„ Dogs are not our whole life, but they make our lives whole ”


 Roger Caras

Copiii, de obicei, visează la un prieten, un animal de companie și de cele mai multe ori acesta este un cățeluș. Deși părinții nu sunt mereu de acord cu această idee, există o mulțime de argumente și motive care dovedesc opusul, de exemplu:

1.Un câine te învață să fii responsabil

Copiii învață prin faptul că în casă există un suflețel care are nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Astfel, cei mici sunt activ implicați în activități care sunt și distractive pentru ei: plimbatul, dușul, mâncarea și ce implică sănătatea și fericirea animăluțului.

2. Este mereu un bun prieten

Nu rămâi niciodată singur când ai un astfel de prieten. Vă puteți petrece mereu timpul liber împreună, plimbări, jocuri și alte activități. Prezența acestuia alungă sentimentul de singurătate.

3. Vei uita de stilul sedentar de viață

Numai 20% din populație face mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, iar modul sedentar duce la apariția unor boli cum ar fi obezitatea, de asemenea crește riscul bolilor de inimă și a diabetului zaharat. Apariția unui câine în familie poate duce la schimbarea stilului de viață,  astfel crește efortul fizic și mișcarea prin plimbările și jocurile cu animalul de companie.

4. Proprietarii câinilor sunt mai fericiți

 Animalele de companie pot duce la scăderea eliminării la oameni a cortizolului, hormonul stresului și invers, determină eliberarea hormonilor benefici cum ar fi dopamina, serotonina, enodorfinele, hormonii fericirii.

5. Ei te pot învăța să iubești


„ Câinele este singurul animal din lume care te poate iubi mai mult decât se iubeşte pe el însuşi ”

Josh Billings

Câinii sunt în stare de sacrificiu, uneori îți par fără frică apărându-și stăpânul. Pot fi lângă tine când ești supărat sau te așteaptă cu nerăbdare să te întorci, dând din coadă fericit atunci când te vede din nou. Deși nu este mereu evident, caînele este capabil să îți ofere multă dragoste.

Dacă ei pot, și tu îi poți face fericiți. 

Publicație: Femeia.ro