7 moduri în care poți economisi bani când călătorești în Paris

Imagine cu Turnul Eiffel

Parisul este o destinație turistică cunoscută la nivel mondial. Atmosfera sa romantică, dar și arhitectura impresionantă îl clasează ca fiind unul dintre cele mai vizitate orașe, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Datorită acestui aspect, prețurile sunt mai ridicate, însă cine spune ca nu poți călători în Paris cu un buget redus, se înșeală.

De asemenea, această destinație turistică este foarte cunoscută și în rândul românilor, fapt demonstrat de frecvența zborurilor către Paris de pe aeroporturile din România, dar și de multitudinea de orașe din care poți zbura spre orașul iubirii, cum ar fi: Cluj-Napoca, Timișoara, București, Iași, Craiova, Suceava, Sibiu, Bacău, Baia Mare, Oradea, Brașov și Târgu Mureș.

Astfel, în cele ce urmează îți voi prezenta 7 moduri în care poți să economisești bani și să te bucuri în același timp de frumusețea capitalei Franței. 

Imagine cu Turnul Eiffel și Sena
Photo by Chris Karidis on Unsplash

1. Bilete de avion

Un lucru util pentru a găsi biletele de avion ieftine este să aveți o perioadă flexibilă pentru vacanță. Biletele au cel mai bun preț cu aproximativ o lună înaintea plecării. Prin aplicații precum Skyscanner și Kiwi puteți să găsiți cele mai bune prețuri la bilete. De asemenea, pentru zborurile către Aeroportul Beauvais–Tillé veți găsi bilete mai accesibile decât la cele către marile aeroporturi din Paris. Dacă zburați cu compania Wizz Air este avantajos să vă înscrieți în programul Wizz Discount Club (înscriere ce costă 35 euro/an) deoarece acesta vă oferă o reducere de 10 euro pentru fiecare bilet achiziționat, discount valabil pentru titularul abonamentului și un însoțitor.

Imagine de pe geamul unui avion
Photo by Kevin Bosc on Unsplash

2. Transport Aeroport-Paris

În funcție de aeroportul la care aterizați există mai multe variante de transport cu care puteți ajunge în Paris. De la Aeroportul Beauvais–Tillé cel mai accesibil este să luați autocarul care vă va duce până la Porte Maillot, la intrare în Paris. Un bilet valabil pe un singur sens costă 18 euro, iar dacă achiziționați un bilet dus-întors prețul va fi 35 euro. De asemenea, biletele achiziționate online sunt puțin mai ieftine. Dacă aterizați la Aeroportul Charles de Gaulle sau Orly lucrurile se simplifică deoarece puteți ajunge în Paris cu ajutorul mijloacelor de transport în comun precum metrou sau autobus.

Imagine cu o stație de metrou din Paris
Photo by Florian Olivo on Unsplash

3. Cazare

Prețul cazărilor crește cu cât te apropii mai mult de atracțiile turistice principale. Cele mai ieftine cazări se găsesc pe aplicația Airbnb. Pentru a economisi bani cel mai indicat este să vă cazați în micile orășele de lângă Paris. Acolo cazările sunt mult mai ieftine față de cele din Paris, iar cu transportul în comun se ajunge în aproximativ 30-40 de minute în inima capitalei. Este mult mai avantajos un loc de cazare în afara Parisului chiar dacă faceți puțin mai mult timp pe drum deoarece prețurile la cazări pot să se înjumătățească față de cele din oraș.

Imagine cu priveliștea dintr-un hotel din Paris
Photo by Thibault Penin on Unsplash

4. Transport

Parisul este destul de mare, iar dacă doriți să vedeți mai multe locuri într-o zi, mersul pe jos nu e cea mai bună variantă, distanțele fiind destul de mari. Cel mai rapid mijloc de transport în Paris este metroul. O călătorie valabilă pe orice mijloc de transport în comun costă în jur de 2 euro, dar dacă petreceți mai mult timp, o variantă mai rentabilă este abonamentul Navigo, valabil o săptămână pe toate mijloacele de transport în comun din toate zonele. Abonamentul costă 30 euro, plus 5 euro pentru card, unde veți avea nevoie și de o poză tip buletin. Acest card are o valabilitate de 10 ani, deci dacă mai vizitați vreodată Parisul, îl puteți refolosi, economisind acea taxă de 5 euro.

Imagine cu o intrare într-o stație de metrou, lângă Galeriile Lafayette
Photo by Margerretta on Pexels

5. Atracții turistice

Persoanele care au cetățenie europeană au anumite avantaje când vine vorba de intrarea la atracțiile turistice. Copiii, dar și cetățenii europeni care au vârsta sub 25 de ani au intrarea gratuită la atracții precum Arcul de Triumf, Muzeul Luvru și Palatul Versailles. Chiar dacă nu vă încadrați în limita de vârstă, e bine de știut faptul că în prima duminică a fiecărei luni, majoritatea atracțiilor turistice au intrarea gratuită pentru toată lumea. De asemenea, dacă doriți să aveți o priveliște frumoasă asupra orașului, de la o înălțime mai mare decât cea a Arcului de Triumf, Basilica Sacré Coeur este o variantă bună, având intrarea gratuită, și fiind plasată în faimosul cartier Montmartre.

Imagine cu Basilica Sacré Coeur
Photo by Rosivan Morais on Pexels

6. Mâncare

Când vine vorba de mâncare, se știe clar că restaurantele care se află în zonele populare în rândul turiștilor precum Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru, au prețuri mult mai ridicate decât în restul orașului. Pentru a economisi bani, cel mai recomandat este să luați masa în zone mai puțin populate de turiști, la restaurantele locale. De asemenea, majoritatea restaurantelor au meniul afișat la intrare, astfel puteți vedea dacă acesta se pliază bugetului vostru sau nu. Totodată, în Paris la restaurante primești apă de la robinet din partea casei, deci dacă nu dorești să cheltui bani pe băuturi, ai totuși o băutura asigurată.

Imagine cu un restaurant din Paris
Photo by Caeli Team on Pexels

7. Băuturi

Dacă totuși doriți să luați o pauză pe parcursul zilei pentru a vă odihni puțin, e important să știți faptul că majoritatea restaurantelor au oferte la diverse băuturi într-un anumit interval orar, de obicei după amiază, între orele 17 și 19. Această perioadă de timp în care unele băuturi sunt reduse se numește happy hour. Spre exemplu, la renumitul restaurant Hard Rock Cafe, o selecție de băuturi precum limonadă, cocktailuri, prosecco, bere, shoturi și altele sunt reduse cu un procent de 50%. Astfel, ajungeți să economisiți destul de mulți bani deoarece un cocktail, spre exemplu, fiind la preț întreg costă 14 euro, deci beneficiați de o reducere de 7 euro, ceea ce e destul de mult.

Imagine cu două pahare cu cocktailuri
Photo by DeeJay Sanks SA on Pexels