10 lucruri pe care să le faci înainte de 20 ani

Just do it

Poate mulți dintre noi avem impresia ca nu am realizat atat de multe precum ne-am imaginat pana în momentul de față. Cu toate acestea, acum e momentul perfect sa îți faci un to-do list de care chiar să te ții. онлайн заявки на займ на карту срочно

De aceea, am pregătit un top cu 10 lucruri pe care să le faci înainte de 20 ani!

1. Mergi la un concert

Photo by Yvette de Wit on Unsplash

Cu toții ar trebui să avem ocazia de a ne distra, mai ales în aceasta perioada a vârstei. De aceea concertele sau festivalele sunt experiente unice pentru persoanele pasioane de muzică si distracție, dar nu numai.

Ai vreun artist preferat și încă stai pe gânduri în legătură cu biletele de concert??? E cazul să le CUMPERI! Cumpără biletele până nu sunt sold out și mergi ori singur, ori cu prietenii!

Dacă nu îți place la concerte fiindcă e înghesuială și agitație, caută o petrecere în zona ta, adună-ți prietenii și go and have fun!

2. Ieși la o întâlnire

Photo by Jonathan J. Castellon on Unsplash

Fie ca e prin aplicații de dating, fie prin prieteni comuni, sau chiar un prieten, ai ocazia de a cunoaște oameni, de a-ți face legături, chiar dacă nu neaparat romantice.

Mergeți într-un loc distractiv, precum bowling, biliard, în locuri unde v-ați putea cunoaște mai bine pe amandoi.

Dacă nu ești fan activități, puteți merge la o cafenea sau într-un loc public, dar mai retras, fără prea multa gălagie sau agitație.

Locul în care NU e recomandat să mergi la o prima înâlnire este la cinema. Nu poți comunica, nu poți vorbi mai tare fiindcă îi deranjezi pe ceilalți.

3. Fă-ți un tatuaj

Photo by Kristian Angelo on Unsplash

Chiar daca mulți nu sunt de acord cu tatuajele, ele nu sunt chiar permanente, putând fi îndepărtate ulterior prin anumite modalități specializate. Însă, dacă simți ca un tatuaj ar fi reprezentativ pentru tine și te-ar inspira în mod constant, atunci merita.

Și dacă vrei o experiență și mai faină, ia și un prieten cu tine să vă faceți amândoi.

Daca nu știi la ce salon să te duci, caută recenziile la cele din zona ta, vezi care dintre ele te inspiră și îți oferă siguranță, pentru ca experiența unui tatuaj este cu adevărat specială.

An ass whooping is temporary, but swag is forever ;).

4. Fă-ți un pierce

Photo by Kimia Zarifi on Unsplash

Dacă tatuajele nu te inspiră sau preferi ceva ce se poate înlătura imediat în caz ca te răzgandești, un pierce e cea mai bună alegere.

Sunt atât de multe variante și locuri vizibile sau ascunse, încât cu siguranță ceva o să-ți atragă atenția.

În urechi, în buză, în nas, sprâncene, sau limbă, e un accesoriu ce te face cu adevărat unic.

Tratarea unui pierce depinde de locul în care este făcut și poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni. Acesta dacă este tratat așa cum trebuie, nu o să doară, nu o să prezinte infecții sau alte complicații.

5. Fii Voluntar

Photo by ray sangga kusuma on Unsplash

Să fii voluntar e una dintre cele mai faine experiențe. Nu numai că îți faci prieteni noi și ajuți oamenii și asociația în cauză, dar te ajuți și pe tine.

Comunicând și lucrând constant cu persoane, te dezvolți pe plan atât intern, cât și extern. Vei începe să scapi de anxietate când vine vorba de multă lume sau comunicarea cu aceștia.

Vei învăța să vorbești în public, să cooperezi și să coordonezi echipe, și astfel vei incepe să ai mai multă încredere în tine.

6. Mergi în acel loc în care îți doreai de mult

Photo by Fabio Tura on Unsplash

Fie că este un loc pe care l-ai vizitat deja dar ți-a plăcut atât de tare încât vrei să-l vezi iar, fie este unul nou, în România sau nu, dacă ai posibilitatea, DU-TE! Nu rata ocaziile să faci ce îți place și mergi în noi locuri pentru a explora și descoperi noi pasiuni.

Citește și caută istoria și povestea acelui loc, cu siguranță îl va face mult mai special.

7. Găsește-ți un hobby

Photo by Giulia Bertelli on Unsplash

E ceva ce de mult ai vrut să faci dar încă n-ai făcut?

Acum e momentul!

Dacă însă nu știi exact ce hobby-uri sau pasiuni ai, încearcă cât mai multe și vezi care ți se potrivește cel mai bine. Ai atât de multe variante de ales, încât trebuie să găsești ceva care să-ți placă.

Uite câteva exemple de hobby-uri pe care trebuie neapărat să le încerci –

Fotografia, pictura, desenul, gătitul, dansul, jocurile video, make-up, caligrafie, dyi, puzzle etc.

8. Du-te undeva deasupra orașului și privește apusul și stelele pe timpul nopții sau răsăritul dis-de-dimineață

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Răsăritul sau apusul îți conferă o stare de relaxare si liniște, un moment în care se poate vedea cu adevărat frumusețea unui loc, constituind o atmosferă placută. Poate fi un moment special dacă mergi și cu alte persoane, dar chiar și dacă mergi singur.

În cazul în care vrei să fii extra, du-te la mare sau la munte pentru că experiența e cu totul alta.

Să auzi cum valurile se sparg, să te joci în nisip sau să te bălăcești în apă în timpul unui apus sau răsărit e o experientă aparte.

La munte, deasupra tuturor, se poate observa cu claritate momentul, în timp ce vântul și frigul își fac apariția, creând o ambianță rece și în același timp oferind căldură sufletească.

9. Fă activități zilnice

Photo by Bruno Nascimento on Unsplash

Știu ca uneori pare atât de greu și imposibil să facem sport sau alte activități unde trebuie depus efort.

Dar chit că e alergat afară, mers la sală sau chiar câteva genoflexiuni sau flotări în interiorul casei, tot activitate e.

Deci, fie că vrei ceva mai serios, fie că vrei doar să te miști un pic, ridică-te în picioare, întinde-te, relaxează-ți mușchii și fă câteva exerciții pentru a-ți recăpăta energia de lucru.

Pot garanta faptul că după o serie de câteva exerciții, chiar dacă ne simțim obosiți, energia își face imediat prezența și astfel revine și cheful de lucru.

10. Ia-ți un job

https://www.pinterest.se/pin/437130707580771417/?amp_client_id=CLIENT_ID(_)&mweb_unauth_id={{default.session}}&_url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.se%2Famp%2Fpin%2F437130707580771417%2F

Experiența, chiar dacă nu în domeniul propus, este foarte importantă pentru viitorul tău.

Obținerea unui job înainte de a împlini 20 de ani îți va oferi timp să exersezi astfel încât sa devii un bun angajat, și de asemenea, îți va oferi multe lecții de viață.

Chiar daca nu ești sigur de ceea ce vrei să faci, tot poți aplica, nu ai nimic de pierdut, ba din contra, numai de câștigat.