5 sfaturi pentru un student din anul I

La fiecare ceartă cu părinţii ziceai “De abia aştept să plec de acasă !”? Ei bine, a venit momentul, iar anxietatea nu te mai lasă să dormi noaptea. Mai bine stăteai acasa. Ai devenit depresiv şi vrei deja să îţi îngheţi anul? Nu dispera, noi am trecut prin asta şi îţi putem da câteva sfaturi.

1. Faci mofturi la mâncare? 

Obişnuieşte-te cu ideea că nu vei mai avea mâncare gătită în frigider în permanenţă şi că va trebui să supravieţuieşti cumva. Nu o să îţi mai fie scârbă de un iaurt expirat de trei zile, de pâinea puţin verde şi uscată sau de zacusca de care ai fugit 19 ani din viaţă. Cel mai frumos moment din viaţa ta va fi acela când te sună ai tăi să îţi spună că ţi-au pus ciorba pe tren.

2. Nu îţi găseşti locul?

 Ţi s-a întâmplat să nu te rătăceşti niciodată în prima lună de cand ai plecat de acasa? Nici nouă. Google maps va deveni cel mai bun prieten al tău, până când te vei rătăci şi mai tare din cauza lui. Nu te panica, întreabă oamenii din jurul tău, chiar dacă în cele mai multe cazuri şi ei sunt în aceeaşi situaţie.

3. Nu-ţi suporţi colegii de cameră?

Probabil nici ei pe tine. Pune-ţi căştile şi izolează-te în lumea ta. Singurul momente în care veţi vorbi va fi atunci când vă certaţi pentru curăţenia în baie. În cel mai bun caz, cineva cedează psihic şi îşi caută alt acoperiş. Probabil tu. În caz contrar, treci pe la cămin doar ca să dormi şi să faci dus şi evită pe cat de mult posibil interacţiunile cu dragii tăi colegi.

4. Simţi că n-ai ales facultatea potrivită?

Toată lumea simte la fel in prima lună, poate chiar primul semestru. Eşti pe drumul cel bun dacă nu abandonezi facultatea după primul examen din sesiune. Dacă totuşi simţi că ai făcut cea mai proastă decizie, urmează-ţi instinctul şi renunţă.

5. Învaţă din experienţe

Studenţia te defineşte cel mai mult ca persoană şi te pregăteşte pentru viitor. Vei trece prin momente grele, dar vezi partea bună a lucrurilor. Bucură-te din plin de aceşti ani plini de incercări şi surpize. Dezvoltă-ţi abilităţile făcând ce îţi place, iar drumul tău în viaţa va fi cu siguranţă unul de succes!