În centrul de interes cultural au fost întotdeauna pictori consacrați precum Michelangelo, Da Vinci sau Picasso. Însă lumea artei a evoluat într-o diversitate de nuanțe, iar noi suntem datori să le explorăm. O modalitate ar fi Instagram. Deși suntem obișnuiți să folosim aplicațiile pentru divertisment, sau pentru a socializa, Instagram-ul este o formă bună de a susține oameni talentați. Iată 7 artiști contemporani cărora să le dai follow.займы без процентов банки
1. Ana Leovy | @analeovy
Ana Leovy este o artistă mexicană care, după ce s-a specializat în design grafic și a lucrat ca designer mulți ani, s-a îndreptat către un stil mai artistic.
Ana Leovy nu este interesată să reproducă realitatea, în schimb potretizează femeile disproporționat cu picioarele mărite sau cu brațele alungite. Fețele lor asimetrice sunt minuscule în comparație cu umerii lor monolitici. „M-am îndrăgostit de tehnică imediat”, spune Ana. „Mi se pare foarte interesant să interpretezi ceea ce vezi și să obții rezultate care par atât de departe de realitate atunci când sunt puse pe hârtie.” Ilustrațiile Anei sunt direct influențate de abordarea radicală a acestei metode, de schimbările nerealiste de perspectivă și de nerespectarea regulilor.
„Perfecțiunea nu este neapărat frumoasă; pentru mine diferit este mai interesant”, spune Ana. „Avem deja perfecțiunea în fotografie. Pentru mine, arta înseamnă să pictezi ceea ce îți imaginezi, nu trebuie neapărat să aibă sens din punct de vedere al perspectivei.”
2. María Luque | @maria.j.luque
María Luque este o designer și ilustratoare argentiniană, câștigătoare a premiului de roman grafic „Țări Ibericoamericane” în 2017. Deși Maria a mers o perioadă la școala de artă, a renunțat la aceasta pentru a căuta o educație creativă în altă parte. „Am început să particip la ateliere ale artiștilor de care eram interesată și să merg la cursuri pentru a mă educa în afara instituțiilor academice”, spune ea.
Desenele ei cu modele complicate, realizate cu un amestec de creioane colorate, markere, acril și acuarelă pe hârtie, ascund o abordare destul de simplă. „De îndată ce încep, știu dacă desenul va funcționa”, spune ea. „De obicei desenez destul de repede, nu pregătesc niciodată schițe, merg direct pe hârtie. Îmi place să fie intuitiv, să simt că mâna este aproape posedată și desenează de la sine, fără a lăsa capul să se gândească la fiecare mișcare.”
3. Ricardo Cavolo | @ricardocavolo
Ricardo Cavolo este un ilustrator spaniol care a câștigat concursul de coperti Yorokobu în 2012. Este licențiat în arte plastice, tehnician de imagine și profesor de desen la liceu. După mulți ani în care a locuit în Madrid, în prezent locuiește și lucrează în Barcelona, deși călătorește adesea în jurul lumii.
Desenele lui sunt naive, stil care a început după primele sale proiecte profesionale ilustrand cărți pentru copii, folosind culori luminoase și intense, precum și un număr mare de figuri și elemente de compoziție. Văzând impactul vizual produs de acele ilustrații agresive și directe, a decis să-l folosească în continuare pentru lucrările sale viitoare, deoarece aceasta, conform ilustratorului, era cea mai bună modalitate de a-și transmite clar mesajele. Opera sa este plină de simbolisme care se repetă în diferite ilustrații. Majoritatea lucrărilor sunt portrete, deoarece se concentrează întotdeauna pe personaje specifice, nu pe peisaje. Mărcile sale sunt tatuajul, prin care el povestește viețile personajelor ca pe o biografie, și ochii dublați. O altă caracteristică este nasul și pomeții roșii, pentru a oferi personajelor mai multă carisma.
4. Zipcy | @zipcy
Zipcy, al cărei nume real este Yang Se Eun, este o ilustratoare din Seul, Coreea de Sud , care a început să deseneze la vârsta de 4 ani.
Ea este cel mai bine cunoscută pentru exemplele ei minunate și senzuale de cuplu, desenate în Photoshop. „Îmi fac toate desenele cu Photoshop. Programul meu este strâns și trebuie să lucrez rapid”, a spus Eun într-un interviu pentru Bored Panda.
Artista a spus că îi ia între una și două zile pentru a finaliza o imagine, dar nu este întotdeauna cazul: „Uneori, când sunt frustrată de un desen, mă lupt cu el timp de o săptămână”.
Zipcy afirmă că este cel mai ușor să desenezi trăsăturile și liniile feței, dar cele mai dificile părți ar fi ochii și albitorul: „Sunt concentrată pe exprimarea ochilor plini de dragoste”, a spus Eun.
5. Carlos Tardez | @carlostardez
Carlos Tárdez este un artist multidisciplinar, o importanță deosebită protagonistul mesajului care se ascunde în toate creațiile sale având o importanță deosebită . Atât în pictură, cât și în sculptură, a atins un nivel de calitate care l-a făcut demn, printre multe alte recunoașteri, de Medalia de Onoare a Premiului BMW în 2010 și în 2018.
Sculpturile sale sunt pline de ironie și dublu sens, simbolismul istoric sau mitologic fiind elementul comun al întregii sale opere. De obicei lucrează rășină policromă, în ediții de 7 exemplare, considerate piese originale în domeniul sculpturii. Pe lângă modelarea și lucrul rășinii, fiecare dintre piesele acesteia este pictată manual, ceea ce garantează că nu veți vedea niciodată două exemplare exact la fel.
6. Morgan Echols | @morgan_echols
Morgan Echols s-a născut și a crescut în Huntsville, Alabama. Are o diplomă în psihologie și a lucrat în domeniu câțiva ani, în timp ce explora pictura. Pe măsură ce pereții ei s-au umplut, oamenii și-au exprimat interesul să cumpere lucrările sale.
Nu are nicio pregătire formală în domeniul artei, iar tot ceea ce face este autodidact prin încercare și eroare. Lucrările ei reflectă echilibrul și simetria atât în design, cât și în culoare. Este adeptă a Instagram-ului, artista împărtășind tehnicile de desen prin intermediul rețelelor sociale, pentru a inspira și a ajuta în activitățile altor artiști.
„Nu m-am așteptat niciodată ca oamenii să se îndrăgostească de arta mea în același mod în care o fac eu, dar s-a întâmplat și, pe măsură ce publicul meu a crescut, mi s-a oferit oportunitatea de a-mi urma arta cu normă întreagă, un vis pe care nu mi-am dat seama că ar putea deveni realitate.”, a spus artista.
7. Viktoria Savenkova | @savenkovaviktoria
Călătoria ei artistică a început în copilărie într-un studio de artă, a continuat la o școală de pictură, apoi la Academia de Artă din Minsk, Belarus. După o perioadă ca director de artă la studioul național de film „Belarusfilm”, a lucrat ca artist tatuator. În 2014, Viktoria și-a dat seama că era menită să-și exprime creativitatea în mod diferit.
„Chiar trebuie să-mi exprim experiența, sentimentele. Iar pictura este cel mai bun limbaj, cel mai bun mod pentru mine de a o face. Dar vreau să creez povestea imaginii nu numai pe mine, ci și implicându-l pe cel care o privește.”, a sus Viktoria.
În picturile și desenele sale, Viktoria construiește un dialog emoționant cu un spectator. Artistul realizează portrete psihologice, peisaje senzuale, studii de figuri în stil realist.
Lucrează cu formate mari. În prezent are sediul în Minsk, Belarus.