5 orașe în care nu ai vrea să locuiești

Cu toții am auzit de Dubai, Las Vegas sau Montecarlo, orașe moderne cu o infrastructură bine dezvoltată. Acum însă vă prezentăm 5 orașe afectate de război, murdărie, corupție și indefirența autorităților.

Rio de Janeiro, Brazilia

Un oraș din sud-estul Braziliei, faimos pentru plajele sale, statuia lui Cristos Mântuitorul, precum și pentru carnavalul din Rio arată destul de atrăgător la prima vedere, nu și pentru localnicii acestui oraș, care zilnic se confruntă cum crime, droguri și corupție. Zeci de răpiri sunt făcute zilnice în acest oraș, în Rio fiind situat sediul Cartelului de droguri Piranha una din cele mai periculoase grupări criminale din lume.

Mogadishu, Somali

Capitala Somaliei, unei țări care practic astăzo nu mai exista fiind separată în mai multe regiuni controlate de rebeli, este devastată de un nesfârşit război civil. Jumătate din populaţie a fugit. Zeci de persoane sunt zilnic rănite în atentate şi confruntări, iar turiștii sunt nevoiți să se foloseasca de serviciile companiilor de pază pentru a se putea deplasa în siguranță prin oraș. Oficial în prezent , autoritățile controlează doar 60% din oraș.

Cernobâl, Ucraina

În urma exploziei reactorului central din anul 1986, Cernobâl este chiar și acum cel mai poluat oraș din lume, locația fiind expusă unei radiații de 100 de ori mai mare decât în Hiroshima si Nagasaki. Aproximativ 5,5 milioane persoane au fost grav afectate in decursul acelui an.In zona contaminata de langa Cernobal inca traiesc si isi desfasoara activitatile zilnice peste 5 milioane oameni.

New Delhi, India

Capitala Indiei, New Delhi, este renumită pentru munţii de gunoaie de pe stradă şi pentru urinarea în spaţiul public; aici trebuie mai întâi să te pregăteşti să rezişti mirosului şi abia apoi te poţi gândi la efectele pe care oraşul le poate avea asupra sănătăţii tale.

Cape Town, Africa de Sud

Africa de Sud se confruntă de mulţi ani cu o rată a criminalităţii crescută, iar Cape Town este cel mai periculos oraş din ţară. Crime, furturi, violuri, răpiri, lovesc la întâmplare, inclusiv printre turişti. În Cape Town sunt nerecomandate deplasările noaptea sau extragerea de bani de la bancomate. În Africa de Sud au loc mai mult de 50 de crime pe zi, dintre care mai mult de jumătatea se petrec în Cape Town.