Perioada când ești student este una cu adevărat specială și nu se compară cu nicio altă perioadă din viața noastră. Dar timpul trece repede și uneori vrei atât de mult să poți ține în loc măcar puțin pentru a te bucura cât mai mult de el.взять займ на карту без отказа и проверок на 3 месяца
Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, ți-am pregătit o listă cu 7 lucruri pe care să le faci până termini facultatea.
1. Nu ignora organizațiile studențești și actele de voluntariat.
Este improtant pentru noi să ne integrăm într-un grup de oameni „pe sufletul nostru”, să simţim din nou acel sentiment de apartenenţă la ceva după acel sentiment de înstrăinare pe care îl avem la începutul vieţii de student, când eşti nou venit într-un oraş despre care ştii multe dar de fapt nu ştii nimic.
Merită să încerci, iar dacă nu îți place poți oricând să renunți, nu te ține nimeni cu forța. Vei trece printr-o serie de interviuri, fie că vorbim de organizații sau proiecte de voluntariat, fapt ce te va pregăti psihic pentru un interviu real. Vei cunoaște oameni, vei afla lucruri neștiute despre facultate de la cei mai mari și vei participa la diferite trainiguri sau evenimente.
Exemple de asociații în care poți să te înscrii: AIESE; ASB; ANOSR; LSRS; UNSR; CTR etc.

2. Aplică pentru un internship.
Este aproape un must-do în timpul facultății. Te va ajuta să-ți dai seama ce presupune să muncești și mai ales vei învață să aplici ceea ce studiezi la universitate. Un astfel de stagiu de practică profesională te poate ajuta să dobândești abilități care îți pot fi utile pentru viitoarele locuri de muncă.
În ciuda nivelului de remunerație scăzut (de multe ori neremunerate), internshipurile merită pe termen lung pentru că te ajută să realizezi dacă un anumit domeniu sau job ți se potrivește.

3. Fii tu însuţi/însăţi.
Ştiu că eşti într-un cadru nou, că atât contextul existenţei tale cât şi rama acesteia s-a schimbat, s-a lărgit, s-a intensificat. Cu toate acestea nu te feri de la a-ţi afişa adevărata personalitate şi adevăratele gânduri deorarece aşa vei fi mulţumit de mediul în care te desfăşori, de oamenii cu care te încojuri. Nu e cazul să te temi că vei avea mai puţini prieteni dacă vei fi tu însuţi, vei avea tot atâţia doar că vei şi ştii care sunt aceia.

4. Citește cărți care nu sunt obligatorii în facultate.
Nu uita să citești mult în timpul studiilor. Acum ai cel mai mult timp liber iar mintea ta este deschisă pentru noi informații. Dar nu te bloca doar în ceea ce înveți la facultate, citește și alte lucruri, altfel de cărți care vorbesc despre alte domenii interesante.

5. Ajută-ţi colegii din primul an.
Gândește-te că nu oricine poate oferi o mână de ajutor, iar dacă poți face acest lucru, e genial. Amintește-ți că de la început ți-a fost și ție greu și aveai nevoie de cineva care să te ajute măcar cu un sfat.
În cadrul facultăți tale sigur găsește programe de mentorat în care ajuți bobocei de la aceiași specializare să se încadreze mai ușor în prima perioadă a studenției.

6. Du-te cu prietenii sau colegii în vacanțe, excursii, evenimente, festivaluri, concerte etc.
Pentru a ajunge să ştii exact ce vrei, să faci selecţia între ce este necesar şi ce este facultativ unei „la vie en roze” de student e bine să te înscrii şi să participi la mai multe evenimente de la care poţi afla cât mai multe informaţii şi la care poţi cunoaşte oameni relevanţi drumului profesional pe care doreşti să-l urmezi.
Petrece-ți timpul liber alături de colegii tăi în parcuri, excursii, festivaluri și vacanțe. În acest mod te vei relaxa și vei lega prietenii și mai strânse.
Exemple de festivaluri pe care sigur nu trebuie să le ratezi: NEVERSEA; UNTOLD; Electric Castle; Winterfest; Summer Well; Vest Fest; TIFF etc.

7. Reinventează-te.
Dacă ai ales un oraș nou pentru a-ți continua studiile, poate e timpul să te și schimbi puțin. Viața de student te va schimba cu siguranță însă depinde doar de tine în ce direcție vei merge.
Spontaneitatea este un element fără de care ne-am plictisi groaznic. Îmbinată cu îndrăzneală şi cu un curaj de tânăr proaspăt „emancipat” uneori poate da amintiri de neuitat și experienţe inedite.
Photo by David Gomes from Pexels Photo by Andy Vu from Pexels Photo by Leah Kelley from Pexels