Dacă te-ai hotărât că vrei să te vopseşti şi n-ai mai făcut-o niciodată, iată aici câteva lucruri pe care să le știi. Indiferent că te gândești la un blond, violet, roșu, sau ceva mai puțin drastic, cum ar fi balayage, există diferiți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a-ți vopsi părul acasă sau la un salon.

1. Cercetează opțiunile

„Graba strică treaba”, de aceea e important să faci o mulțime de cercetări înainte de a merge la salon sau de a cumpăra vopsea din magazin. În ceea ce privește vopseaua din magazin, trebuie să știi că acea culoare de pe cutie nu ia în considerare culoarea părului tău.

Cercetează internetul pentru diferite tipuri de inspirație înainte de a-ți vopsi părul și salvează fotografii pentru a-i arăta stilistului tău exact ce culoare îți dorești, dacă mergi la un salon.

2. Alegerea culorii

Ține cont de tonurile pielii și de culoarea naturală a părului tău. S-ar putea să vezi o poză cu blondul platinat a lui Lady Gaga sau cu noua culoare de păr a lui Billie Eilish și să îți dorești același lucru, dar, înainte de a alerga la cel mai apropiat salon, magazin sau farmacie, trebuie să știi că anumite culori vor arăta diferit pe diferite tonuri ale pielii.

În plus, vopseaua deschisă nu se prinde pe părul închis, oricât de mult ai încerca. Dacă vrei să te vopsești cu o culoare mai deschisă decât culoarea părului tău, va trebui să te decolorezi.

3. Aplicarea vopselei

Ar trebui să aplici vopseaua pe părul curat? Părul ud poate fi vopsit?

Trebuie să știi că trebuie să aplici vopseaua pe părul uscat. Este recomandat chiar să nu îți speli părul pentru o vreme înainte de vopsirea părului. Dacă părul nu este spălat cu cel puțin 24 ore înainte de procesul de colorare, vei obține rezultate mai durabile. Când îți speli părul, pierzi uleiul de pe scalp. Acest ulei este responsabil de protejarea părului.

Dacă îți speli părul înainte de vopsire, acesta va fi vulnerabil, deoarece uleiurile vor dispărea. Una dintre cele mai importante probleme printre trucurile de vopsire a părului este că părul trebuie să fie nespălat sau chiar uleios pentru procesul de vopsire.

4. Posibil să nu obții rezultatul visat din prima

Procesul poate dura mai mult timp decât ai crezut. Fii pregătită pentru ca procesul să dureze ore sau chiar zile. Odată ce știi aspectul pe care îl cauți, consultăți stilistul sau instrucțiunile de pe vopsea, pentru a te asigura că înțelegi pe deplin cât de mult timp va dura vopsirea părului tău. Uneori, va dura mai mult de o excursie la salon sau o cutie de vopsea pentru a obține rezultatul dorit.

5. Efectele vopselei asupra părului

Colorarea părului prea des sau utilizarea substanțelor chimice de albire pot provoca căderea părului. Pentru sănătatea părului, este recomandat ca procesul de vopsire a părului să se repete la 6 până la 8 săptămâni după primul proces de vopsire. În funcție de timpul de creștere al părului, puteți aplica doar la rădăcini și atunci evitați deteriorarea întregului păr.

Slăbirea și uscarea părului sunt printre cele mai mari dezavantaje ale procesului de vopsire. Pentru a nu întâlni astfel de probleme, trebuie să urmezi instrucțiunile de pe cutia de vopsea, sau sfaturile stilistului tău.

6. Vopsit acasă vs. vopsit profesional

Colorarea părului necesită timp și bani. Dacă te gândești să te vopsești acasă trebuie să iei în calcul faptul că șansele de a face o greșeală sunt mari, mai ales dacă este prima dată când faci acest lucru, astfel încât riști să îți petreci luni întregi încercând să îți remediezi situația. Dar, pe de altă parte, salonul poate fi scump, astfel încât înclinația către a economisi bani și a te vopsi de unul singur este complet de înțeles.

Dacă te întrebi cum să îți vopsești părul acasă, poți verifica instrucțiunile de utilizare ale colorantului. Dacă dorești să obții integritatea culorii părului, trebuie să ai suficientă vopsea în funcție de lungimea și grosimea părului. Ajustarea cantității de vopsea este primul pas în aplicarea colorării părului.

7. Îngrijirea părului după vopsire

Indiferent dacă îți vopsești părul acasă sau mergi la salon, cel mai important lucru pe care îl poți face post-colorare este să ai grijă de noua ta culoare. Există unele culori care sunt mai greu de menținut și altele care nu necesită foarte multă îngrijire după vopsire.

Utilizează produse fabricate pentru păr vopsit. Utilizarea produselor care nu sunt formulate special pentru părul vopsit pot afecta într-adevăr longevitatea culorii.

Indiferent că dorința ta de a te vopsi este împinsă de nevoia de schimbare, o cădere nervoasă sau pur și simplu de faptul că te plictisești, colorarea părului e un pas mare deoarece îți poate schimba complet aspectul, așa că este important să iei în considerare cu atenție factorii de mai sus înainte de a-ți cumpăra cutia de vopsea sau de a-ți programa vizita la salon.