Dacă ar fi să facem o listă a animalelor de companie, multă lume ar fi surprinsă de faptul că numărătoarea poate continua după mult prea îndrăgiții companioni, câinii și pisicile. Deținerea unui animal implică responsabilități majore, iar numărul acestora poate crește atunci când vrei să ieși din tipare. Cum unicitatea ne poate face viața mai interesantă și ne poate lărgi perspectivele, am pregătit o listă cu 7 animale de companie neobișnuite cărora merită să le dai o șansă. займы 0 онлайн на карту без отказа

1.Șobolanul

Făcând abstracție de portretizarea proastă de pretutindeni a șobolanilor și de reputația lor pe măsură, putem afla numai lucruri surprinzătoare despre ei. Cu siguranță nimeni nu s-ar fi așteptat ca ele să fie unele dintre cele mai sociabile, inteligente și afectuoase animale, formând legături puternice cu stăpânii lor. Sunt iubitori, adoră să fie mângâiați și pot fi dresați fără probleme, fiind foarte agili. Ei necesită atenție constantă și tocmai de aceea este recomandat ca un șobolan de companie să nu stea niciodată singur, ci preferabil cu încă unul sau mai mulți din specia lui. Aceștia pot fi cumpărați la un preț relativ scăzut, maxim câteva zeci de lei, însă adevărata investiție constă în adăpostul animăluțului: cușca/acvariul și accesoriile corespunzătoare. Mai multe detalii despre un preț estimativ al accesoriilor se pot găsi aici.

2.Dihorul

Dacă ar fi să descriem un dihor în câteva cuvinte, nimic nu ar suna mai perfect de atât: animal blănos, comic de lung și elastic, care ba doarme toată ziua, ba debordează de energie. Spiritul lor jucăuș și curios poate fi pentru tine, ca potențial stăpân, o sursă de divertisment mai bună decât serialul tău de comedie preferat. La fel ca șobolanii, totuși, fiind animale extrem de sociabile, necesită în permanență un companion, așadar dacă nu vrei să faci un full-time job din a-ți supraveghea dihorul, va mai trebui să deții minim încă unul. Aceste animale nu se găsesc atât de frecvent la vânzare în țara noastră. Se pot găsi în petshop-uri destul de rar, dar grupurile de pe Facebook ale deținătorilor de dihori reprezintă cea mai accesibilă metodă pentru a te informa în legătură cu deținerea unui astfel de animal de companie și pentru a cumpăra unul. Prețurile variază de obicei în funcție de persoana care se ocupă cu vânzarea, oscilând în jurul unei medii de 500 RON.

Ferret Dancing Animal GIF by TikTok - Find & Share on GIPHY

3.Ariciul

În cazul aricilor, aparențele sunt înșelătoare. Dincolo de armura lor intimidantă de țepi pe care o folosesc ori de câte ori se află în pericol și care te face să te simți ca și cum ai mângâia o perie de păr vie, se află o creatură inofensivă, sensibilă și destul de temperamentală. Emoțiile pe care ei le simt sunt foarte ușor de identificat fiindcă le exprimă prin intermediul țepilor: când se simt amenințați, se adună ghem, rămânându-le doar țepii ridicați, iar când țepii sunt relaxați pe corp înseamnă că se simt în siguranță. Expresivitatea lor continuă e de-a dreptul captivantă și merită să fie observată, făcându-i pe arici niște animale de companie unice. Aceste animale se pot găsi de vânzare pe internet la o sumă medie de 500 RON, însă investiția va crește odată cu achiziționarea accesoriilor.

Adorable GIF - Find & Share on GIPHY

4.Axolotul

Dacă ești activ pe internet, e imposibil să nu fi auzit de faimosul și simpaticul axolot. Axolotul, supranumit și ,,peștele umblător mexican” este o specie de salamandră care poate lăsa pe oricine cu gura căscată prin simplul fel în care arată. Dacă acesta nu e deja un avantaj destul de mare, este necesar de adăugat și faptul că sunt niște animale foarte ușor de întreținut, speciale pentru începătorii care vor să se inițieze în lumea animalelor exotice. Sunt prietenoase, interactive și demne de admirat, fotografiat și postat pe profilul tău. Axolotul poate fi considerat un animal de colecție în țara noastră, fiindcă se găsește rar spre deloc. În străinătate sunt găsiți mai frecvent, iar prețul pornește de la 100 de dolari. Norocoșii care îl dețin investesc în plus și în accesorii pentru acvariu.

5.Tarantula

Singurul lucru care te poate împiedica să deții o tarantulă este arahnofobia. Ar fi absurd să te trezești zilnic lângă cea mai temută ființă, ba chiar uneori să evadeze din cușcă și să-ți facă o vizită când ți-e lumea mai dragă. Dacă nu ai fobia precizată mai devreme, de ce să nu ții o tarantulă pe post de animal de companie? Prezența lor cel puțin interesantă este motivul pentru care această specie de păianjen a devenit din ce în ce mai populară în rândul indivizilor excentrici. Sunt ființe calme, tăcute, au dimensiuni reduse și pot trăi peste 10 ani. Mai mult decât atât, fiindcă mănâncă doar de câteva ori pe săptămână, sunt ideale atât pentru adulții ocupați, cât și pentru copii. Tarantulele sunt ușor de găsit și de cumpărat, iar prețul lor pornește de la 100 RON, la care se adaugă și accesoriile pentru acvariul care servește drept adăpost.

Tarantula GIF - Find & Share on GIPHY

6.Chinchilla

Conceptul de bună dispoziție nu este complet fără chinchille. Sunt extrem de blânde, iar în același timp sunt curioase, comice și foarte energice. Ele sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că vor fi cele mai active seara. Dat fiind gradul lor ridicat de energie, au nevoie de un spațiu larg unde să se poată juca, unde să poată explora și mai ales unde să poată țopăi. Dacă sunt crescute bine și învățate să socializeze de la o vârstă fragedă, se atașează foarte ușor de stăpân și adoră să fie mângâiate. Acestea sunt cumpărate frecvent în rândul românilor și reprezintă un animal de companie din ce în ce mai căutat. Se găsesc cu ușurință, iar prețul pornește de la suma de 200 RON.

7.Gecko

Din diversitatea de specii de șopârle, cele Gecko sunt cele mai răspândite în categoria animalelor de companie, datorită modului ușor de adaptare. Ele sunt o adevărată pată de culoare: ies imediat în evidență prin coloritul lor impunător și prin formele îndrăznețe de pe pielea lor, diferite de la o șopârlă la alta. Ca orice șopârlă, necesită câteva condiții specifice de trai. Ele au nevoie să trăiască la soare, într-un acvariu de sticlă, cât mai spațios și decorat cât mai natural, cu multe ascunzători. Fiind animale cu ,,sânge rece”, ele nu își pot regla singure temperatura corpului, ci absorb căldura din mediul exterior. De aceea, ele au nevoie de surse adiționale de căldură în acvariul lor. Prețul unei șopârle Gecko pornește de la 300 RON și depinde de specia acesteia. O sumă mult mai mare va fi cheltuită pentru accesoriile de acvariu, incluzând diversele surse de căldură și lumină artificială.

Photo by Michaela Kliková on Unsplash