7 metode de a economisi bani ca student

Cu toții știm că perioada studenției este cea mai frumoasă, dar și cea mai grea din punct de vedere financiar. Majoritatea studenților au un program foarte încărcat și nu le este la îndemână să aibă nici măcar un job part-time. Astfel am găsit 7 metode ușoare, dar eficiente pentru a economisi bani și a duce o viața de student fără griji.срочно получить займ на карту без отказа

1. Locuiește la cămin sau într-un apartament cu un/o coleg(ă)

Locuitul la cămin este unul dintre cele mai bune variante pentru a economisi bani, prețul acestuia fiind destul de scăzut, dar singura problemă este lipsa intimității. Dacă ești tipul de persoană ce are nevoie de camera ei personală, cel mai bine este să te muți împreună cu cineva deoarece cheltuielile, utilitățile și chiar și cumpărăturile se împart la doi .

2.Organizează-ți un buget lunar

Organizarea unui buget lunar este unul dintre cei mai importanți pași în economisire deoarece în acest mod devii conștient de veniturile și cheltuielile pe care le poți face. După ce indentifici cheltuielile prioritare, ce nu se schimbă de la o lună la alta, îți poți creiona o sumă fixă, pe care o folosești în mod recreativ, precum ieșirile în oraș cu prietenii, petreceri sau dorințe culinare. Astfel vei putea știi de unde să reduci din costuri pe viitor și să duci o viață liniștită fără să te gândești la fiecare leu cheltuit inutil.

3.Vino cu mâncare de acasă

Cu toții știm că nici o mâncare nu este ca “la mama acasă” și un mod bun de a combina dorul de casă cu gestionarea banilor este cel de ați ruga mama sau bunica să îți gătească și să îți trimită un pachet. Astfel aduci o bucurie în sufletul lor, dar nici nu cheltui nimic pe mâncare și poți să folosești acești bani pentru tine sau să îi pui ” la saltea”.

4. Planifică o listă cu strictul necesar de cumpărături

La fel ca și în cazul organizării unui buget, lista cu strictul necesar este foarte importantă în economisire deoarece aceasta te responsabilizează și te face conștient de faptul că nu ai nevoie de tot raftul de dulciuri. În plus nici nu faci risipă de mâncare și nici de bani.

5. Creează-ți un card studențesc

Cardurile studențești sunt un must-have deoarece poți beneficia de multe reduceri în aproape orice domeniu, de exemplu: restaurante, saloane de tatuat, dentist etc. Aceste oferte sunt foarte bune și te ajută să îți păstrezi portofelul plin.

6. Mergi la târguri și second hand-uri pentru haine/accesorii

Mersul la second hand-uri și târguri este un mod în care combini utilul cu plăcutul, adică cumperi haine și accesorii la un preț redus și la o calitate superioară, unele fiind chiar și de firmă. Pe lângă faptul că vei avea o ținută unicat, ajuți și mediul, nefiind complice la industria fast-fashion.

7. Pune mărunțișul la pușculiță

Orice leu contează și de aceea este important să pui mărunțișul din portofel deoparte. În timp, cu siguranță se vor aduna și îi vei putea folosi cu un scop util sau pur și simplu pentru a îți satisface o dorință.