7 MODALITĂȚI DE A FACE BANI CA STUDENT

student extenuat

În viața oricărui adolescent odată cu începerea facultății vine și responsabilitatea de a învăța cum să își gestioneze banii. Această tranziție poate fi una stresantă pe care nu mulți o pot gestiona. Unii studenți caută modalități prin care să iși mărească venitul pentru a avea posibilitatea de a se distra și a acoperi cheltuielile fără a fi nevoiți să apeleze la familie de fiecare dată. Astfel, acestea sunt câteva metode de a câștiga niște bani în calitate de student, fără a-ți perturba programul universitar sau cel de somn.

portofel
Karolina Grabowska – Pexels

1. Operator call center

Job-ul de operator call center este unul potrivit pentru marea majoritate a studențiilor care sunt în căutarea unui loc de muncă cu program flexibil, care oferă psoibilitatea de a lucra din comfortul propriei case. Principala responsabilitate a unui operator call center este de a vorbi la telefon cu clienții, încercând să îi ajute cu diversele probleme pe care aceștia le întâlnesc. În principiu, acestea sunt câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a aplica pentru un interviu în domeniu.

 • Să ai aptitudini bune în științele comunicării
 • Să rezolvi în timp util solicitările clienților
 • Să promovezi produsele și serviciile companiei
 • Să oferi informații clienților legate de nelămuririle pe care le au
 • Să fii convingător
 • Să actualizezi baza de date a clienților;
CareerVidz – Youtube

2. Moderator de rețele sociale

Simți că petreci prea mult timp pe Social Media? Acum ai posibilitatea de a fi plătit pentru a face asta! Nevoia companiilor de a-și expune serviciile pe rețele de socializare precum Facebook sau Instagram crește exponential în timp real. Aceste companii sunt într-o continua căutare de personae capable de a îndeplini sarcinile unui asemenea job, așadar acestea sunt câteva dintre aptitudinile pe care trebuie să le ai pentru a aplica.                             

 • Să fii organizat
 • Să nu te lași copleșit de feedback-ul negativ
 • Să gestionezi situațiile tensionate cu grijă
 • Să postezi constant și să crești numărul de urmăritori a paginii.
 • Să fii la curent cu cele mai noi trenduri.
Reddit

3. curier

În cazul în care te consideri o persoană activă, care nu vrea ca timpul pe care îl petrece făcând bani să fie pierdut la un birou, poți depune CV-ul la diferite firme de livrări precum Glovo sau Tazz. Poți livra o gamă variată de lucruri, precum mâncare sau produse alimentare, iar dacă dorești să economisești bani și îți place să te dai cu bicicleta, poți livra produsele folosind diferite mijloace de transport economice, sau propria mașină. Programul este unul flexibil și potrivit pentru un student, iar salariul este atractiv în raport cu dificultatea muncii pe care o prestezi.

chelner
Jessie McCall – Unsplash

4. Ospătar

Fiind una dintre cele mai des-întâlnite job-uri studențești, salariul si bacșișul îi atrag pe cei dornici de lucru și plini de energie. Trebuie să ai o fire calmă, prietenoasă, care poate gestiona situațiile tensionate chiar și în momentele în care nu ai săvârșit vreo greșeală. Perioada verii este cea mai benefică din punctul de vedere al salariului, dar și munca depusă va fi pe măsură. Programul flexibil îi atrage pe tinerii adulți care doresc un venit suplimentar pentru a acoperi din cheltuielile care au venit odată cu începerea anului universitar.

5. Investește!

Mulți se gândesc la crypto când aud termenul de „a investi”, dar adevărata investiție trebuie făcută într-un curs de programator sau alte job-uri pe care le poti gestiona din propria casă, sau mai bine care chiar te pasionează. Cumpără un curs sau învață o limbă străină căutată pe piața muncii, pentru a-ți deschide orizonturile unor noi oportunități precum:

 • Job-ul de traducător
 • Copywriting
 • Photo Editing
 • Video Editing
 • Profesor online într-un domeniu care te pasionează
freeCodeCamp.org – Youtube

Dacă încă nu ești convins de aceste opțiuni, există diferite site-uri precum Fiverr, unde îți poți posta propriul anunț legat de un serviciu pe care îl oferi, iar mulți oameni interesați vor intra în contact cu anunțul postat.

6. Lucrător comercial

Un lucrător comercial este adesea întâlnit în supermarket-uri sau chiar magazine alimentare și este atent cu gestionarea aspectelor legate de raionul sau magazinul (în cazul magazinului alimentar) de care este responsabil. Acesta trebuie sa aprovizioneze reafturile, să inventarieze produsele, primirea mărfii, aranjarea corespunzătoare a produselor atât în depozit cât și în magazin. Salariul și programul în raport cu nivelul de dificultate a muncii este stimulant, unele dintre abilitățiile de care ai nevoie fiind:

 • Aptitudini bune în științele comunicării
 • O fire descurcăreață și muncitoare
 • Capabilitatea de a lucra în echipă
 • O bună organizare
 • Gestionarea timpului
angajat care se ocupă de marfă
ELEVATE – Pexels

7. Șofer

Aceasă meserie este dedicată studențiilor cu vârsta de peste 21 de ani, care știu să conducă responsabil, și care sunt pasionați de acest domeniu. Programul flexibil oferit de aplicatiile Bolt sau Uber permit tinerilor să se înscrie cu mașinile personale și să conducă în timpul liber, part-time sau chiar full-time pe timp de vară. Diferite bonusuri în bani sunt dobândite după o perioadă de lucru pentru carburant, iar salariul este atractiv, mai ales dacă condusul este o activitate pe care o practici cu plăcere.

@bolt

Ain’t nothing gonna break our stride😎 #bolt

♬ original sound – Sped up songs 🥷🏽
tiktok Bolt