5 cei mai buni jucători de CS:GO ai anului 2018

2018 a fost un an plin de evenimente în scena CS:GO, cu multe turnee, schimbări de echipe, de jucători. Astfel ne-am gândit să vă prezentăm o listă cu 5 jucători pe care i-am considerat a fi cei mai buni în anul acesta.

 

1. S1mple

Aleksandr “S1mple” Kostyliev este probabil unul dintre cei mai buni jucători de Counter-Strike Global Offensive în 2018, având o creştere de formă de când a fost achizţionat de cei de la Natus Vincere.

Acesta a fost o piesă importantă în victoriile obţinute de către Natus Vincere la Blast Pro Series Copenhagen 2018 şi ESL One Cologne 2018. Tot acesta a fost şi cel care a tras echipa pentru a obţine locul 2 la Faceit Major-ul din Londra.

 

2. device

Nicolai “device” Reedtz face parte din organizaţia Astralis încă din 2018 şi chiar dacă de-a lungul celor 2 ani echipa a suferit mai multe modificări, acesta a fost tot timpul o parte importană în succesul lor.

În 2018 echipa s-a situat în mod constant pe locul 1 în lume, iar asta se datorează în mare parte tânărului de 23 de ani. Acesta a fost ales ca şi MVP la:

  • IEM Chicago 2018
  • Blast Pro Series Istanbul 2018
  • Faceit Major 2018
  • ELeague CS:GO Premier 2018

 

3. NiKo

Nikola “NiKo” Kovac, jucătorul celor de la FaZe Clan este probabil unul dintre jucătorii cu cel mai bun aim şi cea mai bună mecanică a jocului, în ciuda vârstei de doar 21 de ani.

Acesta este aproape tot timpul pe primul loc pe tabela de scor la sfârşitul meciului, chiar şi atunci când echipa sa pierde. Mai mult de atât de când acesta a preluat poziţia de in-game leader de la Karrigan, aceştia au câştigat deja EPICENTER 2018.

În ciuda poziţiei de IGL acesta a fost numit si MVP la EPICENTER 2018, fiind considerată de majoritatea analiştilor ca si reuşita anului.

 

4.  f0rest

Patrik “f0rest” Lindberg este probabil singurul lucru constant din ultima perioada a echipei NiP. În ciuda rezultatelor mixe pe care echipa sa le-a avut în ultima perioada, atât în mediul online, cât şi la evenimentele de tip LAN, acesta nu a încetat niciodată să ridice fanii din scaune cu jocul său extraordinar.

Mulţi spun ca f0rest este motorul care pune în mişcare NiP atunci cand joacă bine, iar atunci când acesta are o zi slabă din punct de vedere al performanţei se vede imediat.

 

5. Xyp9x

Andreas “Xyp9x” Hojsleth, IGL-ul celor de la Astralis este probabil unul dintre jucători care deşi este mai tot timpul constant la toate echipele la care activează, este tot timpul trecut cu vederea.

Spre deosebire de ceilalţi jucători din această listă, el nu are acele momente de glorie care să ridice oamenii de pe scaune, dar este jucătorul pe care il vrei să fie încă în viaţă atunci când este un moment de 1vs2 sau 1vs3. Xyp9x este jucătorul cu cele mai multe clutch-uri reuşite în momente cruciale pentru echipa sa.