7 artiști mai puțin cunoscuți din sfera indie cu un potențial muzical unic

Muzica indie nu este un stil de muzică distinct, dar majoritatea trupelor sunt influențate unele de altele provocând un sunet similar. Sunetul este melodic, instrumentele sunt simple, frumos armonizate iar versurile sunt puternic emoționante.

Putem chiar cataloga genul indie drept unul de nișă, aprecierea venind din partea unui număr destul de redus de persoane. Puțini, da’ buni! cum s-ar zice -fanii indie trăiesc această muzică simțind fiori din cap până-n picioare! Dacă te numeri printre iubitorii acestui univers, te invităm să cunoști 7 artiști care te vor transpune delicat într-un ambient magic și cuprinzător:

7. MATT BELMONT

Compozitorul și muzicianul Matt Belmont s-a bucurat de un succes viral cu proiectul său numit “Belle Mt.” prin single-ul de debut „Hollow”.  Matt lucrează la “Belle Mt.material” în colaborare cu Femke,producător din Nashwille și câștigător de Grammy.

“Părinții mei mi-au cumpărat o mașină de karaoke pe când aveam vreo cinci sau șase ani. Cu trecerea timpului, au văzut o reclamă pentru un pian vechi în ziarele locale și au mers și l-au cumpărat pentru mine.
Când aveam vreo 15 ani, am început să cânt la chitară. Apoi am trecut prin prima mea despărțire reală și am început să scriu melodii despre asta; melodii care sunt îngropate pentru totdeauna,sper! ”

Muzicianul susține că acum se află într-o nouă etapă definită de apariția “Origini” și că entuziasmul este pe măsură.

“Am făcut videoclipul oficial cu Mustashrik, un animator care a dat mâna pe Instagram – a animat manual întregul videoclip. S-a dovedit a fi o poveste frumoasă. Este ca o speranță viitoare a rasei umane cu o poveste științifică. Arată uimitor.”

Link-uri către piese:https://youtu.be/4ftY5axSLk4 -“It’s only love”;

https://youtu.be/xNrkg958ZYM -“Hollow”

6. ISAAC GRACIE

Isaac Joseph Gracie-Burrow, cunoscut profesional sub numele de Isaac Gracie, este un compozitor britanic din Ealing, West London.

Faima lui Isaac Gracie și-a avut începutul în 2015, odată cu apariția melodiei “Last Words”. Încă de la o vârstă fragedă s-a implicat în zona muzicală, fiind membru al corului „Ealing Abbey”.

La 14 ani a început să scrie piese.  A intrat pentru prima oară în atenția unei maricase de discuri datorită primului EP de-al lui numit “Songs from my Bedroom” care a fost înregistrat chiar la el acasă! Artistul are ca scop să devină un om mai bun la nivelspiritual și ca fire masculină- să compenseze comportamentul tatălui nepăsător din copilărie. Persoana iubită și muzica s-au adeverit a fi oaza lui deliniște, transformând durerea acumulată în artă pură. Cu oprezență scenică plină de modestie, Isaac Gracie reușește să fascineze publicul nu doar cu chitara, ci și cu vulnerabilitatea lui și melancolia din versurile pieselor.

Link-uri către piese:https://youtu.be/M-DOZ4XsMq0 -“Silhouettes of you”;https://youtu.be/J1sJFcEblXw -“last words”

5. JACK SAVORETTI

Giovanni “Jack” Savoretti  este un cântăreț acustic solo englez, de origine italiană. A lansat până în prezent șase albume de studio: Between theMinds (2007), Harder Than Easy (2009), Before the Storm (2012), Written inScars (2015), Sleep No More (2016) și Singing to Strangers (2019) . Piesa sa „Candlelight” s-a înscris în 2019 în topurile din Marea Britanie, ajungând pepoziția nr. 70 pe UK Singles Chart.

A început să cânte la chitară la vârsta de 16 ani. A crescut la Londra, visul luifiind cel de a deveni fotbalist. Cu trecerea timpului a rămas impresionat de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut „The Graduate“. Dorința de a deveni actor creștea tot mai tare, însă mutarea la Geneva l-a împiedicat.  Începând să îmbine cu succes poezia cu muzica,specialiștii l-au numit “următorul Bob Dylan”.

“În adolescență, era interesat doar de poezie. Scriam tot timpul, era treaba de făcut, stai sub un copac cu un caiet, mergi undeva în capul tău. Eram în nori. Când mama lui i-adat o chitară și i-a sugerat să încerce să pună o parte din cuvintele sale la muzică, el a fost surprins cât de mult mai mulți oameni te ascultă când cântă decât dacă citești o poezie. După aceea, nu m-am putut opri, a fost o scriere constantă, în fiecare zi, a devenit aproape o formă de conversație, modul în care interacționez cu lumea.”

