7 cei mai bogati piloti de Formula 1 din toate timpurile

7. Eddie Irvine


Eddie Irvine are o avere netă de 120 de milioane de dolari. Pilotul irlandez s-a simțit îndrăgostit de F1 de mic copil. Pasiunea pentru acest sport se datorează tatălui său, de asemenea un împătimit. Eddie și-a început cariera la 18 ani în 1983 și s-a retras în 2002 pilotând de-alungul carierei pentru echipele Jordan, Ferrari și Jaguar. Irvine a fost mereu foarte sigur de talentul său: “Cred că, în afară de Schumacher, nu erau mulți oameni acolo, care sa fi fost mai buni decât mine”, a spus el pentru BBC. “Schumacher era la cu totul un alt nivel.”

6. Sebastian Vettel

Sebastian Vettel are o avere estimată la 120 de milioane de dolari. Potrivit Forbes a câștigat 358 milioane de dolari în timpul carierei sale. Pilotul german și-a început cariera în 1995, iar în 2001 Vettel a câștigat Cupa Monaco Kart Junior. În 2016, a fost cel mai bine plătit șofer de F1 din lume și a avut un contract anual de 50 de milioane de dolari cu Ferrari.

Vettel a semnat un contract cu Ferrari în 2015, contract care va fi valabil până în 2020. Vettel a caștigat 4 titluri mondiale alături de echipa RedBull Racing, în perioada 2010-2013, însă de când se afla la volanul monopostului italian nu a mai gustat succesul deplin.

5. Jenson Button

Campionul Mondial Jenson Button are o avere netă de 150 de milioane de dolari și câștigă 16,5 milioane de dolari anual. A început să piloteze la vârsta de opt ani, iar debutul său ca șofer de F1 a fost cu Willimas în 2000.

În 2006 a câștigat prima sa cursă, in Grand Prix-ul Ungariei. La finele anului 2008, Jenson s-a trezit fără loc de muncă după retragerea echipei Honda din F1. Sub îndrumarea legendei Ross Brawn, s-a construit monopostul BRW001 din resursele rămase în fosta uzină a echipei Honda. Button a fost ales să piloteze această mașină, reușind să câștige atât campionatul individual cât și cel pe echipe.

În 2017, s-a gândit să renunțe la cariera sa după moartea tatălui său. “Am încă o opțiune de a pilota într-o cursă anul viitor, dar timpul meu în Formula 1 s-a scurs”, spune el. “Am călătorit cu “Circul” timp de 17 ani și mi-e suficient.”

4. Kimi Räikkönen

Cel mai important șofer de curse finlandez are o avere netă de 180 de milioane de dolari. Kimmi Raikkonen a primit porecla de Iceman datorită atitudinii sale reci și directe în timpul curselor și interviurilor.În 2018, el a anunțat că va părăsi Ferrari și se va alătura Sauber. “Sunt de fapt foarte fericit unde mă duc și vom vedea cum evoluează lucrurile, este imposibil să va zic ceva mai mukt, acum”, spune  Raikkonen în timpul unui interviu.

3. Fernando Alonso

Fernando Alonso este cel mai bun pilot spaniol din istorie care are o avere netă de 240 de milioane de dolari și avea un salariu anual de 40 de milioane de dolari. Este unul dintre cei mai talentați șoferi ai generației sale și și-a făcut averea conducând pentru Minardi, Renault, McLaren și Ferrari. O parte din averea sa provine și din contractele de avizare. Alonso a început să facă curse în karturi de când avea doar trei ani. În 2005, când avea 24 de ani, a devenit cel mai tânăr pilot ce a câștigat un Campionat Mondial. De asemenea, este și un ambasador pentru UNICEF.

2. Lewis Hamilton

Conform Celebrity Net Worth, Lewis Hamilton are o avere de 285 milioane dolari. A câștigat șase titluri de la intrarea sa în F1 din 2007. Hamilton a obținut primul său titlu de campion intr-un Campionat Mondial de F1 în 2008, când l-a lăsat chiar și pe Felipe Massa în urmă. În timpul carierei sale, Hamilton a făcut aproape 500 de milioane de dolari, mai mult decât legendarul Michael Schumacher. Cel puțin 50 de milioane de dolari din averea sa, provin din contracte de avizare pentru mărci precum Tommy Hilfiger.
Spre deosebire de mulți alți șoferi F1, Hamilton este de asemenea faimos pentru legătura dintre el și alte celebrități precum Neymar, Kardashians și Justin Bieber.

1. Michael Schumacher

Michael Schumacher are o avere netă estimata între 600 și 800 de milioane de dolari și este probabil cel mai legendar șofer de F1 din toate timpurile. Pilotul german a câștigat Campionatul Mondial de Formula 1 de șapte ori între 1994 și 2004. El și-a început cariera în 1991, în timpul marelui Grand Prix belgian. În 1996 a intrat la Ferrari, unde a avut parte de cele mai bune momente din cariera sa. În 2014, a suferit un accident sever în timp ce schia în Alpii francezi. Nu se cunosc prea multe lucruri despre starea sa deoarece familia lui nu eliberează prea multe informații și există foarte puține actualizări oficiale despre sănătatea sa.