Hyung o tachinează și aprobă dragostea ei pentru fratele lui, chiar ajutând-o în a-i câștiga inima acestuia. Curând, însă, realizează că începe să se îndrăgostească de ea.

Acest serial urmărește maturizarea treptată a unui grup de studenți atleți, care luptă pentru visele lor, experimentează, se îndrăgostesc și cresc cu fiecare pas.

Vizionează aici: RakutenViki

6. Vincenzo (2021)

La vârsta de opt ani, Park Joo-hyung (Song Joong-ki) a fost adoptat de o familie italiană. După ce ajunge la vârsta maturității, se alătură mafiei și este adoptat de Don Fabio, șeful Familiei Cassano. Renumit „Vincenzo Cassano”, el devine avocatul mafiei și mâna dreaptă a lui Don Fabio. După ce Fabio moare, Paolo, fiul biologic al lui Fabio și noul lider al familiei Cassano, încearcă să-l omoare pe Vincenzo.

Vincenzo fuge la Seoul și își propune să recupereze cele 1,5 tone de aur ascunse, cu ceva timp în urmă, în secret în subsolul Geumga Plaza, ajutat de un mafiot chinez, acum decendat.

Cu toate acestea, o companie imobiliară, o subsidiară a Grupului Babel, a preluat ilegal proprietatea clădirii, iar Vincenzo trebuie să-și folosească abilitățile pentru a revendica clădirea și a-și recupera averea.

Vizionează aici: Netflix

7. Hellbound (2021)

Plasat într-o versiune utopică a lumii, în care creaturi supranaturale se materializează brusc pentru a trage oamenii în Iad. Oamenii aud predicții despre ziua în care vor muri, iar când acel moment sosește, un înger al morții apare în fața lor și îi ucide fără ezitare.

Jung Jin Soo este șeful noii religii „Saejinrihwe”. El vorbește despre fenomenul în care îngerii morții se ridică din Iad împotriva omenirii și susține că este o revelație de la Dumnezeu.

Bae Young Jae este director de programe pentru un post de radio. El încearcă să afle adevărul despre grupul religios „Saejinrihwe”. Jin Kyung Hoon este un detectiv și investighează cazurile care implică apariția îngerilor morții.

Împreună trebuie să scoată la iveală adevărul despre ceea ce se întâmplă în lume.

Vizionează aici: Netflix