7 motive pentru care să îți găsești o pasiune
Descoperirea pasiunilor noastre ne ajut să dăm un alt sens vieții, eliberându-ne, în majoritatea cazurilor, de monotonie și de efectele lipsei de activitate. . Așadar, pe termen lung, devenim mai abili, mai concentrați și mai creativi. Pasiunile ajung să ne completeze viețile precum piesele de puzzle, devenind componente cu care ne identificăm.
1.Studiile relevă efectul pasiunilor asupra psihicului uman
Din punct de vedere psihologic, pasiunile sunt “vinovate” de echilibrul psihic dobândit de cei care investesc energie și timp în ceea ce iubesc să facă. Sportul, gătitul, dansul sau croșetatul sunt doar câteva dintre activitățile care ameliorează stresul cotidian și creează o stare de bine. În momentul în care alocăm timp unei activități de care suntem pasionați, în mod regulat, capacitatea noastră cognitivă este, de asemenea, îmbunătățită. Studiile au demonstrat că sănătatea psihică este strâns legată de timpul acordat pasiunilor noastre și de emoțiile positive pe care le trăim datorită acestora. Pasiunile garantează, în mod cert, succesul procesului de vindecare emotională. Pasiunile oferă un confort psihic de care avem nevoie pentru a aduce îmbunătățiri vieților noastre.

2 . Ai mai multa încredere în propria persoana
Atunci când suntem devotați unei pasiuni, ea relevă în noi calități și abilități pe care nu știam că le avem. Pasiunile ne antrenează, ne oferă perspective diverse asupra modului în care operăm cu resursele noastre pentru a rezolva diferite situații. Aflându-ne într-o gamă largă de contexte, putem vedea că suntem capabili să ne atingem obiectivele. Ne simțim responsabili, dedicați și putem cu ușurință să realizăm ce ne propunem, pentru a evolua și avansa. Câștigăm încredere în propria persoană și în resursele pe care le avem și pe care le fructificăm în permanență. Ne putem observa calitățile, activitățile la care suntem buni și putem să ne dezvoltăm abilități numeroase, devenind mai siguri pe ceea ce știm să facem.

3. Socializarea
Pasiunea poate deveni un intermediar între noi și alte persoane cu care să împărtășim aceeași dorință de a ne dedica unei activități. Cluburi de sport, de lectură, prieteni cărora le place la fel de mult să fotografieze, sunt doar câteva dintre contextele sociale în care putem contura prietenii profunde, ancorate în pasiunile noastre. De aceea, ele ne pot apropia de ceilalți, ne pot instrui și învăța competitivitatea moderată, frumos îmbinată cu munca de echipă și dinamismul. Îmbunătățindu-ne viața socială și relațiile cu cei din jur, ne înfrumusețăm viețile și ne bucurăm mai mult de momentele pe care le trăim.
4. Concentrare
Orice activitate care ne solicită atenția și energia ne antrenează capacitatea de a rămâne focusați. Astfel, ne eliberăm mintea de factorii de stres cotidieni și pentru câteva minute sau ore din zi, ne ancorăm în pasiunea pe care o avem, învățând, în acest mod, cum să rămânem atenți și cu adevărat implicați. Subconștientului în este indus acest exercițiu, iar, ulterior, abilitatea noastră de a fi concentrați pe termen lung se îmbunătățește considerabil. Ceea ce ne însușim prin imermediul timpului alocat pasiunilor noastre, putem folosi și în restul aspectelor vieții de zi cu zi, evoluând, așadar, din toate punctele de vedere.

5. Devenim mai fericiți
Într-o eră în care suntem atât de ușor prinși în numeroase aspecte care ne consumă energia, pasiunile devin ceea ce facem pentru noi, pentru a primi energie pozitivă, renunțând, o parte din zi, la ceea ce ne obosește. Este foarte important să avem grijă corespunzător de pasiunile noastre, de timpul alocat lor, pentru a putea vedea dincolo de responsabilitățile zilnice care devin copleșitoare uneori. Astfel, ne simțim mai fericiți și găsim mai multe motive pentru care să fim recunoscători și împăcați cu viețile noastre.

6. Răbdarea – o nouă însușire
Învățăm, odata cu descoperirea unei pasiuni, cum să fim mai răbdatori cu noi și cu cei din jur. În primul rând, diminuarea stresului ne menține calmi, încrezători și înțelegători. În al doilea rând, trecem printr-un proces de autocunoaștere, care ne dezvoltă ca persoane și ne arată calea spre a deveni potențialul nostru întru totul. Pasiunile devin cadrul ideal în care putem învăța cu plăcere, fără a ne simți constrânși, acceptându-ne greșelile și momentele în care nu dăm randament, iar răbdarea însușită ne menține focusați și entuziasmați pe tot parcursul acestei explorări.
7. Transformarea pasiunii într-o sursă de venit
Toți ne dorim stabilitatea financiară obținută într-o manieră plăcută, care să ne înfrumusețeze viața. Pasiunile pot avea și această funcție, fiind numeroase domenii de activitate care ne plac și prin intermediul cărora să câștigăm bani. Însă, disciplina este imperios necesară, astfel că trebuie să știm cum să fim dedicați cu adevărat, pentru a ajunge la un nivel de la care să putem obține un venit din ceea ce ne place să facem.
