7 cărți horror ale anului 2021 care vă vor îngheța sângele în vene

collage with the covers of the books from the article

Genul horror a devenit din ce în ce mai căutat în rândul cititorilor în ultimii ani, iar anul 2021 a reprezentat contextul ideal pentru aparițiile noi așteptate. Romanele de genul acesta, fie psihologice, paranormale sau speculative, sunt perfecte pentru a ieși din zona de confort și oferă o doză binevenită de suspans și adrenalină. În acestă listă se regăsesc publicații apărute anul acesta, care sunt potrivite pentru orice tip de fan al acestui gen literar.взять микрозайм онлайн на карту

1. The Death of Jane Lawrence

The Death of Jane Lawrence de Caitlin Starling, St. Martin’s Press

Caitlin Starling își construiește romanul în jurul protagonistei Jane Shoringfield, o fire practică și modestă, care și-a făcut calculele și a decis că cea mai sigură cale de urmat este aceasta: un soț și o căsătorie de conveniență, care îi va permite să rămână independentă. Prima ei alegere, doctorul atrăgător, dar retras, Augustine Lawrence, acceptă propunerea ei cu o singură condiție: să nu viziteze niciodată Lindridge Hall, conacul lui familial care se prăbușește în afara orașului. Cu toate acestea, în noaptea nunții lor, un accident o blochează la ușa acestuia într-o furtună densă, iar ea își găsește soțul schimbat. Chirurgul îndrăzneț și curajos a dispărut, iar în locul lui se află un om îngrozit și paranoic – unul care nu poate distinge realitatea de coșmar și se teme că Jane este doar o apariție, venită să-l bântuie.


2. Things Have Gotten Worse Since We Last Spoke

Things Have Gotten Worse Since We Last Spoke de Eric LaRocca, Weirdpunk Books

Un amalgam de întuneric se agită în inima unui balet macabru, între două tinere singuratice, într-o cameră de chat de pe internet la începutul anilor 2000 – un întuneric care amenință și promite să le transforme pentru totdeauna odată ce vor ceda, în sfârșit, celor mai îngrozitoare dorințe proprii.

Pentru fanii cărților scrise de Agustina Bazterrica sau Chandler Morrison, Eric LaRocca combină cu măiestrie problemele, temerile, de zi cu zi ale celor două protagoniste implicate și reușește să atragă cititorul în vârtejul acestora de sadomasochism, obsesie și moarte.

3. Nothing But Blackened Teeth

Nothing But Blackened Teeth de Cassandra Khaw, Tor Nightfire

Noua nuvelă scrisă de Cassandra Khaw aduce în prim plan clasica poveste despre o casă bântuită, de data aceasta inspirată din folclorul japonez.

Un conac din epoca Heian stă abandonat, fundațiile sale sprijinindu-se pe oasele unei mirese și pereții săi fiind plini cu rămășițele fetelor sacrificate pentru a-i ține companie. Este locul perfect pentru a organiza o nuntă, în perspectiva unui grup de prieteni care caută senzații tari. Dar o noapte de mâncare, băuturi și jocuri se transformă rapid într-un coșmar. Căci mireasa fantomă pândește în umbră cu zâmbetul ei negru și cu inima flămândă.

Și ea devine singură acolo jos, în pământ.

4. The Violent Season

The Violent Season de Sara Walters, Sourcebooks Fire

După ce mama lui Wyatt Green a fost ucisă cu brutalitate toamna trecută, tânăra este convinsă că „boala de noiembrie” care afectează Wolf Ridge nu este doar un zvon care circulă prin oraș, pe care toată lumea îl ignoră… este o forță palpabilă care îi infectează vecinii. Wyatt va dovedi asta și va găsi ucigașul mamei sale. Acesta scoate la iveală toate actele brutale pe care le poate găsi din trecutul orașului Wolf Ridge – de la accidente de mașini, sinucideri și victime fără nume, ale căror cadavre apar prin râuri – și chiar ia legătura cu un jurnalist din afara statului care pare să o creadă. Dar toate săpăturile ei nu duc nicăieri. Toată lumea din Wolf Ridge acceptă că boala de noiembrie este reală și absolut nimeni nu va vorbi despre asta.

Sara Walters îmbină genul horror cu elementele unui thriller-mystery și construiește cu precizie o protagonistă îndurerată de moartea cuiva drag, dar și determinată să-și facă dreptatea cu propriile mâini.


5. The Corpse Queen

The Corpse Queen de Heather Herrman, G.P. Putnam’s Sons Books for Young Readers

Heather Herrman propune un thriller istoric feminist, întunecat și întortocheat, în care o adolescentă începe o nouă viață ca tâlhar de morminte, dar se încurcă rapid în planurile unui criminal.

La scurt timp după ce cea mai bună prietenă a ei, Kitty, moare în mod misterios, Molly Green, orfană, în vârstă de șaptesprezece ani, este trimisă să locuiască cu „mătușa ei”. Fără nicio relație despre care să știe, Molly presupune că a fost vândută pentru prețul unei donații suplimentare în cuferele orfelinatului bisericii. Așa ceva nu este totuși nemaiauzit. Există doar un număr limitat de opțiuni pentru o fată necăsătorită în Philadelphia din anii 1850. Numai că, atunci când Molly sosește, descoperă că mătușa ei este foarte reală, extrem de bogată și are secrete proprii. Secrete și bogăție pe care intenționează să le împărtășească – pentru un preț.

6. That Dark Infinity

That Dark Infinity de Kate Pentecost, Little, Brown Books for Young Readers

Kate Pentecost reușește să îmbine genul horror cu elemente fantasy inedite, în acest roman lansat la doar un an după debutul ei de succes, Elysium Girls. Aici, autoarea propune o nouă abordare pentru legendarul Ankou, slujitor al morții, preluat, printre altele din folclorul galez și francez normand.

Noaptea, Ankou este un mercenar legendar, permanent tânăr. Ziua, blestemul unei vrăjitoare nu-l lasă decât să existe sub formă de oase. Prins într-un ciclu nesfârșit de moarte și înviere, Ankou nu vrea decât să găsească moartea care i-a fost profețită, mai ales odată ce începe să putrezească în timp ce este încă în viață…

7. The Mary Shelley Club

The Mary Shelley Club de Goldy Moldavsky, Henry Holt & Company

Rachel Chavez este dornică să aibă un nou început la Manchester Prep. Dar, fiind unul dintre puținii copii bursieri, Rachel se luptă să se încadreze, iar când este prinsă într-o farsă care merge prost, ajunge să aibă mai mulți dușmani decât prieteni.

Autoarea de bestselleruri New York Times, Goldy Moldavsky oferă un thriller YA întortocheat, care îmbină Scream și lucrările lui Karen McManus – autoarea faimoasei duologii One of Us Is Lying. În acest caz, cititorii vor fi întâmpinați de un club misterios cu o obsesie pentru horror.