7 lucruri de care să ții cont pentru a-ți readuce la viață părul degradat

Părul deteriorat a devenit o problemă destul de prezentă în viața femeilor, din cauza procedurilor chimice nenumărate la care este supus pentru a obține nuanța dorită, coafura minunată pentru petrecerea de sărbători, buclele perfect definite sau părul drept. Acțiunile prezentate mai sus nu ar avea influență negativă asupra părului dacă acesta ar fi protejat.ночью займ на карту

Cum să îți readuci la viață părul deteriorat?

Nu te mai înțelegi cu părul tău? Este lipsit de strălucire, volum, devine aspru și tinde să cadă? Există pe piață o multitudine de produse, tratamente, măști, uleiuri, seruri și alternative ale dispozitivelor de styling. Iată ce poți face pentru a-ți salva părul :

 1. Tunde-l

Oricât de greu îți va fi să accepți, primul pas de care trebuie să ții cont pentru a-ți repara părul este să îl tunzi. Un păr sănătos trebuie tuns frecvent la un anumit interval de timp, pentru a scăpa de vârfurile degradate. Astfel, în ciuda aparențelor, părul va crește constant, neavând ocazia să se rupă din cauza firelor despicate și să stagneze.

Haircut Picture on Unsplash
 1. Asigurați-vă că aveți o rutină de îngrijire corectă

În momentul în care spălați părul, trebuie să vă asumați faptul că este degradat și rutina de îngrijire va deveni automat mai îndelungată. Părul trebuie șamponat de două ori, în jur de 3-5 minute, prin masarea scalpului cu buricul degetelor, nu cu unghiile, pentru a preveni rănirea sa și apoi clătit cu atenție.

După cele două șamponări, părul se usucă cu un prosop, prin mișcări ușoare de tapotare, pentru a evita ruperea sa, apoi se aplică balsamul pe lungimea și pe vârfurile părului, la final periați-l cu atenție, pentru ca produsul să intre în profunzime pe toată suprafața părului. Îl lăsați să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătiți bine.

Ultimul pas pe care trebuie să îl parcurgeți când vă spălați pe cap este aplicarea măștii. Masca este esențială în rutina unui păr deteriorat. Pentru a avea rezultate, aceasta se lasă să acționeze minim 20 de minute. Chiar dacă pe majoritatea etichetelor timpul indicat este mult mai mic, un păr degradat necesită mai multă îngrijire și mai multe produse. Masca se aplică din abundență de la urechi spre vârfuri, nu este obligatoriu să acopere și rădăcina, doar în cazul în care au existat decolorări multiple și părul este degradat și acolo. Se periază din nou părul, pentru a extinde produsul pe toate firele de păr, apoi se clătește cu grijă.

Hair Wash Picture on Unsplash
 1. Investește în produse calitative

Înainte de a supune părul la diverse proceduri chimice luați în calcul faptul că un păr vopsit sau degradat, în urma acestor proceduri, necesită o îngrijire mai amănunțită, care este totodată și costisitoare.

Pentru spălarea părului degradat produsele alese trebuie să fie profund hidratante și fortifiante. Gama Genesis Bain Hydra-Fortifiant îndeplinește aceste condiții, fiind alegerea perfectă pentru a împiedica ruperea firelor și a ajunge la un păr strălucitor, mătăsos și hidratat.

https://www.instagram.com/p/CCbqe4epc4s/?utm_medium=copy_link

Imediat după spălare, părul degradat are prima dată nevoie de produse de reconstrucție, care conțin diverse cimenturi ce ajută la reîntregirea fibrei capilare. Un produs ce vă va ajuta cu siguranță este Kerastase Ciment Thermique. Tehnologia Vita-Ciment Topseal înlocuiește structura intercelulară a părului și întărește cuticula din interior.

https://www.instagram.com/p/B4qER8GpYtU/?utm_medium=copy_link
După ce ați aplicat produsele de reconstrucție urmează produsele pentru stimularea creșterii părului. Kerastase Specifique Stimuliste este un spray nutri-energizant, care poate fi utilizat zilnic, împotriva căderii părului. Acesta stimulează creșterea unor fire de păr mai puternice.
https://www.instagram.com/p/CJBCJ7xlnOn/?utm_medium=copy_link
În cele din urmă, nu uitați să folosiți un ser, ulei și obligatoriu protecție termică. În cazul uleiurilor optez pentru Kerastase Elixir Ultime, fiind un ulei pentru păr vopsit, care oferă și protecție termică și scapă părul de acel efect frizzy.
https://www.instagram.com/p/CGSNke1Hyew/?utm_medium=copy_link
O altă variantă, la fel de bună, ar fi MoroccanOil Treatment, ulei folosit ca tratament de condiționare, finisare și coafare.
https://www.instagram.com/p/CWEOkmJsRcf/?utm_medium=copy_link
 1. Atenție la pieptănarea părului

Dacă aveți un păr ce se încurcă cu ușurință, puteți începe prin a-l secționa, apoi începeți descurcarea lui de la vârfuri. Evitați pieptănarea părului direct de la rădăcină, deoarece veți risca să încurcați părul și mai tare, iar când ajungeți la jumătatea lungimii, tindeți să trageți în jos, riscând să îl rupeți. Se începe de jos, descurcând prima parte și se urcă treptat, până ajungeți la rezultatul dorit.

Hair Brush Picture on Pexels
 1. Vitamine și suplimente pentru creșterea părului

Pentru a spori creșterea părului, după ce a fost tuns și îngrijit cu produse calitative, puteți începe să luați vitamine. Forcapil a funcționat de minune în cazul meu. Eu am folosit varianta pentru păr și unghii, potrivită pentru a restabili vitalitatea si strălucirea părului precum și pentru întărirea unghiilor. Pastilele se iau timp de 3 luni, de aceea recomand varianta cu 180 de capsule, pentru a vă ajunge pe toată perioada tratamentului. Se administrează câte 2 pastile pe zi, dimineața, după micul dejun.

https://www.instagram.com/p/CR3ZA3WoBj2/
 1. Tratamente

Tratamentul cu botox a fost cea mai bună decizie luată pentru a-mi salva părul. Am făcut câte 3 sesiuni de tratament, în zilele în care trebuia să mă spăl pe cap în mod normal, la interval de o lună, și mai ales, după ce decoloram părul, pentru a împiedica degradarea. De aceea, recomand începerea tratamentelor cât de repede, pentru a preveni din timp părul ars.

Beneficii

Hair Botox este un tratament pentru toate tipurile de păr, indiferent că este ars, vopsit, trecut prin repetate proceduri de coafare sau tratamente de îndreptare, chiar dacă vârfurile sunt despicate sau dacă părul este natural.

 • Reconstruiește firul de păr
 • Previne căderea și ruperea părului
 • Redă strălucirea și finețea naturală
 • Creșterea volumului
 • Curățarea de impurități
 • Hidratarea în profunzime a firelor de păr
Hair Picture on Unsplash
 1. Coafare minimă

Partea de coafat trebuie să fie minimă în cazul unui păr degradat. Când uscați părul folosiți treapta cea mai mică de uscare. Nu lăsați părul să se usuce peste noapte. Părul trebuie să fie deja uscat înainte de culcare pentru a nu se roade de pernă și a se toci. Nu recomand folosirea plăcii sau a ondulatorului, dar dacă doriți neapărat să le folosiți recomand cea mai mică treaptă de temperatură si obligatoriu protecție. O alternativă a acestor dispozitive ar fi peria rotativă, folosită tot la o treaptă mică. Recomand peria de la Babyliss.

Hair Styling Picture on Unsplash

You can find me here :