De-a lungul timpului, unii oameni au fost fascinați de colecționarea anumitor lucruri: de la mașini până la albume muzicale, încercând să-și lărgească în permanență colecția. În zilele noastre, tinerii în special, au tendința să își cumpere cât mai multe perechi de adidași, neținând cont de faptul că probabil o să poarte anumite perechi doar o dată sau de două ori.

            Acest fenomen își are proveniența din cultura hip – hop, artiștii acestui gen muzical fiind premergătorii acestei noi mode. Frenezia aceasta a pornit de la ideea că oricine poate să poarte sneakersi, indiferent de clasa socială și indiferent de gusturi, acest tip de încălțăminte putând fi purtat cu aproape orice accesoriu vestimentar.

Multă lume susține că acest tip de încălțăminte este unul ideal, deoarece merge cu orice, este confortabil și nici nu te ustură foarte tare la buzunar. Desigur, unele branduri care produc sneakersi sunt exclusiviste și au prețuri foarte mari, de exemplu: Gucci, Supreme, Balenciaga, cele mai ieftine perechi pornind de la 500 de euro. În caz că vrei să îți cumperi o pereche de adidași, dar nu ești dispus să oferi atâția bani pe ei, găsești și la prețuri normale. Cu 100-200 de euro poți să îți cumperi sneakersi foarte mișto care o să-ți asigure un aspect cool și un mers confortabil.

Urmărind diverse interviuri cu artiști și discutând cu oameni pasionați de acest subiect, am aflat că sneakersii sunt cel mai important accesoriu vestimentar din tot outfitul. Chiar dacă te îmbraci simplist, însă ai în picioare o pereche de Jordan, acea ținută o să iasă în evidență și o să fie apreciată doar pentru simplul fapt că aceștia atrag atenția și fură multe priviri.

Pentru a înțelege cât mai multe despre acest subiect, am luat legătura cu un adevărat colecționar și pasionat de sneakersi, Alex de la Sneakerheads Romania.

            S: Te consideri un adevărat colecționar?

            A: Mă consider un colecționar de sneakersi frumoși, nu doar de perechi rare. De obicei cumpăr perechile care îmi plac, nu doar ce este hype, iar asta e foarte important în ziua de azi, când totul e condus de hype.

            S: Câte perechi de sneakersi ai în colecție?

            A: Numărul total de perechi nu îl știu exact, dar cu siguranță au fost momente când am avut peste 50.  Le schimb tot timpul, pentru că de multe ori realizez că nu voi avea timp să le port și prefer să le dau cuiva care se va bucura de ele.

            S: De ce crezi ca lumea e innebunita dupa acest tip de incaltaminte?

            A: Lumea e înnebunită de hype în general, pentru că vrea să iasă în evidență, dar, din fericire, începe să aprecieze și modelele mai puțin hype, dar cu istorie sau făcute cu suflet de un designer mai puțin cunoscut.

            S: Cum trebuie să arate perechea perfectă?

            A: Perechea perfectă e o pereche de Jordan 1 High Retro.

Jordan 1 High Retro