7 locuri Instagram-worthy în Amsterdam

Plimbări cu barca, excursii cu bicicleta, mori de vânt și lalele multicolore… Dacă te pregătești de o escapadă la Amsterdam, înainte de a închide valiza, verifică locurile care nu trebuie să lipsească de pe profilul tău de Instagram. 

  1. „Casele de turtă dulce” (The Gingerbread Houses) – probabil cele mai reprezentative pentru arhitectura olandeză, casele aliniate și refexiile lor jucăușe din apă, par desprinse din basme.

2. Semnul iAmsterdam – amplasat în fața muzeului (Rijksmuseum), reușește să îmbine tradiționalul cu modernul.

3. Moara de vânt – dacă te îndrepți spre berăria Brouwerij Het Ij, ai oportunitatea de a obține fotografia perfectă pentru Instagram fară a părăsi orașul.

4. Street Art – capitala olandeză e atât de bogată în artă stradală încât se organizează tururi și există chiar și un muzeu dedicat ei. Astfel, ești înconjurat în permanență de diverse forme de artă.

5. Munttorenturnul de mentă este amplasat în piața Muntplein și reprezintă o capodoperă a arhitecturii renascentiste. O astfel de fotografie îi va convinge pe toți prietenii tăi să pună Amsterdamul pe harta călătoriilor lor viitoare.

6. Podul Magere – canalele, împreună cu imaginea impunătoare a Teatrului Carre și luminile strălucitoare, reprezintă ansamblul ideal pentru o fotografie după apusul soarelui. 

7. Piața de flori– vândute la prețul aurului, furate și licitate, lalele au o istorie impresionantă, dar cea mai mare dificultate a turiștilor este alegerea culorilor pentru buchetul perfect. 

Glamour.ro

Gata de călătorie? Wizz Air