7 rase de câini de ținut în apartament

Mărimea contează când vine vorba de animăluțele cu care alegem să ne umplem apartamentul, așadar am făcut o listă cu rasele ideale de câini pe care le poți ține în casă fără probleme.

Fotografie creată de nishizuka, de la Pexels

1. Bichon

Bichon-ul este de departe una dintre cele mai cunoscute rase canine. La maturitate, aceștia cântăresc între 3 și 6 kg și sunt de talie mică, motiv pentru care este una dintre cele mai comune rase de ținut în apartament. Deși sunt niște ghemotoace de blană, nu lasă o cantintate mare de păr în casă și sunt foarte energici și jucăuși, ideali pentru familiile cu copii.

2. Pug / Mops

Câinii Pug sau Mops sunt cunoscuți în mare parte pentru fața lor amuzantă, dar și pentru loialitatea de care dau dovadă față de stăpâni. Aceștia sunt niște căței de talie mică, foarte energici și care au mereu nevoie de atenție și să fie băgați în seamă. Datorită nasului turtit, pug-ii sforăie și scot niște sunete aparte când respiră, ceea ce îi face și mai simpatici.

3. Bulldog

Bulldogul este poate cel mai cunoscut pentru comportamentul său leneș, asta îl transformă într-un câine perfect pentru apartamente. Bulldogul este ideal pentru familii, acesta iubește copiii și poate învăța cum să se înteleagă bine cu alte animale dacă îi sunt prezentate de la o vârstă fragedă. Acesta, la maturitate, atinge între 31-36 cm cu o greutate de aproximativ 23-25 kg.

4. Boston Terrier

O altă rasă ideală pentru viața de apartament este Boston Terrier-ul. Acești gentilomi americani ating o înălțime de aproximativ 38-43 cm, astfel că nu ocupă mult spațiu, însă, un lucru foarte important este acela că au foarte multă energie, astfel că au nevoie de plimbări cât mai dese pentru a-și menține fericirea. Dacă îi puteți menține bine dispuși, veți observa că sunt animale de companie minunate, blânde și afectuoase.

5. Pomeranian

Această rasă mică și drăgălașă este o minge plină de energie și nu este o rasă foarte pretențioasă, însemnând că este un animal de companie foarte bun pentru cineva care își petrece timpul în casă. Au nevoie de plimbări zilnice pentru a-și consuma energia dar și de periajul săptămânal. La maturitate măsoară între 18-30 de centimetri. Dacă doriți să alegeți această rasă, ar trebui să știți că latră destul de mult și aveți nevoie de răbdare cu ei.

6. Teckel

Celebrii câini cu formă de crenwurst, foarte simpatici și drăgăstoși, dar și plini de viață, Teckel-ii pot fi una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de animale de casă. Au un corp mai lunguieț și o înălțime mai mică, aceștia atingând la maturitate aproximativ 15 cm. Este o rasă drăgăstoasă, energică și care îți aduce zâmbetul pe buze doar prin aspectul ei amuzant.

Fotografie creată de Dominika Roseclay, de la Pexels

7. Chihuahua

Cunoscut pentru dimensiunile sale mici, Chihuahua este un câine minunat pentru apartamentul tău, dar nu și pentru vecinii tăi deoarece este destul de gălăgios. Aceștia necesită exerciții minime și afecțiune din partea stăpânilor. Chihuahua pot fi neîncrezători în străini, așa că cel mai bine este să îi supraveghezi cu atenție în orice situație socială și să nu îi lași singuri prea mult timp, pentru a evita panica și lătratul enervant de ascuțit.