5 METODE PENTRU A SCĂPA DE STRES. NUMĂRUL 4 TE VA SURPRINDE

Stresul, definit ca o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului, poate determina probleme grave de sănătate în viața oricui. Este important să acordăm o atenție sporită nivelului de stres pe care îl punem în spatele organismului nostru. Deși fiecare reacționăm diferit la stres, unele dintre sugestiile regăsite în acest articol îți pot fi de folos.

1. Fă mai multă mișcare

Sportul are multe beneficii, de la relaxarea corpului, la reducerea nivelului de adrenalină și cortizol, așa numiții „hormoni ai stresului”. Obișnuindu-ne corpul cu cel puțin 30 minute de mișcare în fiecare zi, vom experimenta mai puține momente de stres în viețile noastre.

2. Apelează la un masaj de relaxare

Știm cu toți că atunci când nivelul de stres din viața noastră este prea mare, putem experimenta o stare generală de disconfort, simțindu-ne încordați. O oră de masaj de relaxare poate face minuni pentru a ne ajuta, întrucât ne relaxează și, implicit, și mintea.

3. Îmbunătățește-ți programul de somn

Deși recomandarea general cunoscută de lume este că avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Fiecare persoană este diferită, unele persoane având nevoie doar de 4 ore de somn pe noapte, iar altele chiar de 12. Este necesar să găsim intervalul orar optim pentru noi, fiind astfel mai puțin predispuși la stres.

4. Ține un jurnal

Deși poate părea ciudat, este important să ne lăsăm emoțiile să iasă la iveală, iar împărtășirea acestora cu alte persoane nu este întotdeauna o varianta cu care să fim confortabili. Soluția perfectă este să avem un jurnal. Nu contează ce scriem, important este doar să ne relaxăm și să ne golim mintea.

5. Evită obiceiurile nesănătoase

Activitățile care ne afectează sănătatea au, de cele mai multe ori, un impact major asupra nivelului de stres pe care îl resimțim. Alcoolul, cafeina, tutunul – în exces, aceste activități dăunătoare ne pot afecta fără ca noi să ne dăm seama.