7 orașe Euopene mai puțin cunoscute care merită vizitate

De la insulele însorite Grecești la câmpurile înghețate ale Rusiei, Europa reușește să îmbine o varietate de culturi și tradiții. Nu este nicio surpriză că jumătate din turiștii lumii sunt atrași de orașele Europene. Mâncărurile tradiționale, edificiile istorice și oamenii prietenoși sunt doar câteva din multele motive pentru care se merită să vizitezi Europa și orașele ei.деньги в долг интернет

Pe listele turiștilor se numără orașe mari ca Paris, Londra sau Viena, dar orașele mici Europene sunt la fel de frumoase, dacă nu chiar mai speciale decât cele mari și merită să fie vizitate.

1. Zell am See, Austria

Poză făcută de Andi Steiner

Situat între lacul Zell și muntele Schmittenhohe, Zell am See este unul dintre cele mai plăcute orășele din Europa. Numărul activităților posibile este vast, iarna practicându-se schiatul și snowbording-ul, iar vara hiking-ul și înotul. Peisajul Alpin și cascadele Krimml îi taie răsuflarea oricui care trece prin orășel.

2. Rovinj, Croația

Poză făcută de Aldeen Li

Portul din Rovinj este pus în evidență de casa colorate, străzile labirintice și biserica în stil baroc. Pe lângă stilul special, orășelul a devenit faimos prin mâncarea tradițională: sardinele proaspăt pescuite, trufe și vinul din struguri de Istrian. Pe lângă toate acestea, parcul național se afla foarte aproape și constituie un mod plăcut de a-ți petrece după-amiaza.

3. Brighton, Anglia

Poză făcută de Ben Guerin

Brighton este cel mai mare și mai cunoscut oraș de pe malul Canalului Englez. Dacă la început a fost un oraș pescăresc, Brighton a înflorit în cea mai mare atracție turistică de pe coasta Britanică. Brighton este destinația perfectă pentru orice turist deoarece are o grămadă de activități pentru aceștia, de la cafenele, la străduțe pline de magazine, la cel mai vechi acvariu, Sea Life.

4. Tavira, Portugalia

Poză făcută de Alexandra Marta

Tavira este un orășel situat pe coasta de Sud a Portugaliei, care se face remarcat prin plajele însorite. Tavira impresionează turiștii prin arhitectutra sa și prin istoria și cultura aduse de cele 20 de biserici ale sale. La sud de Tavira se află Parcul Natural da Ria Foromas, care constituie modul perfect pentru a-ți petrece o după-amiază înafara hotelului.

5. Bilbao, Spania

Poză făcută de Yves Alarie

Bilbao reușește să impresioneze prin arhitectura sa deosebită, care împreunează vechiul cu noul, prin stilurile renascentiste, moderniste și baroc. Unele dintre principalele atracții turistice ale orașului sunt: podul Vizcaya, care face parte din patrimoniul UNESCO, muzeul Guggnheim și satul pescăresc San Sebastian, care se afla la câteva minute de mers cu mașina.

6. Sibiu, România

Poză făcută de Alisa Anton

Protejat de munții Carpați, Sibiul este un oraș plin de farmec care cucerește turisticii prin stilul arhitectural germanic și atmosfera primitoare. În anul 2007, Sibiu a fost primul oraș românesc să primească titlul de Capitală Europeană. Câteva din obiectivele care merită văzute sunt: Centrul istoric, alături de muzeele din el, Muzeul Satului Astra și muntele Păltiniș, la 30 de minute de oraș.

7. Roterdam, Olanda

Poză făcută de Dimitry Anikin

Roterdam este al doilea cel mai mare oraș din Olanda și cel mai mare port al Europei. Datorită bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial, Roterdam a fost reconstruit, astfel devenind unul din cele mai moderne din punct de vedere arhitectural orașe din Europa. Unele din cele mai frumoase muzee ale orașului sunt: Muzeul Marinei, Muzeul Boijmans-van Beuningen și Kunsthall.