7 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat dacă vrei să te apuci de design grafic

Designul grafic este un proces complex prin care putem transmite vizual un anumit mesaj, utilizând unelte digitale pentru a materializa conceptul pe care vrem să îl exprimăm. Dacă dorești să intri în acest frumos univers, iată 7 lucruri de care trebuie neapărat să ții cont la începutul drumului tău:

1. Aspect și compoziție

Aspectul și compoziția unui design sunt elementele fundamentale pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care întreprindem procesul de creație. Aceste noțiuni se referă la plasarea elementelor în design, la modul în care conținutul este aranjat. Este cheia esențială pentru a produce aspectul dorit al imaginii finale. Poți folosi unelte de grilă, disponibile în toată suita Adobe pentru a-ți ușura munca.

2. Inspiră-te

Atunci când vrei să lucrezi la un anumit proiect, este foarte important să ai inspirație. Dacă te simți lipsit de idei, există o largă varietate de modalități prin care poți să te inspiri. Poți alege să te inspiri de pe site-uri precum: Behance, Imgur, ArtStation, Pinterest și nu numai. Explorează, fii creativ!

3. Aspectul “curat”

Asigură-te că designul tău are suficient spațiu pentru ca elementele aranjate “să respire”. E foarte important ca imaginea să aibă un aspect curat pentru a fi ușor de digerat de ochiul audienței. Îngrămădirea inutilă a elementelor va sufoca rezultatul final, transformându-l într-un “haos vizual”.

4. Elemente complementare

În momentul în care aliniezi conținutul cu care vei face un design, trebuie să ai în vedere următorul fapt: elementele trebuie să fie complementare între ele. Culorile, formele și mărimile trebuie să fie îmbinate între ele într-un mod ideal pentru a obține rezultatul dorit, un design plăcut și curat.

5. Finețe la contrast

A avea un contrast bun între culori este un mare plus pentru designul tău. Te poți juca cu o grămadă de unelte ce te vor îndemna să creezi diferite contraste, tocmai pentru a experimenta și a găsi ceea ce ți se potrivește. Totuși, mare atenție la finețe: ce e prea mult, strică.

6. Atenție la detalii

Pentru a avea un design aspectuos din punct de vedere vizual, trebuie să fii atent la cele mai mici detalii. Orice font, element, sau culoare trebuie alese în funcție de ideea pe care vrei să o transmiți prin designul tău. Greșelile frecvente pe care le fac mulți începători sunt: typo-urile, fonturi alese în mod incorect, elemente inutile adăugate în fundal, lipsa adâncimii. Toate acestea pot fi evitate prin atenție.

7. Cere mereu feedback

Părerea onestă a unor oameni mai experimentați decât tine este foarte importantă pentru evoluția ta. Cere mereu sfaturi, păreri, opinii! În acest mod, vei descoperi și învăța o grămadă de lucruri care îți vor fi de folos pentru dezvoltarea ta ca designer grafic.

Ține minte, niciun design nu este perfect. Mereu va fi loc de îmbunătățiri și critici, însă e important să te bucuri de proces. Îți urez multă creativitate și spor!