Galați se numără printre cele mai mari orașe din România și, pe lângă numeroasele atracții turistice, acesta încântă vizitatorii și cu o mulțime de locuri „insta-friendly”, unde merită să oprești și să surprinzi momentele unice prin intermediul fotografiei
Cunoscut și sub numele de „Orașul de la Dunăre”, datorită amplasării sale de-a lungul fluviului, Galațiul impresionează, atât prin străzile pitorești și clădirile impunătoare cu o arhitectură remarcabilă, cât și prin nenumăratele parcuri împânzite de flori și culori vibrante. De asemenea, în acest oraș se găsesc localuri pline de farmec, pregătite să surprindă, nu doar prin delicii culinare, ci și prin decoruri inedite.
Galați este destinația potrivită pentru a-ți petrece următoarea vacanță, datorită combinației armonioase dintre istorie, natură și gastronomie, care se împletesc armonios, oferind o experiență autentică și bogată fiecărei persoane ce vizitează acest oraș. Astfel, am pregătit o listă cu 7 locuri ”instagramabile” ce nu ar trebui ratate.
1) Faleza Dunării
Faleza Dunarii din Galati este una dintre cele mai reprezentative zone de agrement ale orașului, ideală pentru plimbări, tururi cu barca și alte activități recreative, dar este, de asemenea, și unul dintre cele mai importante obiective turistice din parte de sud a Moldovei. Aceasta are o întindere de aproximativ 4 km și este dispusă pe 2 nivele, unde se regăsesc foișoare, locuri de joacă, diferite statui de metal, dar și biserica fortificată Sfânta Precista, care este un vechi monument istoric din oraș.
Totuși, faleza este și inspirație pentru amatorii sau profesionistii de fotografie, deoarece aceasta oferă unele dintre cele mai interesante și spectaculoase cadre, demne de pus pe istagram.
2) Restaurant Teatris
Teatris este locul în care arhitectura, designul și dorința de distracție se întâlnesc pentru a crea o experiență inedită. Acesta e considerat unul dintre cele mai instagramabile restaurante din Galați, iar atracțiile principale sunt plantele și candelabrele din interiorul clădirii. Localul își întâmpină oaspeții cu un sistem de iluminat fabulos și, în majoritatea serilor, cu artiști care cântă live. De asemenea, în ceea ce priveste mancarea, Teatris reușește să îmbine originile bucătăriei românești cu gastronomia europeană, dând naștere unor delicii în farfurie.
Recomand din toate punctele de vedere, mâncare foarte gustoasă, locație elegantă. Mii de mulțumiri personalului foarte amabil și bucătarilor pricepuți!
Paula Timofte
3) Teatrul „Fani Tardini”
Teatrul “Fani Tardini” este o bijuterie culturală, ce captivează privirile admiratoriilor artei cu spectaculoasele sale reprezentații scenice și arhitectura sa de o frumusețe impresionantă. Edificiul, construit în anul 1955, este amenajat cu grijă și rafinament, oferind publicului, astfel, o experiență teatrală de neuitat. Fiecare detaliu al clădirii păstrează farmecul vremurilor trecute și creează o experiență ce îmbină armonios tradiția cu modernitatea, devenind, prin urmare, locul ideal pentru fotografii.


4) Lumea lavandei
Tufele mari de flori violet, cu o formă aproape sferică și un parfum îmbietor, sunt atât de pitorești încât sunt ideale pentru a fi postate pe Instagram. Cu diferite recuzite dispuse strategic prin câmpul vast de lavandă, printre care se numără balansoare rustice, ceasuri, bărci și oglinzi, vizitatorii pot captura imagini cu adevărat memorabile. De asemenea, oaspeții sunt întâmpinați cu buchete de lavandă, înghețată și gem de lavandă. Acest decor de poveste este deschis publicului în fiecare an, la sfârșitul lui iulie.




5) Muzeul de Artă vizuală
În zilele noastre, mulți oameni aleg să meargă la muzeu, paradoxal, pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii pe care să le posteze pe social media. În Muzeul de Artă Vizuală din Galați, primul muzeu de artă contemporană românească, fiecare colțișor al încăperii emană frumusețea lucrărilor expuse și devine, astfel, locul ideal pentru o ședință foto excepțională.
Clădirea veche, inaugurată în anul 1967 și restaurată cu grijă, dezvăluie o galerie impresionantă de opere, iar artiștii locali încântă atmosfera, ocazional, cu creațiile lor realizate live. De asemenea, gradina din fața muzeului completează tabloul de poveste, contribuind la armonia locului.
6) Parcul ”Mihai Eminescu”
Parcul „Mihai Eminescu” se află în centrul orașului și este amenajat în stil englezesc. Acesta este un monument istoric, care datează din anul 1881, iar punctele de atracție includ statuia lui Mihai Eminescu, care reprezintă prima statuie a poetului din lume, și lacul artificial traversat de un pod rustic.
Deși pe timpul zilei parcul atrage privirile vizitatorilor, când se lasă seara, acesta „prinde viață” cu adevărat, datorită felinarelor poziționate strategic să creeze o atmosferă bună de capturat într-o fotografie.


7) Pădurea Gârboavele
Pădurea Gârboavele este un complex natural protejat, care are multe porțiuni sălbatice. Totuși, există și numeroase locuri amenajate special pentru recreere, cum ar fi zone pentru grătare, un parc de aventură și complexe turistice, care pun la dispoziție restaurante, piscine, terenuri de fotbal și tenis.
De asemenea, această pădure găzduiește Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc, dar și Grădina Zoologică. Cel din urmă menționat este locul ideal pentru a vedea și a face poze la animale inedite și exotice.



