7 boardgames adaptate după filme/seriale

o tablă de joc cu pioni

Te regăsești printre fanii jocurilor de societate? Dar ai filmelor și serialelor? În acest caz, vei fi bucuros să vezi că multe dintre filmele și serialele pe care le îndrăgești, și care au avut un mare succes, nu s-au putut limita doar la difuzarea pe marele ecrane, și au decis să se extindă și în rândul jocurilor. Jocurile de societate sunt foarte distractive și interactive, indiferent de categoria de vârstă din care faci parte. Acestea îți stimulează spiritul competitiv, gândirea și câteodată și lucrul în echipă. Este ușor să revii asupra filmului sau a serialului preferat și să îl revezi de atât de multe ori, încât să înveți fiecare replică favorită pe de rost. Cu toate acestea, ce poate fi mai frumos decât să te pui în pielea personajului tău preferat și să îl conduci către victorie, alături de prietenii tăi, într-un joc de societate? Aceste serii au reprezentat o adevărată sursă de inspirație pentru o experiență inedită a jucătorilor. Din ecrane, direct pe tablele de joc, urmărește mai jos o listă cu diverse boardgames, adaptate după unele dintre cele mai îndrăgite filme și seriale.

Sursa foto: Stephen Harlan on Unsplash

1.Squid Game

Sursa foto: @dotdaegu

“Squid Game” este un serial TV sud-coreean, thriller, de groază, regizat de Hwang Dong-hyuk. A apărut în anul 2021 și a avut parte de numeroase nominalizări și premii. Jocul a fost creat de Mixlore și este destinat iubitorilor serialului și nu numai. Acesta poate fi jucat de minim 3, și maxim 6 persoane, iar jocul durează aproximativ 45 de minute. Se împart două echipe care joacă pentru titlul de câștigător. Jocul imită cele 6 probe aflate în serial, iar avansarea se face cu ajutorul unor tactici bine gândite. Dacă pierzi unul din jocuri, atunci ești eliminat. Dacă măcar unul dintre coechipieri trece prin cele 6 etape, vei fi câștigător. Ultimul jucător care rămâne este declarant câștigătorul Squid Game.

Jocul se poate găsi la prețul de 150 ron, pe www.carturesti.ro.


2. The Lord of the Rings

Sursa foto: Amazon.com

“The Lord of the Rings” este o serie cărți, care mai apoi a devenit o serie de filme, regizată de Peter Jackson, ce ecranizează cartea lui J.R.R. Tolkien. Design-ul a fost făcut de Reiner Knizia. Boardgame-ul creat după această serie este destinat unui număr cuprins între 2-5 jucători, însă recomandarea propusă ar fi de 4. Un joc durează aproximativ 60-90 de minute. Jucătorul își va alege hobbit-ul pe care și-l dorește și va avea o anumită putere specifică acestuia, iar scopul final este de a distruge Inelul. Acesta va trece prin patru dintre cele mai importante zone de conflict. Se parcurg diverse etape, se câștigă puteri, se avansează, iar pentru a câștiga, jucătorul trebuie să arunce Inelul în focurile vulcanice ale Muntelui Doom.

Acest boardgame poate varia între 406-601 ron, pe www.ozone.ro și www.redgoblin.ro.


3. The Hunger Games

Sursa foto: Amazon.com

“The Hunger Games” este un film SF, de acțiune, regizat de Gary Ross, cu multe premii câștigate. Bazele acestui joc au fost gândite de Christopher Guild, Michaela Kienle și Chris Raimo. Jocul de societate creat pe baza acestuia presupune participarea a 2-4 jucători, iar o tură durează între 60-120 de minute. Acesta reprezintă un joc de strategie pentru ca Rezistența să bată Capitolul. Jocul are mai multe ture, iar dacă Capitolul se opune Rezistenței pentru șase ture, atunci ei câștigă jocul. Fiecare tură are trei faze, iar dacă Rezistența trece de cele opt districte, câștigă. În caz contrar, jocul trebuie reluat.

Jocul este disponibil pe www.amazon.com, la prețul de $30.


4. Harry Potter

Sursa foto: @joakim.ax

“Harry Potter” este o serie de filme, produsă de Warner Bros, și adaptată după cărțile scrise de J.K. Rowling. Jocul de societate “Bătălia de la Hogwarts” este făcut de Forrest-Pruzan Creative și presupune un număr de jucători cuprins între 2-4 participanți. Timpul care trebuie alocat acestui joc este de 60 de minute și presupune o gândire strategică. Jocul presupune șapte aventuri distincte, cu mai multe etape de dificultate, iar scopul este de a apăra castelul Hogwarts de forțele malefice. Jucătorii adună teancuri de cartonașe și sunt supuși anumitor acțiuni.

Prețul jocului variază între 184,99-279 ron și se poate găsi pe www.elefant.ro, www.gameology.ro și www.shop.guildhall.ro.


5. Friends

Sursa foto: @mdavid78

“Friends” este un sitcom american, creat de David Cane și Marta Kauffman, ce înfățișează viața unui grup format din șase prieteni. Boardgame-ul a fost creat de Chris Haney. Jocul de societate făcut după serial conține 100 de cartonașe cu câte 6 întrebări fiecare, acestea fiind preluate din toate cele 10 sezoane ale serialului. Jocul conține un zar și cartonașe, zarul având diverse culori, ce aparțin fiecărei întrebări de pe el. În funcție de câte întrebări nimerește jucătorul, acesta primește un anumit punctaj. Cine strânge cele mai multe puncte, câștigă.

Jocul se poate cumpăra de pe www.gameology.ro, la prețul de 75 ron.


6. Game of Thrones

Sursa foto: @gutsman020

“Game of Thrones” este un serial de televiziune, creat de David Benioff și D.B. Weiss, fiind adaptat după seria de cărți fantastice ale lui George R. R. Martin. Acest boardgame a fost gândit și creat de către Christian T. Petersen. Jocul de societate adaptat după acest serial este dedicat pentru 3-6 jucători, iar o tură durează aproximativ 120-240 de minute. “Game of Thrones: The Board Game” constituie formarea alianțelor și infiltrarea pentru a atrage lumea de partea ta. Acesta presupune o armată pentru fiecare jucător și un set de cărți, folosite în bătăliile contra altor case. Sunt trei faze și trei seturi de cărți, iar jocul presupune încredere sau trădare față de alianțele create. Deseori, jocul se încheie cu relații tensionate și trădare din partea celorlalți jucători.

Acest joc se poate găsi la prețul de 286 ron, pe www.ozone.ro.


7. Star Wars

Sursa foto: @laspadaelanello

“Star Wars” este o serie de filme fantastice despre spațiul cosmic, făcută de George Lucas. “Star Wars: The Clone Wars” este un joc de societate, creat de Caleb Grace, la care pot participa între 1-5 persoane. Timpul care trebuie alocat acestui joc este de 60 de minute, iar vârsta minimă este de 14+ ani. Scopul este să te muți dintr-o planetă în alta cu propriul tău Jedi, să completezi misiuni și să te lupți cu inamicii. Participantul face echipă cu restul coechipierilor pentru a traversa galaxia și a termina misiunile. Dacă reușești să îți învingi inamicii, atunci ești declarat câștigător.

Jocul se poate găsi pe www.shop.guildhall.ro, la prețul de 299 ron.