Știm că tehnologia a avansat incredibil de repede în ultimii 20 de ani iar aceste comparații o să ne ilustreze și mai bine situația.

1. SUPER MARIO

Unul dintre cele mai faimoase jocuri video din istorie. Super Mario a pus Nintendo pe harta consolelor. Jocul original Super Mario a fost lansat în 1985 iar instalatorul cu pălărie roșie a mai apărut în multe jocuri de atunci, ultimul fiind Super Mario Odyssey în 2017.

Atunci (Super Mario Bros)
Acum (Super Mario Odyssey)

2. NEED FOR SPEED

Need for Speed este cea mai de succes franciză de jocuri de curse din lume. Primul joc al seriei a debutat în 2004. Au apărut 23 de titluri Need for Speed de atunci iar 160 de milioane de copii au fost vândute. Ultimul titlu lansat în 2017, “Need for Speed Payback” are o grafică puțin spus minunată.

Atunci (The Need for Speed)
Acum (Need for Speed Payback)

3. CALL OF DUTY

Originalul Call of Duty a fost un shooter first person care își desfășura acțiunea în Al Doilea Razboi Mondial. Franciza are acum numeroase locații, caractere și arme dar și numeroase feluri de gameplay care i-au adus un număr mare de fani. Cel mai nou Call of Duty, “Black Ops 4”, a fost lansat în Octombrie 2018.

Atunci (Call of Duty)
Acum (Call of Duty Black Ops 4)

4. FIFA

Faimosul joc de fotbal, care a fost lansat pentru prima dată în 1993, a evoluat atât de mult în ultimii ani încât abia îți poți da seama dacă urmărești un joc de fotbal la televizor sau o simulare pe calculator. Ultimul FIFA, “FIFA 2019” arată absolut superb.

Atunci (FIFA ’93)
Acum (FIFA 2019)

5. GRAND THEFT AUTO (GTA)

Când a fost lansat pentru prima dată în 1997, Grand Theft Auto a fost în mare parte un joc în care trebuia să conduci mașini și să faci cât mai multe puncte. Seria a evoluat enorm iar în jocurile recente există misiuni foarte complexe, de la tâlhărit oameni pe stradă până la jefuit de bănci sau furat avioane militare. Franciza este de asemenea foarte controversată datorită violenței explicite.

Atunci (Grand Theft Auto)
Acum (GTA V)

Toate aceste jocuri dar și multe altele pot fi cumpărate de AICI.

publicație: Nivelul2 (http://nivelul2.ro/, fosta revistă LEVEL)