7 Jocuri ale copilăriei din anii 2000 cărora probabil nu le știai numele

Consola Nintendo

Copilăria este considerată de cei mai mulți cea mai frumoasă parte a vieții de care majoritatea ne aducem aminte cu plăcere. Sunt sigur că și tu cel care citești acum ai avut o interacțiune cu jocurile video, fie că te-ai jucat , fie că știi pe cineva care se juca jocuri video. Astfel, ai ajuns să asociezi anumite jocuri cu perioada copilăriei care ți-au adus multă bucurie, și poate că ai vrea să le rejoci, dar probabil nu le mai ții minte numele. În următoarea listă îți voi prezenta numele acelor jocuri care le-ai jucat dar nu le mai ții minte numele.

1. Insaniquarium

Insaniquarium este un joc video  simulator de animale de companie virtual din 2001, dezvoltat de Flying Bear Entertainment și publicat de PopCap Games. Jocul a fost lansat în format web, mai apoi fiind descărcabil în 2004 și portat pe telefoane în 2006 și 2008.

În acest joc trebuie să aduni cât mai mulți pești, să îi evoluezi și să omori creaturile ce vor să îi mănânce. Pentru a termina fiecare nivel trebuie să găști un nou ou ce are un nou  animal de companie, pe care să îl adaugi în colecție și să îl folosești în următoarele nivele.

Personal a fost unul dintre jocurile mele preferate din copilărie datorita faptului că era foarte simplu dar totuși avea un anumit nivel de dificultate, fiind motivat să pot trece la nivelul următor indiferent de cât de greu este.

2. Captain claw

Capitan Claw joc imagine prezentare
Capitan Claw joc imagine prezentare

Claw așa cum i se mai spunea, este un joc video  de tip side scorller publicat de Monolith Productions în 1997. În joc este vorba despre o pisică pirat ce are calități umane ce se luptă cu inamici pentru a găsi o amuletă străveche. De asemenea regăsim în joc diferite puzzle-uri pe care trebuie să le rezolvi pentru a putea trece mai departe.

3. Disney’s Tarzan

Disney's Tarzan joc video imagine prezentare
Disney's Tarzan joc video imagine prezentare

Tarzan este un joc 2D dezvoltat de Eurocom și publicat de Sony Computer Entertainment pentru PlayStation în 1999. Acesta a fost portat pe calculator în același an, iar pe Nintendo 64 în 2000. Jocul este bazat pe filmul lansat în același an, Tarzan fiind un caracter emblematic pentru Disney, fiind foarte popular la vremea lui.

Tarzan este un copil orfan adoptat de gorile. La începutul jocului îl regăsim în ipostaza de copil care trebuie să învețe cum să se descurce în junglă, mai apoi ajungând un om în toată firea care trebuie să se lupte cu forțele rele.

Un fun fact despre acest joc pe care mi-l aduc aminte este ca nu am apucat să îl termin când eram mic, deoarece, din câte îmi aduc aminte ajungeam mereu la o parte de care nu mai puteam să trec, aceasta fiind foarte dificilă.

4. Disney’s Hercules

Disney’s Hercules joc video imagine prezentare

Hercules este un joc 2D de tip platformer pentru PlayStation și Windows lansat în 1997. Jocul urmează aceeași poveste din filmul animat, unde trebuie să dovedească că este un adevărat erou pentru a-și recâștiga nemurirea și să se alăture lui Zeus și celorlalți zei pe Muntele Olimp. El trece prin diferite sarcini învingând inamicii ce îi stau în cale.

5. Jazz Jackrabbit

Jazz Jackrabbit joc video imagine prezentare
Jazz Jackrabbit joc video imagine prezentare

Jazz Jackrabbit este o serie de jocuri tip platformer în care Jackrabbit, un iepure verde, care se luptă cu dușmanul său, Devan Shell, într-o parodie științifico-fantastică a fabulei lui Esop,  italic Țestoasa și Iepurele.

Seria a fost creata de Arjan Brussee și Cliff Bleszinski, fiind dezvoltata de Epic Games. Seria a debutat pe MS-DOS în 1994 cu Jazz Jackrabbit, seria constând din două jocuri.  Un al treilea joc ar fi trebuit să apară, dar dat fiind faptul că cel de-al doilea joc nu a avut multe vânzări producția lui a fost oprită. Fanii au reușit totuși să compună o pagină de Fandom despre cum ar fi trebuit să arate jocul în format 3D așa cum a fost gândit sau ce poveste ar fi avut.

6. Chicken Invaders

Chicken Invaders imagine prezentare

Chicken Invaders este o serie de jocuri de acțiune de tip platformer în spațiu, dezvoltată de InterAction Studios pentru Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android, iPhone și Windows Phone. Primul joc a fost lansat în anul 1999, titlurile precedente urmând a fi lansate in 2002, 2006, 2010 și  respectiv 2015. Scopul este de a împușca găini extraterestre care atacă Pământul, timp în care poți să colectezi diferite arme pentru a deveni mai puternic.

7. Atomic Bomberman

Atomic Bomberman joc video imagine prezentare

Atomic Bomberman este un joc video lansat si publicat de Interplay Entertainment in 1997. Este primul joc din seria Bomberman creat exclusiv pentru PC. Principiul jocului este același ca predecesorul său Bomberman (distribuit în Europa sub numele de Dyna Blaster), unde ești într-un labirint 2D în care se mișcă de la 2 la 8 caractere cu aspect de bombe. Aceștia pot distruge adversarii sau unele părți ale labirintului astfel primind upgrade-uri.