7 idei de fine dining pe care le poți încerca acasă

Ce înseamnă fine dining? Conceptul se referă la o experiență culinară rafinată, la standarde ridicate, întâlnite la restaurantele de prestigiu, care au o atmosferă formală și doar produse de calitate.

Mâncatul este o plăcere, iar gătitul este o artă. Dacă sunteți de acord cu această idee, vă invităm să descoperiți câteva idei de dish-uri rafinate pe care le puteți încerca și dumneavoastră.

Cotlete de berbecuț în crustă de fistic

Dacă sunteți un iubitor al cărnii de miel, cotletele de berbecuț sunt o alegere potrivită, satisfăcând pretențiile chiar și celui mai mare gurmand. Deși sună complicat, acest preparat delicios se gătește rapid, fiind o idee ingenioasă atât pentru servirea unei mese obișnuite de prânz, cât și pentru masa de Paște. Aceasta este recomandarea de rețetă pentru cotlete de miel la cuptor în crustă aromată de fistic.

Noodles cu creveți

Pentru fanii bucătăriei asiatice și a fructelor de mare recomandăm noodles cu creveți, un preparat ușor din tăiței de orez, cu fructe de mare, legume și sos de soia. Aceasta este o combinație extrem de aromată și sănătoasă, din ingrediente de calitate, perfectă pentru momentele aparte. Urmăriți rețeta pentru noodles chinezești cu creveți și legume.

Salată de sparanghel cu spanac și parmezan

O masă ușoară și rafinată este salata de primăvară cu sparanghel, un ingredient rar întrebuințat în bucătăria românească, însă frecvent discutat de către nutriționiști pentru menținerea siluetei într-o formă echilibrată. Gustul acestui preparat este ușor amar, cu o aromă specifică. Pentru a încerca și dumneavoastră vă recomandăm această rețetă a salatei de sparanghel cu spanac și parmezan.

Photo by Carly Jayne on Unsplash

Midii la tigaie cu vin

Pentru doritorii unui preparat clasic, dar deosebit, propunem scoicile proaspete la tigaie în vin alb. Scoicile sunt cele mai ieftine fructe de mare, se gătesc ușor și rapid, având un gust spectaculos. Această delicatețe marină vă va scoate din zona de confort a ciorbelor și fripturilor, oferindu-vă o experiență inedită. Aceasta este recomandarea de rețetă a midiilor la tigaie cu vin.

Desert cu pară fiartă

Pentru persoanele îndrăznețe sugerăm ideea unui desert franțuzesc nonconformist, rapid și delicat, care poate fi servit atât fierbinte, cât și rece. Para este vedeta acestui preparat, în compania căreia poate fi adăugată înghețata de vanilie, frișca și nuca. Urmăriți rețeta de pară fiartă în vin alb cu sos dulce de vailie.

Photo by Lightscape on Unsplash

Tataki de ton

Tonul roșu în crustă de semințe la tigaie este considerat un starter de lux, deoarece produsele folosite sunt mereu de cea mai înaltă calitate, însă prepararea lui este extrem de simplă și ușor de realizat în bucătăria fiecăruia. Tataki este un termen japonez, care presupune modalitatea de prăjire rapidă a cărnii, a asezonării și marinării acesteia. Pentru a încerca și dumneavoastră vă recomandăm această rețetă de ton roșu în crustă de susan și mac.

Photo by Big Dodzy on Unsplash

Baby burger

O idee ingenioasă pentru persoanele cu gusturi clasice sau pentru momentele lipsite de inspirație o reprezintă baby burgerul, un preparat îndrăgit de toată lumea. Ideal ar fi ca această carne de vită să fie proaspătă și gătită la grătar, dar în lipsa acestuia se poate folosi și o tigaie grill. Aceasta este recomandarea de rețetă mini-burgeri cu carne de vită.