Jucky – viața de tiktoker

Cu un mers degajat și cool, în punctul culminant al tinereții sale, se plimbă pe străzile Clujului, Vlad Jucan, zis și Jucky. Are un aer fresh și emană o super încredere în sine, fiind mândru că la 19 ani a reușit să aibă peste 200 de mii de urmăritori pe Tik Tok și alți 30 de mii pe Instagram. Poartă haine largi și comode, dar care totuși sunt foarte în trend acum, stilul său fiind foarte apreciat de tinerii care îl urmăresc. Întodeauna cu telefonul în mână, se vede pe el că este pasionat de social media. Este tot timpul pregătit pentru a face poze lucrurilor care îi atrag atenția, pentru a le împărtăși cu urmăritorii săi. Când te plimbi cu el prin oraș, întodeauna este câte un grup de copii pe care să îi auzi șușotind „Uite-l pe Jucky” sau „Ăla nu e băiatu’ de pe Tik Tok?”. Cu un aer ignorant, trece pe lângă ei ca și cum nu despre el ar fi vorba. Îi place atenția și să fie recunoscut, dar nu împărtășește lucrurile acestea pentru a nu zice lumea de el că e mândru și pentru a arăta că și el e un tânăr simplu ca oricare altul. Vorbește cu pasiune despre lucrurile care îi plac și când îl vezi este non-stop cu zâmbetul pe buze, profitând de orice moment pentru a ieși în evidență și pentru a se face plăcut de toți cei din jur.

Arhiva personală

Nu întodeauna a fost „băiatu’ de pe Tik Tok” și nici persoana care are atât de multă încredere în ea, ca și acum. Când era mic voia să fie însoțitor de bord, dar aceste gânduri s-au schimbat repede. A avut o copilărie simplă, la oraș, jucându-se printre blocuri, neavând bunici la țară, ca mulți alți copii: «Am văzut prima vacă la 14 ani și nici măcar în România, eram în excursie cu clasa în Austria.»

Când a început să creeze conținut, colegii de clasă râdeau de el și se simțea atacat de aceștia. Lui îi plăcea să-și facă poze, iar ceilalți băieți din jurul său considerau că aceasta nu e o acțiune „tipică” pentru un băiat: «Mă postau la ei pe story să își bată joc de mine, mă luau peste picior.» În perioada liceului, a avut și prima lui relație, cu o colegă de clasă. Au fost împreună doi ani. Nici ea nu îl susținea în a posta pe Tik Tok și Instagram, spunându-i că o să se facă de râs. Mult timp a ascultat ce ziceau cei din jur și renunța din a mai posta pe social media pentru a nu fi judecat și pentru a fi „în rând cu lumea”. În pandemie, când am intrat în carantină, și-a comandat lumini led, foarte celebre pe rețelele de socializare la aceea vreme. Cu ajutorul lor a început să creeze postări pe TikTok, în ciuda părerilor cunoscuților săi. Dădea sfaturi și copia trenduri celebre pentru a-și mări numărul de urmăritori și pentru a ieși în evidență. Când s-a terminat carantina, nici nu mai era împreună cu colega lui. Așa a început să se axeze din ce în ce mai mult pe social media și pe el însuși. A ajuns repede destul de popular în rândul adolescenților, conținutul său fiind unul în care cu siguranță, măcar în una dintre postările sale, se regăsesc toți.

Instagram: @vladjucan

În paralel cu social media, este și student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde studiază Inginerie Medicală. Nu s-a regăsit în materiile pe care le studia la liceu, fiind în aceea perioadă la specializarea Științe Sociale. A vrut să meargă la o facultate unde să nu tocească, dar să aibă de făcut lucruri practice: «Sincer să fiu am ales-o și pentru că suna bine și cred că aș avea un viitor asigurat.» Chiar dacă îi place facultatea la care este, nu se vede axându-se pe altceva mai mult decât pe creare de conținut. Acest lucru vine și din partea părinților săi, care nu înțeleg tot timpul care e treaba cu Instagramul.

După 3 luni de postat în fiecare zi pe TikTok a avut și prima lui campanie. Era o campanie pentru o pagină de resell de adidași de pe Instagram: «A fost o campanie scurtă si copilarească, trebuia doar să anunț de existența giveaway-ului, treabă simplă la inceput, da’ am stat cam o oră să o fac pentru că mă tot bâlbâiam, deci a fost ceva horror.»

Îi place mult să se distreze, ca oricărui tânăr și student. Iese în fiecare weekend și îi place mult că la party-uri cunoaște foarte multe persoane. Își face ușor prieteni, unul dintre scopurile lui fiind de a cunoaște în realitate câți mai mulți oameni. Așa și-a cunoscut și manager-ul care se ocupă acum de campaniile pe care le are și de activitatea sa online. Era la un after party dupa Electric Castel: «Normal că nu eram chiar treji, dar ne-am înțeles din prima secundă și așa am ajuns să am manager și o apreciez tare mult.»

Pe Instagram, i-au crescut urmăritorii de pe TikTok și ulterior s-a nișat pe fashion. Îi plac mult hainele. Face combinații interesante între piese care să atragă atenția. Își ia haine cam de oriunde găsește ceva ce îi place, având o garderobă suprinzător de mare. Acum, are pe Instagram campanii mari, cu ajutorul stilului său. A colaborat cu multe firme foarte mari din țară, precum: About You sau CCC. E foarte încântat de aceste colaborări și abia așteaptă să vadă ce îi rezervă viitorul pe acest plan, fiind foarte sigur pe el că va avea campanii și mai interesante decât cele de până acum. Acest lucru nici măcar nu trebie să ți-l spună. Încrederea pe care o are în el te face instant să îți dai seama că și el știe că îi va merge tot mai bine cu social media.

Tot cu ajutorul online-ului, a fost contactat pentru a fi model pentru mari firme clujene, cum ar fi Iulius Mall Cluj-Napoca și Fortech. Pe lângă poze pe conturile lor de social media, a apărut și pe mari bannare răspândite prin oraș. Acestea erau situate prin centrul orașului, prin cartierul Mănăștur sau chiar la Iulius Mall. Îi place să se vadă prin orașul prin care locuiește. Tot timpul când este afișat pe o clădire importantă din Cluj, merge și își face poze cu bannerele, ca și cum ar fi cel mai mare fan al său.

Arhiva personală
Arhiva personală

De multe ori a simțit că ar vrea să se lase și să se axeze doar pe facultate. Apoi, realizează că îi place prea mult să fie în atenția lumii, așa că se răzgândște rapid. Aspiră să ajungă cât mai departe în acest domeniu, în social media. De aceea, vara aceasta se mută pentru un timp la București, pentru a avea mai multe oportunități pe acest plan.

E o fire spontană și îi place să trăiască fiecare moment încât să îl facă memorabil, pentru a avea ce povesti. E o persoană extrovertită și plină de viață, dar este la fel și el un tânăr ca toți ceilalți. Nu-i place să se simtă judecat și simte și el stări de anxietate ca oricine altcineva, chiar dacă pe social media pare genul de persoană căruia nu-i pasă ce cred restul. Are un mers cool, iar prin stilul pe care îl poartă transmite cu fiecare pas un aer fresh și foarte nepăsător. Are un stil de a povesti memorabil și se simte foarte bine în pielea lui când povestește despre succesurile sau întâmplările lui. Cu siguranță va ajunge departe, având și un mindset foarte interesant care îți dă impresia că va ajunge unde își propune cu siguranță.

Așadar, el este Jucky – „băiatu’ clujean de pe TikTok”