Link-uri către piese:
https://youtu.be/vA9CZA2aWOk -“What more can I do?”

https://youtu.be/2MTXonJsppo -“Home”

4. HOLLOW COVES

Hollow Coves este un grup folk format dinartiștii Ryan Henderson și Matt Carins. E caracterizat de versuri reflectorizante, armonii dinamice și melodii pământești.

Fondat în 2013 în Brisbane, evoluția proiectului e determinată de iubirea împărtășită pentru călătorii și muzică acustică. Acesta ia sfârșit în 2017 odată cu lansarea single-ului „The Woods”. Mai târziu în acel an, Hollow Coves a înregistrat un acord cu Nettwerk și a lansat EP-ul lor de debut, “Wanderlust”, care a obținut comparații cu contemporani precum Angus și Julia Stone, Ben Howard și Paper Kites.  Doi ani mai târziu, grupul s-a întors cu primul lor efort lung “Moments”, încărcat de nostalgie, fiind produs de Chris Bond.

Link-uri către piese:https://youtu.be/Cp-1t9B62zc-“Coastline”;https://youtu.be/j6Keg3XKKjM -“These memories”

3. BEN HOWARD

Benjamin John”Ben” Howard este un compozitor și muzician englez. Și-a lansat debutul EP “Games in theDark”(2008). La premiile “Brit 2013” a primit premiul “Brit” pentru “artistul britanic solo masculin”. A concertat la festivalul Glastonbury din 2013 pe Pyramid Stage. El a lansat cel de-al doilea album de studio, “I Forget Where We Were” în 2014. Acesta ocupa locul 1 în topurile muzicale. Începând cu 2017, el este membru al trupei “A Blaze of Feather” cu India Bourne, Mickey Smith, Nat Wason,Rich Thomas și Kyle Keegan. Cel de-al treilea album, intitulat “Noonday Dream”a fost lansat în 2018.

Ben Howard nu este interesat să urmărească acele piese media obișnuite.Dacă ar putea, ar prefera să dispară complet în spatele melodiilor sale. Nu îiplace să vorbească despre ele, le permite să trăiască liber, să-și spunăpropria lor poveste.

Link-uri către piese:https://youtu.be/CVUOTzoVeZA-“Promise”;https://youtu.be/TpeK3zvmx2c -“I forget where we were”

2. ANGUS&JULIA STONE 

 Angus și Julia Stoneau au lansat patru albume de studio: “A Book Like This “(2007), “Down the Way” (2010),“Angus & Julia Stone” (2014) și “Snow” (2017). La ARIA Music Awards din2010, au câștigat cinci premii din nouă nominalizări: Album al anului, Cel mai bun album alternativ pentru adulți, Cel mai bun cover art și producător alanului pentru Down the Way și Single of the Year pentru „Big Jet Plane”. Frații au emis două albume solo fiecare.

Angus&Julia Stone sunt un grup australian de folk și indie pop, format în 2006 de fratele și sora Angus și Julia Stone. Crescând pe plajele din nord de Sydney, frații Stone au fost învățați muzică pop la o vârstă fragedă de tatăl lor, care a cântat într-o trupă de copertă locală. În 2005, Julia Stone a început să predea lecții de trompetă în timp ce fratele ei Angus lucra ca muncitor. Ea l-a convins să-și testeze talentele muzicale interpretând la nivel local, iar el s-a revanșat aducând-o pe scenă cu el ca muzician.

Link-uri către piese:https://youtu.be/fFHR164mnjg-“Chateau”;https://youtu.be/yf-DX_gPbZg-“Mainstreet”

1. VALERIA STOICA

În ultimii ani, scena românească a fost cucerită de numeroși artiști sosiți din Moldova. Ieșeau în evidență prin mesajul puternic și metaforele nenumărate. Valeria Stoica, tânăra din Moldova se deosebește chiar și de ceilalți artiști din țara ei prin muzica pe care o cântă: indie-folk. Mulți o aseamănă cu celebra Birdy datorită sensibilității și fragilității ei.

Deși a primit oferte de colaborare din mai multe direcții,artista vrea să își păsteze stilul autentic, așa că a ales să intre în echipa “Uninvited Artists” pentru că îi ofereau libertatea de creație pe care și-o dorea.

În prezent, Valeria este studentă la “Academia de muzică, teatru și arte plastice” din Moldova, la secția regie film, urmând să se mute în România într-un viitor apropiat.

Link-uri catre piese:https://youtu.be/iaAMLTLgMxI -“Empty Air”

https://youtu.be/oKRX0OQjdEw -“Poate”

SURSE:

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *